Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az örök dilemma fórum

Az örök dilemma (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az örök dilemma

1 2
2012. aug. 28. 17:13
' köszönöm a véleményeket és a személyes történeteket egyaránt. jó érzés ilyen visszajelzéseket olvasni (: és lesz még ezzel a témával foglalkozva, mert úgy látszik, hogy megéri:)
39. Jane3
2012. aug. 22. 14:18

Nos, egy idoben valtig allitottam, hogy igenis letezik baratsag no es ferfi kozott, hiszen nekem is egy tobb mint 10 eves baratsagom van egy mar ferfival. De megvaltozott a velemenyem, mivel nem is egy kacsolatom alakult ki baratsagbol.

Hogy az elejen kezdjem, mi emberek ugy lettunk teremtve, hogy no es ferfi egy part alkosson. Ez volt az alap, hogy ferfi es no parkapcsolatra van teremtve.

Szerintem ennel osszetettebb a dolog: ha talalkozunk valakivel az szimpatikus lesz, tetszik, mint no v. ferfi, vagy csak egsyzeruen jofejnek tartjuk es baratkent nezunk ra. Persze alapbol ha talalkozunk valakivel (novel vagy fefival) az elso gondolat, ami megfordul a fejunkben az az, hogy a tarsat keressuk benne. De aztan ahogy megismerjuk idovel kialakul egy velemeny rola, barat vagy semleges, szerencses esetben lelki tars.

Persze ez kortol is fugg, kisebb korban annyira nem erdekunk, hogy tarsat keressuk az elso emberben, de az ido teltevel ez egyre jobban erdekunkke valik.

38. Mandula. (válaszként erre: 2. - F1e23b97ee)
2012. aug. 21. 07:11

Tökéletesen igazad van!!!

Az egyik előbb vagy utóbb mindig többet akar.

2012. aug. 21. 07:07

Szerintem férfi és nő között hosszabb távon nincs barátság.

Lehet ideig-óráig, de hosszabb távon nem lehet, mert az egyik vagy másik elkezd erősebb érzelmeket táplálni a másik iránt. A "szerelmes" ilyenkor nem meri felszínre hozni ezt az érzését, hisz akkor oda a barátság.

Régebben hittem benne, hogy létezik férfi és nő között barátság.

Nekem is voltak fiú, férfi barátaim, akikről azt hittem, hogy jó haverok, hihetelenül jókat buliztunk, jókat tudunk dumcsizni, megbeszéltük az aktuális szívproblémáinkat, pontosabban valahogy mindig én mondtam el a problémáimat.

Aztán kiderült később, hogy ez mégsem volt olyan sima barátság, mert ők a nőt látták bennem. Fura volt hallani, már mikor férjhez mentem, hogy "te olyan gyönyörű vagy", meg hasonló. Sohasem gondoltam, hogy látják bennem a nőt. Valahogy eszembe sem jutott. Volt olyan, aki később mondta el,hogy ő bizony mennyire szerelmes volt belém.

Érdekes, fordítva ez sosem történt meg velem.

Most is van egy pasi, akivel ha összefutunk, nagyon jókat tudunk beszélgetni, nevetgélni... és tudom, mert érzem, hogy nem sokmindent kellene tennem és több is lehetne belőle.

De mondjuk ez eszembe sem jut, csak úgy hozzáfűztem.

2012. júl. 30. 09:07

nekem barátnőm soha nem volt..csak barátom..fiú,fiúk..olyan jól megértettem velük magam..tudtam a kis dolgaikról..olyan fesztelenül lehetett velük beszélgetni mindenről a világon..olyan jó volt.. bennem soha fel se merült,hogy másként tekintsek,mint barátra..és a végén mindig kiderült,hogy több volt "barátságnál" csak én nem vettem észre...vagy a barátom barátja mondta meg nekem..vagy a kollégám,hogy hát nem látod?nem veszed észre?és én soha nem vettem észre..

nem tudnám most azt mondani,hogy nincs férfi és nő között igaz barátság..de azt se hogy igen.

2012. júl. 21. 20:38
Szerintem ritkán de előfordul.Bár velem még nem.. Nekem általános iskolás korom óta, volt egy barátom, aki iránt először én éreztem többet, de neki nem mertem megmondani, hogy szerelmes vagyok belé, aztán történt köztünk 1-2 dolog .Mire ő rájött , hogy ő is akar tőlem valamit, már én nem akartam tőle semmit. De végig barátok voltunk, mindent megbeszéltünk egymással, aztán telt múlt az idő, amikor komoly barátnője lett, és nekem is barátom már hanyagoltuk egymás társaságát. És azóta kb 2-3 havonta beszélgetünk...tőlem még egy srác sem akart csak barátságot. És lehet, hogy te azt gondolod, hogy ehhjj de jó barátom van, de a másik lehet minden egyes nap úgy fekszik, le h mennyire szeretem..ééss ő biztos, hogy nem, mert csak a barátom.. Szóval ezen gondolkozzatok el!!!
34. rewt
2012. jún. 18. 22:55

Véleményem szerint két ember bizalmi viszonyának legmagasabb foka a barátság.


Több mint a házasság, több mint a szerelem.


Egyesek szerint az a barátság amely megszakadt, megszűnt - az valójában nem is volt barátság.


Van aki a megszokottságot nevezi - szerintem tévesen - barátságnak.


Ha két jóbarát elhatározza, hogy családot alapítanak - akkor az úgy is lesz. Mert jóban, rosszban felelőségteljesen kitartanak egymás mellett.


A perzselő, lobogó szerelem elmúlik - a barátság marad...

2012. jún. 13. 09:05
Van ilyen. Minden hátsó szándék nélküli barátság. Elmondjuk egymásnak a titkainkat is, és biztosak vagyunk benne, hogy nem adja tovább.
2012. jún. 12. 11:42
Lehet barátság,pl.úgy,hogy látják egymáson,hogy a másik érdekes,kedves,de egy olyan életformát él,ami nekünk idegen.
2012. jún. 12. 09:54
Szerintem van ilyen. Nekem is van egy ilyen barátom soha nem is akartunk egymástól semmit. És nem is lett volna helyes hisz nekem családom van. De nagyon jól megértjük egymást, és nekem lelkendezik a telefonba ha találkozott egy csodás lánnyal. Valamint én vele izgulok,hogy összejöjjön neki.
30. mortansen (válaszként erre: 2. - F1e23b97ee)
2012. jún. 11. 15:51
Ez igaz, de ha többet ér neki a barátság, mint a szex, akkor ezt az érzést leküzdheti és marad a barátság. Kis önmegtartóztatás, érzelmek kordában tartása még senkinek nem ártott meg:)
29. fibi82
2012. jún. 11. 15:27
Nincs ilyen barátság nagyon. Gyakoribb a fiúknál ez, hogy "tetszik" nekik a lány, és barátkoznak, és a lány barátnak is tekint rá. Általában a férfi szerelmes a nőbe, de a nő barátként tekint rá.
2012. jún. 11. 08:48
9 évig voltunk barátok..., aztán minden megváltozott...és most már soha többé nem lehetünk barátok...
2012. jún. 10. 23:38
Én műszaki egyetemre járok, szóval rengeteg fiú vesz körül és több fiú haverom, és jópár nagyon jó barátom is van közülük. Általában szinte észre se veszik, hogy lány vagyok. :D Így működik a dolog. :)(No nem azért mert fiús tulajdonságaim vannak, vagy fiús kinézetem van.)
26. viaszvirág (válaszként erre: 24. - Aville)
2012. jún. 10. 22:27

Megnéztem, de mindenki fiatal. :-((((((( Ő meg már legalább 65 -67 éves. Pár évvel idősebb volt nálam, már nem emlékszem mennyivel.

Az Iwiw-ről már régen töröltem magam, de holnap a lányoméba bemegyek és megnézem ott is. Köszi a tippet.

25. viaszvirág (válaszként erre: 24. - Aville)
2012. jún. 10. 22:21
Hogy te nekem mennyi eszed van! :-)))) Nekem ez nem jutott eszembe, kösziiiii!
24. Aville (válaszként erre: 23. - Viaszvirág)
2012. jún. 10. 21:54
Keresd meg facebookon! :))
2012. jún. 10. 21:47

Nekem volt fiú barátom! és tényleg csak barátok voltunk. Tudtam az összes csajáról, ő is tudta kivel járok. Mindig kipletykálta nekem a lányokat, de én nem mondtam vissza egyiknek sem. Az összes csaj megvolt neki a munkahelyről, kivéve engem.


Minden problémánkat meg tudtuk beszélni egymással. Sokszor voltam náluk, az anyukájával is jól el lehetett beszélgetni. Ő is sokszor volt nálunk.


Eszünkbe sem jutott egymásra nyomulni. Nekem nem kellett volna olyan hapsi, aki sűrűn váltogatja a csajokat, ő meg biztos látta rajtam, hogy nem vagyok alkalmas pár éjszakás kalandra.


Kb. 5-6 évig voltunk barátok, de aztán ő kilépett a közös munkahelyünkről, én férjhez mentem és elvesztettük a fonalat. Sajnálom, hogy nem tudom mi van vele.


Igenis lehet igaz barátság férfi és nő között szex nélkül.

22. Aville
2012. jún. 10. 21:22
Tini koromban a társaság főleg fiúkból állt. Igazán jó barátok voltunk. Volt, aki iránt az elején többet éreztem - de akkor még nem is ismertem igazán. Aztán elmúlt, tök jóba lettünk, volt 2 másik srác, akivel tényleg soha nem volt több, nagyon jó barátok lettünk. A 2 srácot is én mutattam be egymásnak, a mai napig barátok... 30 évesek múltunk már mind annyian. Most tervezzük, h találkoznánk, hiszen már mind a 3-an Bp-n lakunk. Rég nem voltunk együtt így 3-an.
2012. jún. 10. 20:59
Nincs dilemma.Nekem van és büszke vagyok rá.:)
2012. jún. 10. 17:11

Mit jelent,hogy barát?

Az akivel nagyon gyakran kettesben eljárok ide oda, röhögünk, filmet nézünk otthon, netán még nyaralni is elmegyünk közösen?

Vagy az akivel néha beszélek telefonon, közös társaságban beszélgetünk, szórakozunk...


Az elsőnél nem tudom elképzelni,hogy előbb vagy utóbb ne lépnénk feljebb egy szintet.

Az utóbbinál simán. Van ilyen, sőt exemből is lett haver, de ez nem barátság.

19. 7636c30290 (válaszként erre: 1. - Majasoseband)
2012. jún. 10. 15:16
Van és van,nekem higgy én már csak tudom! :)
2012. jún. 10. 15:09
Sziasztok! Szerintem azért nehéz ezt a témát megfejteni, mert minden embernek mást és mást jelent a barátság! Hosszú távon szerintem ez kivitelezhetetlen! Egyetlen esetben látok kivételt: ha együtt nőttek fel, de a későbbiekben másfelé sodorta őket az élet, ritkán találkoznak! Ahol napi szinten van kapcsolat szerintem az csak idő kérdése, és az egyik fél többet szeretne....
2012. jún. 10. 13:40

Nincs szerintem. Sok ilyet ismerek legalább 10 olyan emberrel találkoztam akik váltig állították, hogy csak barátok és mindről kiderült, hogy a csókolózásig eljutottak csak megbeszélték, hogy a barátság... balabalba:PP

Az egyik mindig többet érez egy ilyen kapcsolatban s általában a nő aki egyedülálló és nincs pasija.

2012. jún. 10. 13:30

Van olyan férfi barátom, akit 5 éves kora óta ismerek, együtt nőttünk fel, soha nem volt közöttünk semmi, nem is akarta egyikünk se, szóba se jött, mostanában ritkábban találkozunk, de mindig olyan ha beszélek vele, mintha a testvérem lenne, bármit elmondhatok neki. Élettársa van, előző házasságából három felnőtt gyereke. Ha időnk van keressük egymás társaságát és jót dumálunk.

Van férfi és nő között barátság.

15. bajella (válaszként erre: 14. - PassionGirl23)
2012. jún. 10. 13:03
Haverom nekem is van nő is és férfi is :)))
2012. jún. 10. 13:01
Előbb utóbb kiderül hogy az egyik fél részéről van érzelem. Bár nekem nagyon sok haverom van de érzem h miért legtöbbször :)) Ritka esetben igen is van
13. syria (válaszként erre: 5. - Beatav)
2012. jún. 10. 12:57
Ja, úgy könnyű! ;)
12. 173c31dcdf (válaszként erre: 11. - 25d4b44717)
2012. jún. 10. 12:21
Nincs mit hozzá fűzni ez igy jó ahogy leirtad gratulálok:))))
2012. jún. 10. 11:54

Barátság ffi és nő között?Érdekes,szerteágazó téma.


Különböző embertipusok,különbözően látják,élik meg a két nem kapcsolatát.

Önző tipusu ki akarja sajátítani minden területen. Tehát,ha más nemű,szexuálisan is.

A társaságkedvelő,beszélgetni akar és a másik nem meglátása szerint megismerni a világot.

A barátkozós tipusú ember a barátot keresi mindenkiben. A másnemüség, csak változatosságot jelent.

Az egyedüllétben leledzőnek tulajdonképpen mindegy a másik neme, csak valakivel megoszthassa a gondolatait.

Az ahogylesz,úgy lesz fajtának ez egy ugródeszkaként működik.

Vannak kishitűek, akik az azonos neműnek nem merik feltárni benső gondolataikat,félve, az belelát a titkos énjükbe is,azt hívén a másnemű nem értheti meg az ő észjárását.

Végül van a realista,aki tisztán látja a két nem barátságban is kiegészítheti egymást a világban való eligazodásban.Ebből lehetnek a hosszútávú,igaz barátságok.Csak okos embereknél fordul elő.


Mivel mindkét nemű emberből van felépítve, így soha nincs kizárva a barátság mellett létrejövő egyébb jellegű kapcsolat.

Okos emberek mindíg felmérik mit nyer, vagy veszíthetnek és uralkodhatnak pillanatnyi ösztönfellángoláson.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook