Az isteni nagy üzemi Milánói írjon aki tudja hogy kell készíteni? (beszélgetős fórum)
paradicsomszósz, szerecsendió, oregano és kevés fokhagyma.
Én a menza kosztot soha nem bírtam megenni. :P
:DDDDD
Vagy keserű mandula aroma!???:DDD
uhh mennyi jó tipp ki fogom próbálni :-))
Köszönöm hogy jöttetek beszélgetni :-)nekem most mennem kell :-)
Akkor hagyd el és akkor zöld marad.
(Egy kis ételfesték?...no csak a nosztalgia kedvéért!:)
Menzai zöldborsó főzelék:
Zöldborsót sós vízben megfőzöd, vékonyan berántod, a rántásba leheletnyi pirospaprika, a végén kevés cukor. Ennyi !
Ezek a férfiak, az egyik olasz, a másik angol, de mindkettőnek olasz éttermei vannak, szóval állítják, hogy csak egyféle és sertés húsból, főleg nem darálva, nem finom.
Ja, hát igen, most csak a húsra koncentráltam :)
Ááááá... főztem rántással, habarással, staubolással, főztem nem fagyasztottból, turmixoltam egy részét, kipróbáltam úgy, hogy belefőztem a zsenge héját, nem és nem olyan :(
Még a színe sem!
Hmmm.:))))
Az étvágy megkerekedett! :)
Köszönet, kipróbál! :)
Nekem a milánói sonkás-gombás paradicsomos szósszal készült tészta.
Vöröshagymán megpárolod a gombát, rádobod a sonkát, felöntöd valamilyen pariszósszal, és teszel bele olasz fűszerkeveréket.
Főzöl ki spagettit vagy makarónit, de csak Al dente!!! (vagyis nem kell szétfőzni a tésztát)
Ráöntöd a szőszt a tésztára, bedobod a sütőbe és megsütöd tetszőleges állagúra. (Mi ropogósan szeretjük.)
Tetejére mehet a reszelt sajt.
Eredeti milánói makaróni recept:
1 fej nagyon finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk a darált húst (vagy csíkokra vágott füstölt sonkát...esetleg mindkettőt!) a nagyon vékonyra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor zsírjára sült, hozzáadom a paradicsom pürét (amit az olaszok házilag csinálnak, lehetőleg húslevessel (leveskockából is jó) felöntöm. Ebbe teszem a bazsalikomot, rozmaringot és kakukkfüvet és ízlés szerint kevés cukrot és pici fokhagymát.
Ezt az egészet ismét főzöm, míg az ízek összeérnek.
Tálalható úgy is, hogy a tésztát ebbe a mártásba keverik és állni hagyják (ha jó sokáig, akkor tapadós, mint a menzai, mert beszívja a mártást) de lehet külön tenni a tésztára a mártást és megszórni - lehetőleg - Parmezán sajttal.
Remélem nem hagytam ki semmit, jó étvágyat !!!!
Az egyik szakács nagyobb darabokra vágott marhahúsból készítette, ebbe jött az egész, héj nélküli paradicsom, vörös bor és addig főtt, míg vékony kis cafatokra nem esett szét a hús, egyuttal a paradicsom is :)
Olyan sűrű volt, és ebbe forgatta bele a tésztát :)
Tehát azt vettem ki az egészből, hogy sok mártás nélkül marad száraz a tészta, márpedig a konyhákon inkább mártás, mint a hús, dívik :D
Én is mióta az eszemet tudom, imádom az üzemi milánóit, és az istennek sem sikerül itthon reprodukálnom.
Már azt hittem az én ízlésemmel van a baj. :P
Jahh jahh ez elég jól hangzik lehet a sajttól tapad :-)
ezt elmentem Köszi a választ
Megosztom, ha valakit érdekel, de NEM OLYAN MINT A MENZAI !!!...tehát nem rúghat labdába ezen a fórumon.
Igaz, hogy én a 35 éve Olaszországban élő húgomtól tanultam ( mint ahogy a pizzát is és a bolognait is)
DE NEM OLYAN MINT A MENZAI !:D:D:D
Neeeeeeemm?? :-DD
Azt hogy az iskolában a legfinomabb a betűtésztás paradicsom leves és a stíriai ,az oviban a legfinomabb a tejbe gríz ( mondjuk én azt nem szeretem ) és a milánói :-) az éteremben pedig a pörköltek :-)
Eszel te eleget közüzemi konyhán ????
Éppen tegnap láttam azon a bizonyos étkezési csatornán, hogy készül két nevezetes ember makarónija, ami igaz bolognai volt :)
Először is nem kell hozzá csakmakaróni, vagy spagetti :)
Bármiből készülhet.
A legjobb a kétféle hús és nem igazán finom, ha darált.
Amikor felsütötték a husit, vagy üveges, vagy dobozos, de héj nélküli, egybe paradicsomot tettek bele, amit addig főztek míg szétesett :)
A végén a szaftba tettek sajtot, majd mikor a tányérra rakták, akkor szórták meg ismét.
"Pár" szóban ennyit :)
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..