Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak? (tudásbázis kérdés)
15. dominós
máj. 16. 07:56
Mágnessal járok edényt venni. Ha rátapad, indukciósra megfelel. Az összes régi zománcosom használható rajta.
14. Oneday
máj. 15. 19:00
Én is a mágnest ajánlom, ha tapad, jó. :) én anno azzal mentem az IKEAba régen, itt jó áron voltak, amik passzoltak. De Auchan, Tescobol is volt edényem, ami jó.
13. Channa*
máj. 15. 17:47
Van valami karika, amit ha ráteszünk az indukciós lapra, akkor mindenféle edényt lehet használni...
12. aszparagusz (válaszként erre: 9. - Timycat)
máj. 15. 16:30
Az indukciós egyesíti a gáz és az elektromos előnyeit.
11. Bless the child (válaszként erre: 9. - Timycat)
máj. 15. 16:29
Amióta háziasszony vagyok, azóta gázon főzök. Ezért ragaszkodtam a gázlaphoz. Meg tetszik, ahogy kiemelkedik a konyhapultból. Indukcioson viszont szeretek tésztát főzni, meg minden olyat, ami pikkpakk elkészül
10. aszparagusz (válaszként erre: 7. - Timycat)
máj. 15. 16:29
Mi most cseréltük le a régi kerámialapost indukciósra. (meg a munkapultot is, mert már eléggé kopott volt)
Sokkal jobb. Gyorsabban fűt fel, gyorsabban hűl le.
A régi edények nagy részét tudom használni. Hűtőmágnessel teszteltem, ami megmaradt az alján az jó. Csak pár új edényt, - főleg serpenyőt - kellett vennem.
9. timycat (válaszként erre: 6. - Bless the child)
máj. 15. 16:26
Az igen 😕 Én ha most építkeznénk tuti gázfőzőlapot választanék, de a mostani házat emiatt szétcsapni, aaaaa biztos nem. Gázt szerettem, anno a lakásomban az volt. Indukcióssal nincs nagy tapasztalatom.
8. elbb (válaszként erre: 4. - Andi6020)
máj. 15. 16:25
Nekem több jénaim van még, azokkal a gázon simán lehet főzni, elosztóval. Akkor az indukcióssal nem, mert az ugye nem mágneses. Na mindegy, lehet azért érdemes lenne venni.
7. timycat (válaszként erre: 4. - Andi6020)
máj. 15. 16:24
Nekem is a Zepter miatt nem lett indukciós, mikor tönkrement az előző főzőlap😕
Azt nem is tudtam, hogy van kombi... mondjuk nálunk minden Zepter, R mániája
6. Bless the child (válaszként erre: 4. - Andi6020)
máj. 15. 16:22
Nekem is 2 fajta van. A beépített az gáz. Mellé vettünk 2 lapos indukcióst. Vszínű a gázt hanyagolni fogom nemsokára, 8000 ft már a palackcsere
5. elbb (válaszként erre: 2. - Bless the child)
máj. 15. 16:22
Na, ez jó ötlet, akkor majd így ellenőrzöm, köszi :)
4. andi6020 (válaszként erre: 3. - Bless the child)
máj. 15. 16:17
Én meg azon, hogy a Zepter készletem nem működik rajta. Ezért vettem kombi főzőlapot.
máj. 15. 16:00
Kaptam az uramtól kb 2 éve egy jó drága Tefal palacsinta sütőt és nem működik vele. Ezen nagyon kiakadtam
2. Bless the child (válaszként erre: 1. - Elbb)
máj. 15. 15:58
Ha a mágnes ott marad az alján, jó az indukciósra
1. elbb
máj. 15. 15:56
Annyi helyen láttam már, nem is drága, gondoltam a szabadban is lehet simán használni. De nekem igazából zömmel régifajta zománcos edényeim vannak, egy-kettő, ami ilyen fém alapanyagú, meg teflonok. Egyik -másiknak már régen nincs semmi jelzés az alján.
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával?
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- Indukciós főzőlapokról vélemény? Ki használ és milyent? Szeretnék venni, de nem tudom, melyik márka érné meg a legjobban. Persze árban is.
- Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni?