Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek? (beszélgetés)
Nem,nem... :-)))
Van koztuk olyan,ami nekem is tetszik... vagjak le a fejem,de en a ritkabb neveket kedvelem... azert nem lett a fiam Xy,mert a szomszedban mar van egy... es mikor elolvastam vhol ezt a nevet,ereztem,hogy ez az... ez az a nev,ami a pocakomba hamarosan bekoltozo fiamnak talalo lesz... egy percig nem ketelkedtem benne,hogy bekoltozik es fiu lesz... :-)))
Mindenki csak azt írja mán. :-)))
Tetszik: Péter, Tamás, Dániel, Zsolt, Zoltán, László,
Nóra, Anna, Dóra, Emese, Edina, Anett, Réka, Sára, Szilvia, Éva, Júlia, Rita, Kata, és talán ennyi.
Na, most jöhet bárki, hogy ezek már kimentek a divatból. :-)
A közös csengést is figyelni kell... Szalma Tamara... bocs, de mint a Lada Szamara... a Szalma v. Kovács Dominik tök jól hangzik.
Nehéz kérdés a név. Nálatok a dupla név se jönne jól ki Szalma-Kovács....
Szerintem az is kiszúrás a gyerekkel ha híres ember nevét kapja.
Minap Toldi Miklós mutatkozott be nekem, alig győztem leplezni feltörő vigyoromat, bár nyilván megszokta.
Semmi baja Toldi meg a Miklós névvel vagy Kossuth és Lajos névvel, de együtt meg kéne hagyni a megismert hírességeknek.
nekem pl. a Gyopár nem tetszik, egyszer megkérdeztem egy anyukát, hogy hívják a kislányát ezt mondta, nekem ez inkább vezetéknév :))
de kinek mi - mielőtt divatba jött volna a Bence nekem akkor sem tetszett, de valószínű azért mert tini koromban ismertem egy Bencét, mélabús, szótlan fazon volt, én meg az ellentéte :))
a CSEREPES VIRÁG-hoz mit szóltok?????
Anyám találkozott ezzel a névvel, szegény elég furcsán nézett a Nőre.
Nekem ha egyszer lesz kislányom, akkor is Nóri lesz, ha benne van a top tenben. Tizenhárom éves korom óta ez a lánybaba nevem. Egyébként tetszenek a ritka nevek, mondjuk az Amanda. De nem hinném, hogy adnám a gyerekemnek. Inkább lenne a Nóra után ha lesz még, Klára :)
Fiúnevek közül a Balázs, a Márk és a Krisztián a befutók, abból is a Balázs leginkább, de az is top tizes :D úgy tűnik nekem ezek jönnek be. de megnéztem és bár a mostani toplistákon a saját nevem seholsem kullog, de a jelenleg élő magyar emberek között még mindig topten vagyok én is :D
Akkor mi lenne?
Lehet, hogy ennek mentén oviban egyedi lenne, de általános iskolában már nem, ezt nem lehet előre kiszámítani. Fog járni középiskolába, és felsőoktatásba, bármi megtörténhet :)
Legjobb lenne a gyerekeknek egy 16 jegyű betű-szám kombinációs kódot adni, hogy garantáltan egyedi lehessen.
Sziasztok! Nekem a kedvenc lánynevem a Luca, és meglepődtem, amikor itt a fórumon azt hallottam óvónéniktől, irtó gyakori. Akkor megnéztem a neten, és az első húszban benne van. Azt hiszem le fogok tenni róla. Talán anyukám után Emília lesz, az is benne van a 100-ban, de valahol eléggé hátul. Adél is tetszik, de férjemnek nem.
Fiúnévben tetszik nekünk is a Zsombor, de nagyon sok van a környezetünkben, plusz az is az első 20-asban van benne. Nimród is tetszik, az is csak sokkal hátrébb helyezkedik el a 100as listán. Tetszik még a Keve.
Csak azért nem adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami gyakori, mert tényleg nem akarom, hogy az elsőosztályosok közül, teszem azt, minden nyolcadiknak ugyanaz legyen a neve.
Tegnap volt az esti showderben szó Kedves Ferencről.
Mondja a srác, milyen szar lehet neki, még soha nem kapott olyan levelet, ahol rendesen megszólították :DDD
Nem mondod, hogy nem becézés :)
Na jó, tényleg ízlések és pofonok.
Herta, Babetta,Ferdinanda, Gyopárka,Neszta, Múzsa, Platina, Orália, Tavasz, Tea....
Nem is olvasom tovább a listát és ezek lánynevek.
További ajánlott fórumok:
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?
- Veszel/vennél a pici gyerekednek használt ruhát?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Te szoktál olyan kaját adni a gyerekednek amit te nem ennél meg?
- Megengednéd a saját gyerekednek?
- MIt adtál inni az 5 hónapos gyerekednek?