Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babatervezés 2021-2022 kezdőként fórum

Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)

264. @kukac@ (válaszként erre: 263. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 20:52

Rendes volt a doki amúgy. Csak viccelődött.

Volt gátmetszésem is, és eléggé véreztem. Amikor varrt össze, kaptam lidokaint, belémnyomták, ki is folyt. 😃 Rohadtul minden tűszúrást éreztem. Mondtam dokibának, hogy szerintem ott is összevarrt már a szúrások száma alapján, ahol nem kellett volna 😅 Azt mondta, ne aggódjak, akkor majd visszabontja. 😳

263. Dreamerlady (válaszként erre: 262. - @kukac@)
2021. máj. 30. 20:36

Na mondjuk a “tovább tart” miatt lehet én is meggondoltam volna.

Doki nem túl kedves… Gondolom amúgy sem állt szándékodban húzni az időt. 😅😅

Kiváncsi leszek majd, milyen orvoshoz és szülésznőhöz kerülünk. 🧐😄

262. @kukac@ (válaszként erre: 261. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 20:15

Én fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Nem azért, mert mártír vagy hős lennék, de kb a vajúdás 6. órájában kértem, hogy csináljanak valamit, mert megpusztulok, mire közölte a szülésznő, hogy akkor tovább fog tartani, a dokim meg, hogy kezdődik a műszakja, szóval ne húzzam az időt 😂 Mondjuk nem szándékoztam. A "tovább tart" volt hatásos.

Csak fél órát késett.

261. Dreamerlady (válaszként erre: 260. - @kukac@)
2021. máj. 30. 19:41

Hahaha, hát igen, én is nyugtatgatom magam ilyenekkel. 😄😄

Amúgy én fogok kérni epiduralis érzéstelenítést. Azért annyira nem vagyok bátor, hogy anélkül szüljek. Remélem, fog hatni is. 😄😄

Ti hogy vagytok ezekkel? Kértek érzéstelenítést, ha ez sem a babó, sem a ti egészségetekre nem veszélyes?

260. @kukac@ (válaszként erre: 259. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 19:11

Meg hogy egy repülő a levegőben maradt volna....

Amúgy anno éppen ezzel nyugtatgattam magam, hogy naponta nők és gyerekek milliói élik túl a szülést, akkor nekem is menni fog. 😅

259. Dreamerlady (válaszként erre: 258. - @kukac@)
2021. máj. 30. 19:00

Férjed milyen jófej!! 😊😊 Enyém is így áll hozzá szerencsére. ♥️

Tök jó, hogy megnézted amúgy, én is köszi. Bármi is lesz, 40 ezerrel már beljebb leszünk. 💪💪

Igen, ezt tuti valami olyan okos ember találta ki, aki még sosem szült. 😄😄

Férjed mondásáról jutott eszembe, hogy előzetes vizsgálaton azt mondta a nőgyógyász, ne aggódjak a szülés miatt, olyan még nem volt, hogy a gyerek bent maradt volna. 😄

258. @kukac@ (válaszként erre: 257. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 18:04

"az élet értelme" 😂

6 hét. Az addig oké, de hogy hasraütésre találták ki okos férfiak az is biztos.

Férjem szerint ne merjek ezen idegeskedni, mert olyan még sose volt, hogy valahogy ne lett volna.

257. Dreamerlady (válaszként erre: 256. - @kukac@)
2021. máj. 30. 16:44

Hát ezeket az összegeket azért nem vitték túlzásba. 😶

Akkor ezek szerint ezt kapja az ember, ha nincs meló.

Mindhármunknak drukkolok akkor, hogy legyen állományban a bébi születésekor. Vagy azelőtt 42 nappal.

De mi ez a pont 42 nap?! A galaxis útikalauz stopposoknak szerint, az élet értelme. 😄 Lehet erre gondoltak a jogászok. 😄

256. @kukac@ (válaszként erre: 255. - Nella29)
2021. máj. 30. 16:19

Éjszaka utána olvastam egy kicsit ennek, hogy mi a jelenlegi szabályozás határozott idejű szerződés esetén terhességnél.

Nos, nem ájultam el lehetőségektől. Jár havi 28.500 Ft GYES meg 12.500 Ft családi pótlék. Egyszeri anyasági 64 körül és kb. ennyi, ha a terhesség ideje alatt szűnik meg a szerződés, kivéve, ha a megszűnést követő 42 napon belül megszületik a bébi.

Mégis honnan jön ez a 42 nap? 😳🤔

255. nella29 (válaszként erre: 250. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 15:38
nekem is hatarozott ideju szerzodesem van, szeptemberben jar le...alapvetoen normalis a fonokom, szoval bizok benne, hogy nem kesz ezzel problema...🙂 nem lenne jo, ha terhesen meg ezen kellene izgulnom...
254. Dreamerlady (válaszként erre: 253. - @kukac@)
2021. máj. 30. 13:14

Drága vagy, én is nagyon szurkolok nekünk!! ♥️💪💪

Június 6. körül jönne meg, legalábbis legjobb tudásom szerint, mert ugye a fogamzásgátló miatt még ki tudja, hogy áll be végül a ciklusom. 😄

Páromnak mondtam, hogy legszívesebben ki se várnám, és napokkal előbb nekiesnék valami érzékenyebb tesztnek. 😅😅 De tudom-tudom, nem szabad.

253. @kukac@ (válaszként erre: 252. - Dreamerlady)
2021. máj. 30. 12:23

Szurkolok értünk. ☺️

Nálatok mikor várható a nemvárt?

252. Dreamerlady (válaszként erre: 251. - @kukac@)
2021. máj. 30. 09:30

Értem a szitut, akkor remelem, hogy hosszabbítanak. ☺️

Nálam más miatt neccike, sajnos erős a munkahelyi terror, de vannak jobb napok. Remélem, hogy nem lesz gond a babóig. Utána meg elvileg úgyis védett vagyok.

Bár én is úgy vagyok vele, hogy tojok ezekre a külső körülményekre, baba jöjjön össze, minden mást majd megoldunk valahogy a párommal.

Szegény kolléganőd. 😢😢 Hát igen, ez nem volt jó döntés.

251. @kukac@ (válaszként erre: 250. - Dreamerlady)
2021. máj. 29. 23:25

Alapvetően rendesek. Ha akarnak, babóval is hosszabbítanak, ha meg nem akarnak, akkor nélküle se tennék.

Nem befolyásolja a döntésem. ☺️

Volt egy kolléganőm, aki a munkahelye miatt nem vállalt második gyereket, pedig nagyon szeretett volna. 40 éves korára olyan harag, gyűlölet és irigység töltötte el, hogy rossz volt a közelében lenni. Nem szeretnék rá hasonlítani. 🤭

250. Dreamerlady (válaszként erre: 249. - @kukac@)
2021. máj. 29. 23:19

Na ez jó kérdés, hogy fix szerződés esetén ilyenkor mi a helyzet. Nem tudsz beszélni egy munkajogásszal? Hátha tud mondani erre okosat. Ha pont teherbe esel a szerződés lejárata előtt, akkor babósan lehet, hogy hosszabbítaniuk kell, nem?

Remelem, hogy alapból meghosszabbítják majd a szerződésedet, és akkor még új helyet sem kell majd keressél. 😊

249. @kukac@ (válaszként erre: 248. - Dreamerlady)
2021. máj. 29. 23:06
Nekem elvileg közben szűnik meg a szerződésem. Az kérdéses így is úgy is, hogy hosszabbítanak-e vagy hogy ilyenkor hogy mennek a dolgok.
248. Dreamerlady (válaszként erre: 246. - @kukac@)
2021. máj. 29. 23:02

Nagyon nagyon drukkolok ezerrel!! ♥️♥️

Ohh én is így vagyok vele, akarom a babát, fontosabb, mint a munkahely.

Nálunk workaholic a vezetés, és enyhén szólva sem családbarát a munkahely. Úgy vagyok vele, ha esetleg megszűnik az állásom út közben, elmegyek dolgozni terhesen egy bármit. 😄😄 De azért inkább bízom benne, hogy babáig már minden rendben lesz a melóban.

247. @kukac@ (válaszként erre: 246. - @kukac@)
2021. máj. 29. 23:02
És persze a kolléganőt sem szeretném lebuktatni. 😃 Azt úgy kb sejtjük, hogy a főnök ki fog borulni, ha egymás után bejelentjük a hírt. 😅 Mi a hármas és négyes számúak leszünk, ha összejön. 😁
246. @kukac@ (válaszként erre: 245. - Dreamerlady)
2021. máj. 29. 22:57

Igen, azt hiszem, hogy nagyon fog örülni.

Családbarát, de az én helyzetem bizonytalan. Babaügytől függetlenül. Viszont munkát, ha kell, találok, de a babázásra talán az utolsó lehetőségem szóval nem annyira izgat. Inkább azért nem akarok beszélni róla, mert aggódom, hogy nem sikerül.

245. Dreamerlady (válaszként erre: 244. - @kukac@)
2021. máj. 29. 21:58

Tuti imádni fogja, hogy babázhat! ♥️♥️

Hát akkor úgy látszik nálatok is hasonló a helyzet a munkában. 😄

Amúgy a munkahelyed családbarát?

244. @kukac@ (válaszként erre: 243. - Dreamerlady)
2021. máj. 29. 19:44

Az én lányom? 13 múlt.

Ó igen, évekig mondogatta. Mostanra letett róla. 😃

Melóhelyen én is hasonlóan vagyok. Ketten is készülünk. Tudjuk is egymásról, de nem lehet beszélgetni. 🤐🤫🤭

243. Dreamerlady (válaszként erre: 241. - Nella29)
2021. máj. 29. 18:42

Neeeeee, bakker!! 😄😄 Te sem vagy könnyű helyzetben akkor, tényleg nem semmi, hogy milyen nehéz beszerezni a “szajrét”. 🤣

Nekem komoly fejjel kell kell nagyokat hallgatnom, amikor a kollégák gyerekekről beszélgetnek körülöttem. 😆

Mennyi idős is a lányod? Gondolom imádna egy pici babót. Fuhhh, biztos nem lehet egyszerű eltitkolni előle a terveket. 😊

242. @kukac@ (válaszként erre: 241. - Nella29)
2021. máj. 29. 15:17

Ez is vicces azért 😃

Mit meg nem tesz az ember lánya.

241. nella29 (válaszként erre: 240. - Dreamerlady)
2021. máj. 29. 15:00
nalam meg az a baj, hogy kis tulzassal, mindenki ismer mindenkit😃 szoval nagy odafigyelessel ki kellett valasztanom egy olyan gyogyszertarat, ahol idosebb nenik dolgoznak es nem ismerosok, ne legyen bent akkor senki, mikor azt mondom, hogy femibion eees kifele menet se lassak meg a kezemben...nem volt egyszeru de szereztem😃
240. Dreamerlady (válaszként erre: 239. - @kukac@)
2021. máj. 28. 22:47

Ez elég vicces story, jó, hogy nem látta meg. Kis kiváncsi. ♥️

Amúgy ezért nem szeretem, hogy rá van írva, meg terhes kismama kép is van. Tök levágós, hogy mi is ez a vitamin. Nálunk cég mellett van a gyógyszertár. Sokan járunk oda kollégák, de terhesvitamint nem merek ott venni. 😄😄

239. @kukac@
2021. máj. 28. 21:30

Megérkezett a Babaváró vitaminom ma.

100-as betűmérettel van ráírva, hogy "Babaváró"... Próbálja csak az ember eltitkolni, mire készül 😅

Nagylány már jött is kukkolni "ezmiez?" Győztem dugdosni. Amíg nincs hír, nem akarom, hogy beleélje magát, sem azt, hogy kikotyogja.

Szóval az alkoholos filc a barátom. :D

2021. máj. 28. 20:40

Egyetértek! Borzasztó ez a várakozás. Akkor is, ha még csak készül az ember a baba projektre és akkor is, amikor a mensi nem megjövetelét várja. 😄😄 Nem lehet bírni, tényleg.

Én szerdán azt vártam, hátha a nőgyógyász már lát valamit. 😄 Jajjj 🤪

237. nella29 (válaszként erre: 236. - @kukac@)
2021. máj. 28. 20:13
elhiszem, olyan izgalmas dolog... csak az a baj, ha pedig nekilatsz irto lassan fog telni az ido😄 olyan nehez kivarni, hogy megjon e vagy sem, ez a legrosszabb idoszak.... kezdek turelmetlen lenni😄
236. @kukac@ (válaszként erre: 235. - Dreamerlady)
2021. máj. 28. 18:55

Szerintem Milán lesz a nyerő. Bálintot a férjem elfuseráltnak érzi a Valentin nap miatt. Hajlok rá, hogy igazat adjak neki.

Szörnyű lassan mennek a napok. Legszívesebben azonnal nekilátnék a dolognak 😂

235. Dreamerlady (válaszként erre: 230. - @kukac@)
2021. máj. 28. 18:17

Awww, milyen édes volt nálatok a folyamat!! Tök jó, hogy megnéztétek a jelentését is. 😊😊

Nagyon tetszik a Milán név, a hangzása és a jelentése is. ♥️

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook