Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek? (beszélgetés)
Tényleg ritka név, tágabb környezetemben sem hallottam még:)
Vannak különlegesebb nevek, amik még tetszenének, de mégsem érzem úgy, hogy szívesen adnám a babámnak.
Aztán hogy a férjem családneve nem is "engedi" nem bántam meg, hogy egyszerűbbeket választottunk, ami szerintem ÖSSZESSÉGÉBEN szép:)
Az a lényeg, hogy a vezetéknévvel egyensúlyban legyen.
Ezzel tényleg az a gond, hogy előre nem tudhatod, hogy később slágernév lesz-e belőle.
Mikor én beleszerettem a mi választott neveinkbe eszembe sem jutott, hogy mennyi lehet belőle. Tetszett és kész.
Amúgy pedig Réka, Peti több ezer lehet, de K...........i Réka és Péter csak egy:)) A pontok pedig a tényleges hosszúságot jelentik......:)
Nincs harag, különbözőek vagyunk.......nekem pedig az ilyen "különleges" nevek nem jöbbek be + ha tetszene sem illene (és ez a legfontosabb)a családi nevünkhöz:)
Ezt most nem visszavágásból írtam (én lányom speciel Réka), hanem mert ez az igazság:)
Nekem a fiam Armandó Dylen, a lányom Amira Zoé!!
Én ezeket a különleges neveket szeretem. A sláger gyáros Bence, Réka meg az ilyenek sajnálom, de nem tetszenek. Bocsi nem akarok senkit megbántani.
Most, ha sikerül a harmadik baba akkor, ha fiú: Ármin Noel lesz a neve, Ha lány Amarilla Kamilla lesz a nevűk.
De még tetszik a : Noá, Romeó, Maja, Mia, Nina? Lisa, Liza, Gonzáló, Brendón, Karina, Katrina,
Meg még az ilyen nevek.
Egy ismerosnel 3 gyerek van...
Etele
Emes... a harmadik M betus... nem jut eszembe...
Nálunk inkább a férjem volt a kritikusabb...... simán megvétózta a neki nem tetsző neveket:))
Mondjuk én a kapcsolatunkba alapból a Dórát hoztam amit rögtön el is fogadott, aztán már közösen változtattuk Rékára. Mikor kiderült, hogy ikrek, akkor jött vissza a Dóra.
A Péter először Ákos volt, és milyen jó, hogy nem az lett, mert akkor Ő lenne a 3. a csoportban...
Végül hamar megtaláltuk a Pétert, mellé Tamás volt, de azt hamar lecseréltük az Olivérre, ami most nagy valószínűség szerint Máté lenne:))
Igen!!
Amúgy a férjem választotta ezt a nevet (én választottam lány nevet, Hannát, de az övé lett a nyerő :) ).
Először nem akartam ezt a nevet, mert olyan furának tűnt, de elmondta, hogy ki volt Nimród, és akkor már kezdtem megbarátkozni vele. Most pedig már (6 hónap Nimródozás után :) )el sem tudnék más nevet képzelni a fiamnak :)
További ajánlott fórumok:
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?
- Veszel/vennél a pici gyerekednek használt ruhát?
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Te szoktál olyan kaját adni a gyerekednek amit te nem ennél meg?
- Megengednéd a saját gyerekednek?
- MIt adtál inni az 5 hónapos gyerekednek?