Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Babaszelet recept

A Babaszelet hozzávalói:
2 db tojássárgája
30 dkg cukor
10 evőkanál feketekávé
12 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál víz
4 db tojás keményre vert habja
Krémhez

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum, vagy 1 fiola rumaroma
kevés tej
20 dkg Rama margarin
Bevonat

3 evőkanál kakaópor
16 dkg kristálycukor
kevés tej, (fele lehet feketekávé is)
7 dkg margarin


A Babaszelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a 4 tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan a masszához adjuk. A tésztaalapot mint a piskótát megsütjük. A krémhez a darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre főzzük, belekeverjük a rumot, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapot a krémmel megkenjük. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, margarint, a bevonatot a sütemény tetejére öntjük, és elsimítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A babaszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook