Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Tory sajnos a barátcserjével nincs tapasztalatom.
Viszont az első baba előtt, kb másfél évvel, amikor még nem is terveztünk babát volt egy nagyobb hormon kavarodás nálam. Sőt, már előtte is évekkel. Volt, hogy ki-kimaradt egy-egy ciklus, vagy több is, olyan is volt, hogy egyszerűen nem jött meg hónapokig.
Elmentem orvoshoz, nem mondott semmi különöset.
pcos nem volt, azt mondták, talán a stressz... (Tanultam és dolgoztam akkoriban egyszerre, elég nehéz időszakom volt)
Ajánlottak egy teakeveréket, amiből tartottam egy kúrát, de úgy emlékszem, úgy mondták, csak akkor szabad, ha biztos nem vagyok várandós.
Cickafark, csalán, palástfű és pásztortáska. Talán egy hétig ittam esténként. Néhány hétre megjött és rendeződött a ciklusom. Már nem tudom, kb egy bő évvel már terhes voltam az első babámmal, aki első hónapban megfogant. Azóta sosem volt ilyen problémám. (Hacsak most nem lesz megint...)
Kettő napja új ciklust kezdtem.
Nem szeretném részletezni, vagy ilyesmi, de így még nem voltam. Az a típus voltam, akinek kiadós és viszonylag hosszú a menstruációja. Ezen nem változtatott semmi, sem a császárok, sem az ezelőtti missed ab.
Most meg van napi "3 csepp". Határozottan nem barnázás, hanem vérzés, de tényleg olyan minimális, ami szerintem már nem a normális kategória.
Lehet hogy az erős vetélés, majd rá még a műtét okozhat ilyet és nem épült fel újra/még a méhnyálkahártya? Vagy valami "hormonális kavarodás"?
Ha ehhez a cikluskezdéshez számolhatok a szokásos ciklushosszamhoz viszonyítva, nyáron kettő ovut is el kell majd engedni, egyszer a férjem nem lesz itthon, másodszor pont nyaralás időpontjára esik, amikor hiába foglaltunk dupla szobát, jut majd a gyerekekből a miénkbe is, sőt, úgy szoktuk megoldani, hogy mindkét szobába megy egy-egy felnőt, plusz gyerekek.
Közel állok ahhoz, hogy elengedem az egészet... Viszont ezt csak úgy tudom megtenni, hogy vannak már gyerekeim. Ha nem lenne egy sem, ahogy magam ismerem, sosem adnám fel.
Ancsa, nagyon drukkolok! Remélem a te várandósságoddal elindulnak a csoportban újra a sikertörténetek!
Szívből kívánom, hogy így legyen!!!
Nekem sajnos tovább, mert méhenkívüli gyanú is volt (ezt máig nem értem, hiszen látszott az összes uh-n a változatlanul 5mm-es üres petezsák... De mégis láttak valamit, ami utalhat méhen kívüli terhességre is...)
Változtak közben a szobatársak. Legutóbb vetéléssel szobatársam nem volt, viszont volt egy lánynak küret extra vastag méhnyálkahártya miatt, ő reggel jött, 9-10 körül műthették és délután 4 körül ment és volt egy lány abortusszal (akin nagyon kiakadtam, mindjárt leírom miért és nem ítélkezés lesz, vagy ilyesmi) ő ugyanígy jött és ment...
Abortuszos lányról... Előző vetélésemnél is volt egy lány. Látszott, hogy rossz szociokulturális hátterű, talán még kiszolgáltatott is, ki tudja, hogy fogant az a szegény baba, akit valamiért nem tudott vállalni. Zokogva ment be a műtőbe, műtét után meg sem mukkant, magába fordult. Meggyászolta.
Most jött egy lány, kb 15 éves, de lehet sokat mondok. Tehetős szülők kisérték. Majdnem hogy nevetgéltek, előtte is, utána is. Mintha csak valami vizsgálatra jöttek volna. Mintha az egésznek semmi súlya nem lenne... Közben én meg éppen vetéltem a szomszéd ágyon.
Nem az zavar, hogy így döntött. Habár ellenkezik az elveimmel, tiszteletben tartom, hogy lehet ez valaki számára szükségszerű. De ilyen lazán venni, mintha egy szemöldöktetoválásra jött volna. Nevetgélni előtte, utána... Vigyorogva telefont nyomkodni.
Nem bántam volna, ha másik szobába kerül...
Babcsira, elkanyarodtam. 90% hogy még aznap hazamész holnap, egy jó fél napot kell bent tölteni.
Ami jó ha van bent, papucs, sötétebb színű hálóing, néhány tisztálkodási szer, valami, ami megnyugtat, könyv, zene, film... Érdemes vinni innivalót, ennivalót a műtét utánra. egészségügyi betétet, biztos, ami biztos éjszakait. Ahol engem műtöttek legutóbb, látogatási időben végig a szobákban lehettek a hozzátartozók, az is sokat segített.
Engem nem műtöttek végül, de nálunk 9 körül már elkezdték a műtéteket és azt mondták, ha minden rendben, 3-4 óra múlva hazamehetnek.
Annyira sajnálom, úgy bíztam benne, hogy nálad másként lesz :'(
Valami volt az áprilisi-májusi levegőben, hogy ennyi baba ment el korán.
Nem tudom én se :( de valami oka volt és mégmindig jobb hogy most nem pedig később
Akit műtöttek kinek mennyi ideig kellett bent maradni a kórházba?
Jahjj Babcsíra 🥺 a szívem szakad meg értetek... :(((
Akkor holnapig még várni kell...
Nem tudom miért történt ennyi baj... szinte mindenkivel megtörtént a csoportban 💔
🙏❤ így van!
Születik mindenkinek egészséges kisbabája 🥰
A SIDS tragédiának úgy kellett utánanéznem, nem tudtam mit jelent... Már tudom. Magyarul már találkoztam a kifejezéssel, de sosem volt légzésfigyelőnk, sosem gondoltam ilyesmire, csak valami nagyon távoli dolognak tűnt, hogy talán van is, meg nincs is...
Gondolom, hogy ez nagyon mélyen megrázta a csoportot. Nagyon sajnálom az érintett családot. :((((
Van rosszabb is a vetélésnél...
De most már muszáj pozitív irányba terelni a gondolatokat!
Bármilyen helyzetben is vagyunk, keressük meg a mai napunkban a szépet! :)
Babcsira, gondolok rád! Ezután minden nappal könnyebb lesz!
És sajnos az orvosok azt mondták, hogy a vetélés ennyire gyakori 😞
És borzasztóan gyakori annak ellenére, hogy rengeteg egészséges bébi is születik.
😞
Elkezdtem félni sajnos 😞😞nem akartam, de félek ujra neki vágni. Mert mi lesz….
Szörnyen sajnálom!😔❤️
Nem is tudom mi van, miért történik ez meg szinte mindenkivel?
Basszus!
Nagyon sajnálom! Sok erőt kívánok! 😞
Ohh Istenem 🥺💔 ezt nem hiszem el! :((((
Borzasztóan sajnálom 😔😔❤
Drága 😞😞 nem tudok mit mondani!
Tartsatok ki! ❤️❤️❤️