Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Hát ez nem is halvány, hanem szép pozitív!❤️
Gratulálok!
Babcsira, gratulálok! :)
Ági, Jankalány, Barbooca, köszönöm a válaszaitokat, keresek endokrinológust akkor.
De mára elég sok fehér folyásom lett meg görcsöl is a hasam.
Remélem erősödni fog a csík☺️köszönöm kedden nem kellene megjönnie ☺️
Töltöttem fel egy ma reggeli extra halvány tesztet szerintetek?
De közbe fáj a hasam plusz fehér folyás is van mint mensi előtt.
Szia. A többihez nem igazán értek de a TSH a "szakterületem" sajnos 😁
A helyedben mindenképpen elmennék endokrinológushoz.
Anyukám 5 éve autoimmun hashimoto PM alulműködéssel küzd. Hajlamos lehetek rá, így évente 1x nézettem. 2,5-3 közt mozgott az értékem. Az amúgy szuper mert 4,7-ig van a referenciatartomány.
Aztán babát szerettünk volna. 2,7 volt az értékem az éves vérvételen. 3 hónap múlva hormonpanelre küldött a nőgyógyász barnázás miatt. Akkor már 3,3. Szelént ajánlott, hogy elég azt szednem. 2 hónap múlva kontroll. 5,67... Én majdnem leestem a székről!
1 hét múlva endokrinológus. Felírta az euthyroxot, 50 mikrogrammot kellett szednem. 3 hónap után hívott vissza kontrollra. Persze majd megevett a fene, miért nem nézzük előbb. De nem zárta ki, hogy a 3 hónap alatt összejön a baba. A kontroll előtt 1 nappal jött meg... Viszont az értékem 1,4 lett!! (babához 1-2 közti érték az optimális 😊)
6 hónap múlva hívott vissza kontrollra... Én már nem is reménykedtem de 1 hónappal későbbre volt az első konzultációs időpontunk a meddőségibe.
Na azt le kellett mondanom 😊
Az utolsó mensim akkor volt. Az endokrinológiai időpont előtt egy nappal az 1,4-es TSH-mmal összejött a picur😊
Szia,
Bromo egy élég kemény gyógyszer én is szedtem, nekem mondjuk a tshm jó volt de prolaktinom 1000 felett volt,mondjuk akkor már terhes voltam csak nem tudtam,de progreszteron meg prolaktin összefügg, mindenképpen menj dokihoz (endokrinologus),mert ha csak úgy magas a prolaktinod,lehet jó indulatú adonemád van,mint neked és gátolja a sárgatesthormon(progreszteron) termelődést ami nagyon fontos! A progeszteronnak fontos szerepe van a nőknél a megtermékenyítésben és a méhlepény létrehozásában, a terhesség létrejöttében. De ez felel részben a női menstruációs ciklus szabályozásáért is.
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!
37 éves vagyok, párommal mi körülbelül 2 éve próbálkozunk, igaz közben időnként külföldön volt munka miatt, így nem minden hónapban volt valós a lehetőség.
Amikor pár hónap után nem sikerült, akkor elmentem a szokásos nőgyógyászati vizsgálatra (magánba). Itt sajnos kiderült, hogy nem jó a rákszűrésem eredménye így 2020 szeptemberben volt egy konizációs műtétem (méhszájból levágnak egy részt, hogy eltávolítsák az elváltozott sejteket). A szövettanból az derült ki, nem is volt olyan fokú elváltozás, mint amit a rákszűrés mutatott, nem feltétlenül kellett volna a műtét. Én egyébként kértem, hogy készítsenek újabb rákszűrést, de meggyőztek azzal, hogy lehet nem a rossz részből sikerülne mintát venni, és hiába lenne jó egy következő eredmény, attól még rákmegelőző állapot áll fenn a méhszájam egy részén. Szóval beleegyeztem a műtétbe
De így legalább lehet még gyermekem és nem kell további részeket kivágni vagy esetlegesen méhet eltávolítani, mert ugye nem is voltam olyan súlyos állapotban.
A műtét után sokszor kellett kontrollra mennem a kórházba, ahol jeleztem is, hogy a műtét után kezdődött el nálam, hogy mensi előtt barnázok. Volt, hogy 2-3 napot, volt hogy 9-et is. Azt mondták, hogy majd ha a fél éves kontrollon is jó lesz a rákszűrés eredményem, majd akkor foglalkoznak vele.
Na de én fél éves kontroll után elmentem magánba inkább. Ott kaptam progeszteron pótlást 2 hónapig, de nem javult a helyzet. Aztán mondta a doktornő, hogy kicsit engedjük el :) a dolgokat, hátha még lelkileg a műtét hatása alatt vagyok.
Végül idén januárban voltam hormonpanelt nézetni és túl magas prolaktin érték miatt kaptam Bromocriptint, valamint a progeszteron szint miatt Duphastont kell szednem a ciklus 2. felében.
A TSH-m is 4 fölötti, de erre nem írt fel semmit. Szerintetek? Menjek el endokrinológushoz? Vagy a prolaktin szint csökkenésével a Tsh is csökken?
Bocsi, hosszúra nyúltam.
Mindenkinek gratulálok, aki már babát vár!
És kitartást a próbálkozóknak!