Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? fórum

Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? (beszélgetős fórum)


1 2 3
34. Katinkaboszi (válaszként erre: 26. - Globus)
2012. aug. 6. 16:26
marhafartő, mert az nem száraz
33. azure_
2012. aug. 6. 16:21

paradicsomszósz, szerecsendió, oregano és kevés fokhagyma.

Én a menza kosztot soha nem bírtam megenni. :P

32. globus (válaszként erre: 31. - 9f98008a3b)
2012. aug. 6. 16:10
Akkor inkább penészedés, aztán kiforraljuk, jó lesz az még valamire :D
31. 9f98008a3b (válaszként erre: 29. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 16:08

:DDDDD


Vagy keserű mandula aroma!???:DDD

2012. aug. 6. 16:08

uhh mennyi jó tipp ki fogom próbálni :-))


Köszönöm hogy jöttetek beszélgetni :-)nekem most mennem kell :-)

29. 2a69f78972 (válaszként erre: 28. - Globus)
2012. aug. 6. 16:08

Akkor hagyd el és akkor zöld marad.

(Egy kis ételfesték?...no csak a nosztalgia kedvéért!:)

28. globus (válaszként erre: 27. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 16:04
Pirospaprikát nem szoktam, de ez csak plusz opció. Igazából a zöld színnel van gondom, ami nem elég intenzív.
27. 2a69f78972 (válaszként erre: 23. - Globus)
2012. aug. 6. 16:02

Menzai zöldborsó főzelék:


Zöldborsót sós vízben megfőzöd, vékonyan berántod, a rántásba leheletnyi pirospaprika, a végén kevés cukor. Ennyi !

26. globus (válaszként erre: 25. - Katinkaboszi)
2012. aug. 6. 16:02
Hanem apróra vágva, vagy szétesésig sütve? Nem minden hús esik széjjel, vagy túl száraz, konkrétan melyik része a legjobb?
25. Katinkaboszi (válaszként erre: 24. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 16:01

Ezek a férfiak, az egyik olasz, a másik angol, de mindkettőnek olasz éttermei vannak, szóval állítják, hogy csak egyféle és sertés húsból, főleg nem darálva, nem finom.

Ja, hát igen, most csak a húsra koncentráltam :)

24. 2a69f78972 (válaszként erre: 8. - Katinkaboszi)
2012. aug. 6. 15:58
A bolognaiba darált marhahús, sárgarépa és zeller való.
23. globus (válaszként erre: 19. - Móriczka)
2012. aug. 6. 15:54

Ááááá... főztem rántással, habarással, staubolással, főztem nem fagyasztottból, turmixoltam egy részét, kipróbáltam úgy, hogy belefőztem a zsenge héját, nem és nem olyan :(

Még a színe sem!

22. 9f98008a3b (válaszként erre: 20. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 15:54

Hmmm.:))))


Az étvágy megkerekedett! :)


Köszönet, kipróbál! :)

2012. aug. 6. 15:52

Nekem a milánói sonkás-gombás paradicsomos szósszal készült tészta.

Vöröshagymán megpárolod a gombát, rádobod a sonkát, felöntöd valamilyen pariszósszal, és teszel bele olasz fűszerkeveréket.

Főzöl ki spagettit vagy makarónit, de csak Al dente!!! (vagyis nem kell szétfőzni a tésztát)

Ráöntöd a szőszt a tésztára, bedobod a sütőbe és megsütöd tetszőleges állagúra. (Mi ropogósan szeretjük.)

Tetejére mehet a reszelt sajt.

20. 2a69f78972 (válaszként erre: 13. - 9f98008a3b)
2012. aug. 6. 15:51

Eredeti milánói makaróni recept:


1 fej nagyon finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst (vagy csíkokra vágott füstölt sonkát...esetleg mindkettőt!) a nagyon vékonyra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor zsírjára sült, hozzáadom a paradicsom pürét (amit az olaszok házilag csinálnak, lehetőleg húslevessel (leveskockából is jó) felöntöm. Ebbe teszem a bazsalikomot, rozmaringot és kakukkfüvet és ízlés szerint kevés cukrot és pici fokhagymát.

Ezt az egészet ismét főzöm, míg az ízek összeérnek.

Tálalható úgy is, hogy a tésztát ebbe a mártásba keverik és állni hagyják (ha jó sokáig, akkor tapadós, mint a menzai, mert beszívja a mártást) de lehet külön tenni a tésztára a mártást és megszórni - lehetőleg - Parmezán sajttal.

Remélem nem hagytam ki semmit, jó étvágyat !!!!

19. Móriczka (válaszként erre: 18. - Globus)
2012. aug. 6. 15:45
Komolyan mondom ezt már nem is mertem írni de pl az is annyira finom :-)
18. globus (válaszként erre: 15. - Ayna)
2012. aug. 6. 15:40
Nekem a zöldborsó főzeléket nem sikerül olyan ízűre készíteni, pedig ez egy tényleg "primitív" étel :)
17. Katinkaboszi (válaszként erre: 14. - Móriczka)
2012. aug. 6. 15:39

Az egyik szakács nagyobb darabokra vágott marhahúsból készítette, ebbe jött az egész, héj nélküli paradicsom, vörös bor és addig főtt, míg vékony kis cafatokra nem esett szét a hús, egyuttal a paradicsom is :)

Olyan sűrű volt, és ebbe forgatta bele a tésztát :)


Tehát azt vettem ki az egészből, hogy sok mártás nélkül marad száraz a tészta, márpedig a konyhákon inkább mártás, mint a hús, dívik :D

16. szemmelver (válaszként erre: 9. - Móriczka)
2012. aug. 6. 15:36
tudud miért? mert a legszebb éveink voltak..azért
15. Ayna (válaszként erre: 1. - Móriczka)
2012. aug. 6. 15:36

Én is mióta az eszemet tudom, imádom az üzemi milánóit, és az istennek sem sikerül itthon reprodukálnom.

Már azt hittem az én ízlésemmel van a baj. :P

14. Móriczka (válaszként erre: 8. - Katinkaboszi)
2012. aug. 6. 15:34

Jahh jahh ez elég jól hangzik lehet a sajttól tapad :-)

ezt elmentem Köszi a választ

13. 9f98008a3b (válaszként erre: 11. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 15:34
Húzod az idegeimet!???? :)
12. Móriczka (válaszként erre: 5. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 15:32
hogy készíted ?
11. 2a69f78972 (válaszként erre: 6. - 9f98008a3b)
2012. aug. 6. 15:32

Megosztom, ha valakit érdekel, de NEM OLYAN MINT A MENZAI !!!...tehát nem rúghat labdába ezen a fórumon.

Igaz, hogy én a 35 éve Olaszországban élő húgomtól tanultam ( mint ahogy a pizzát is és a bolognait is)

DE NEM OLYAN MINT A MENZAI !:D:D:D

10. Katinkaboszi (válaszként erre: 4. - 34c48a3825)
2012. aug. 6. 15:31
Pedig köztudomású, hogy vannak finom kakaók és tejes kávék,meg tejbegrízek, amik tényleg jobbak, mintha otthon készítenéd :)
9. Móriczka (válaszként erre: 4. - 34c48a3825)
2012. aug. 6. 15:30

Neeeeeeemm?? :-DD


Azt hogy az iskolában a legfinomabb a betűtésztás paradicsom leves és a stíriai ,az oviban a legfinomabb a tejbe gríz ( mondjuk én azt nem szeretem ) és a milánói :-) az éteremben pedig a pörköltek :-)


Eszel te eleget közüzemi konyhán ????

2012. aug. 6. 15:30

Éppen tegnap láttam azon a bizonyos étkezési csatornán, hogy készül két nevezetes ember makarónija, ami igaz bolognai volt :)


Először is nem kell hozzá csakmakaróni, vagy spagetti :)

Bármiből készülhet.

A legjobb a kétféle hús és nem igazán finom, ha darált.

Amikor felsütötték a husit, vagy üveges, vagy dobozos, de héj nélküli, egybe paradicsomot tettek bele, amit addig főztek míg szétesett :)

A végén a szaftba tettek sajtot, majd mikor a tányérra rakták, akkor szórták meg ismét.


"Pár" szóban ennyit :)

2012. aug. 6. 15:29
konzerv hús és paradicsom püré, sok cukor:D
6. 9f98008a3b (válaszként erre: 5. - 2a69f78972)
2012. aug. 6. 15:27
És persze nem osztod meg a nagy titkot.... :DDD
5. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - Móriczka)
2012. aug. 6. 15:26
Az enyém finomabb, mint a menzai, de ízlések és pofonok ...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook