Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság fórum

Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság

2019. jan. 10. 07:37
Sosem értettem hogy hogy juthat el valaki odáig hogy feladja a létet ezt a csodás életet amit a szüleitől és a jó istentől kapott egy más valaki miatt... mindig ott az újabb remény hogy jó lesz jobb lesz boldog leszek... az elengedésről meg nekem egyszer azt mondta egy jó ismerősöm hogy egy hülyeség a szerelmet megtartani kell küzdeni harcolni megjavítani a kapcsolatot és nem elengedni
2012. júl. 9. 22:23
Szia, szerelmi csalodasom van, es nagyon szenvedek, lassan 8 honapja, heti 3x meg mindig talalkozunk, de o csak nem akar bekulni, mert nem tudja h mit akar, de en ebbe beleorulok, mert nagyon szeretem, es nem tudom h mar mit tegyek... harcoljak meg erte, vagy engedjem el?! mar az ongyilkossag is megfordult a fejembe, mert ugy erzem nelkule nem erdemes elnem. Mit tegyek? kerlek segitsetek...
28. Popppy
2012. júl. 3. 12:20
Köszönöm, igyekszem. Majd referálok, hogy halad a dolg :)
27. michelle.r (válaszként erre: 25. - Popppy)
2012. jún. 20. 21:52
Tuti, hogy segíteni fog, hajrá! ;)
26. Érzelmi Szabadság (válaszként erre: 25. - Popppy)
2012. jún. 20. 21:38
Csak biztatni tudlak :-)
25. Popppy
2012. jún. 20. 20:29
Én ezekre a dolgokra nagyon fogékony vgyok. Most megyek és keresek videókat. Rendesen felcsigáztatok, és ha segít az állandó negatív hozzáállásomon, akkor már megérte. Annyira rámférne már.
2012. jún. 15. 23:09

Eddigi életem legdurvább összeomlása közben találtam rá a technikára, még öngyilkosságot is megkíséreltem akkoriban, szóval tényleg komoly válságról van szó. Épp egy pánikroham közepén voltam és segítséget kerestem a neten, hátha találok valamit. Akkor akadtam rá egy ÉFT videóra, igaz, az még a hosszabb, régebbi változat volt. De kipróbáltam és működött. Egyetlen kopogtatással megszűnt a kitörni készülő pánikrohamom és nyugodtságot éreztem. Ezután kezdtem el jobban kutakodni és rátaláltam a cikk szerzőjére.

Azóta úgy várom vele a kopogtatásokat, mint a messiást :) Nem volt még olyan, hogy ne segített volna. Bár az én problémáim elég összetettek, amiket 1-2 alkalommal nem lehet "kikezelni", mégis, azokon a napokon, amikor kopogtatunk, egész nap nyugodt és derűs vagyok, ha pedig este csináljuk, akkor megnyugszom, még egészségesen el is álmosodom, és sokkal könnyebben alszom utána. Sokkal jobb, mint nyugtatókat, altatókat szedni, nem mérgezem magam és még a hatása is erősebb. Arról nem is beszélve, hogy gyökerestől tudja kiirtani azokat az emlékeket, érzéseket, amik talán már évtizedek óta okozzák ugyanazt a problémát az életünkben. Sokan nem értik, miért ismétlődnek ugyanazok a rossz dolgok újra és újra... pedig csak magukban kellene megváltoztatni ezt a mintát. És éppen erre jó ez a módszer, ami működik, saját bőrömön tapasztaltam. Kisebb, egyszerűbb dolgokat akár egyedül is meg lehet gyógyítani a videók segítségével, már ez önmagában hasznos.

23. michelle.r (válaszként erre: 18. - 04d410066e)
2012. jún. 15. 13:11

Remélem, nem sokat fizetett érte :/.

Én nem foglalkoztam vele komolyan, de van ismerősöm, aki a nagyon súlyos depressziójából ezzel gyógyította ki magát, egy másik az allergiájától szabadult meg.


Ha orvos írná fel, és tízezreket kellene érte fizetni a patikában, akkor valószínűleg nem lenne, hülyeség ;))

2012. jún. 15. 12:56

Persze hogy nem, és nincs is min megsértődni, hiszen bárki bármit tesz vagy mond, az nem rólam szól, hanem a saját múltjáról, kár lenne magamra venni.


Ha meg nem próbálja ki valaki, én akkor is nyugodt lehetek, mert úgy gondolom, megtettem minden tőlem telhetőt, hogy segítsek. Jobban örültem volna, ha kipróbálja és úgy mond véleményt, na de mindegy, már megbékéltem vele. Nekem ez is egy lehetőség a fejlődésre.


Azért is választottam azt, hogy lehessen hozzászólni a cikkhez, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a módszerről, és továbbra is biztatok mindenkit, hogy mondja el amit gondol. Az első reakció általában mindenkinél a kételkedés, hiszen annyira új a megközelítés, amit ez a módszer alkalmaz. De attól még hogy szokatlan, kitűnően működik, és azoknál is működik, akik kételkednek.

21. Enissa (válaszként erre: 19. - 04d410066e)
2012. jún. 15. 11:06

Nyugi-nyugi!!! :))


Aki azt írta meditáció, ő is nagyon jól tudja, miről van szó.

Csupán arról van szó, néha maga a humor, az irónia is gyógyít. Nem bántott senki meg, senkit. A cikk írója sem vette sértésnek.....legalábbis remélem, hogy nem.

2012. jún. 15. 10:56
Oh, és még valami. Engem az gondolkoztat el nagyon sokszor, hogy bár nincs pénz, azért arra mégis van, hogy elmenjünk fodrászhoz, vagy kiváltsuk a gyógyszert, vagy vegyünk édességet stb. (Kivétel persze a tényleg nagyon-nagyon szegények, rájuk ez nem vonatkozik, akik még az előbbieket sem tudják megengedni maguknak...) De arra nincs, hogy a pszihéteket rendbe tetessétek? Azért az is nagy igazság, hogy arra van idő és pénz, amire az ember akarja.
2012. jún. 15. 10:54
Egy valamit nem értek amúgy: miért kritizáltok egy olyan módszert, amiről fogalmatok sincs? Ez amúgy nem meditáció, köze sincs ahhoz, de azért osztjátok az észt, hogy így, meg úgy, amikor ki sem próbáltátok... Próbáld ki, szánd rá az időt, hogy megtanuld, és utána mondhatod majd, hogy ez úgy sem segít, de addig nincs senkinek sem joga pálcát törni efelett. Főleg, hogy a neten rengeteg anyag ingyen elérhető, és megtanulható nagy része otthon is, tehát nem pénzkérdés...
2012. jún. 15. 10:52
Szerintem jó módszer. Terapeutát nem helyettesíti, de sokat segíthet. :) Le lehet tölteni az ingyenes EFT kézikönyvet is, én abból, és Csontos Ági videóiból tanultam meg, és tényleg klassz. :)Mindenre van megoldás amúgy. Ha más nem, az elfogadás, örömmel, nyitott szívvel, mert olyankor már nem érezzük problémának. Bár ez egy szponzorált cikk, igaz, ami le van írva benne. Engem inkább az gondolkoztat el, hogy pl. az én terapeutámnak honlapja sincs, és rengeteg a páciense, mert folyamatosan ajánlják... Szerintem itt az ajánlás működik a legjobban, mert a legfontosabb a bizalom, és ha egy barát mondja, az sokkal hitelesebb, mint egy fizetett hirdetés...
17. 8f7df9c6fc (válaszként erre: 15. - Megi04)
2012. jún. 14. 19:55
:):)
2012. jún. 14. 19:02
Megi, kipróbáltad már a GyorsEFT-t? Nézd meg az ingyenes videókat, csináld vele együtt a gyakorlatot, és meglátod, hogy ez nem meditálás. Az rendben van, hogy csalódtál pl. a miniszterelnökben (bár gondolom másokban is) de te hajlandó vagy segíteni magadon? Mert itt egy módszer amit ingyen ki tudsz próbálni, megtetted már? Valakik még azzal is fáradoztak, hogy magyar feliratokat készítsenek a videókhoz (szintén ingyen). Ha gondolod próbáld ki.
15. megi04
2012. jún. 14. 17:32
Akkor most meditáljuk közösen,hogy O.V. a világ legfantasztikusabb miniszter elnöke!!!:)
14. Enissa
2012. jún. 14. 16:55

ha utálom a munkám, de muszáj dolgoznom, ezen akár mennyit meditálok, képzelgek, nem mondhatok fel!


Pont azért kell meditálnod, hogy megszeresd, és ne mondj fel. Ha hülye is a főnököd, az agyadba azt programozod, a világ legszerencsésebb embere vagy, hogy ezt a munkát és ilyen áldott jó ember vezetésével végezheted. Apropó, és ennyiért, ki ne hagyjam. :DDD

13. megi04 (válaszként erre: 12. - Cel)
2012. jún. 14. 15:48

Így van. Vagyis,ha utálom a munkám,de muszáj dolgoznom,ezen akár mennyit meditálok,képzelgek,nem mondhatok fel!

Nekem van 1 autista fiam...Az egész életem azért stresszes,mert nem tudom,mi lesz vele,ha nem leszek többé.. Namost ezen semmilyen meditáció nem segít!AZÉRT nem kell meditálnom,hogy eltudjam viselni,mert semmi bajom vele! Aranyos,kedves,jópofa. De ettől még képtelen arra,hogy egyedül éljen...Na most ezen mit meditáljak????

12. cel (válaszként erre: 4. - Megi04)
2012. jún. 14. 11:56

Sok mindennel egyetértek, gyakorlom is, de az ilyen álbölcsességeket nem kedvelem.

Könnyen tesznek utasítást: ha így nem jó, tedd ezt, ha úgy nem jó, tedd azt.... ha nem szereted a munkád mondj fel ...


Elképedek ettől! ilyen lépésre sarkallni valakit, több mint felelőtlenség.

11. Érzelmi Szabadság (válaszként erre: 10. - Kisstiti)
2012. jún. 14. 09:19
Örülök a sikerednek Titi! Én pedig köszönöm, hogy megosztottad, így remélhetőleg még többen kíváncsiak lesznek és kipróbálják :-)
2012. jún. 14. 07:31

Kedves Érzelmi Szabadság!


Ezer hála ezért a cikkért. Vagy nagyon fogékony vagyok erre, vagy csak egy hajszál kellett...., nem tudom. Kipróbáltam tegnap néhány gyakorlatot. Olyan jó kedvem lett, hogy úgy éreztem magam, mintha be lennék rugva :)

Volt egy rossz emlékem (Apukám vert ), de helyébe képzeltem azt, amikor szeretett és az emlékkép kitörlődött ( már csak azt látom, hogy Apukám ölébe ülök és simogatja a hajam...).

A rossz gondolatok helyett elképzeltem az eljegyésemet, hát....szinte mindig ez járt a fejemben, így egész este boldog voltam. A férjem azt hitte, hogy meghibbantam.. :)


Köszönöm :) Köszönöm :)


Titi

9. Érzelmi Szabadság (válaszként erre: 5. - Bettike2007)
2012. jún. 13. 22:33
Bettike, michelle.r nagyon jól mondja, menj fel a youtube-ra, vagy a honlapomon megtalálod a linkeket, amik az ingyenes videókhoz vezetnek, jelenleg 139 videóhoz készült magyar felirat is, azokhoz is megtalálod a linket. Tehát aki nem engedheti meg magának a kezelést, annak is nyitva a lehetőség, hogy segítsen magán, ha nem is lesz olyan gyors a változás, de mindenképpen érdemes csinálni. Az első két évben én is csak magamon kopogtattam az ingyenes videók alapján, akkor ugyanis még nem voltak terapeuták Magyarországon. Szóval hajrá, jó munkát!
8. Érzelmi Szabadság (válaszként erre: 3. - Megi04)
2012. jún. 13. 22:24
Valahányszor valami probléma van az életemben, mindig előjön belőlem is ez a hozzáállás, hogy "erre úgysincs megoldás, minek is kopogtassak". Aztán emlékeztetem magam, hogy de igenis jobb lesz a kopogtatástól (évek tapasztalata) és rászánom magam, csinálom, és a végére egész másként látom az egészet és békével gondolok rá. És kinek lett jobb a kopogtatástól? Nekem. Próbáld ki te is :-)
7. Érzelmi Szabadság (válaszként erre: 2. - Enissa)
2012. jún. 13. 22:19

Köszönöm a hozzászólásokat! Enissa, jó kérdés, természetesen nem tudjuk mi lesz 50 év múlva, csak következtetünk, hiszen csak 10 éves a módszer illetve amire épül, a hagyományos EFT, illetve annak az elődje a TFT a 80-as 90-es években váltak ismertté. De még ha csak 10 év telt is el úgy, hogy nem jött vissza a probléma, nekem logikusnak látszik, hogy úgy is marad, hiszen megszüntettük az okot, tehát ha visszajön valami, akkor az már egy új probléma valamilyen más eredettel. Mert ugye a semmiből nem jönnek problémák, valami oka mindig van annak, hogy jön egy rossz érzés, vagy egy korlátozó hiedelem.

Én sem gondolom hogy minden problémát mi okoznánk, nem is erről van szó. A lényeg, hogy engedjük el a rossz érzéseinket. Pl. ha van egy betegségem, amit az orvosok nem tudnak meggyógyítani, akkor azzal kapcsolatban nekem vannak érzéseim (szomorúság, düh, félelem, tehetetlenség stb) amiket elengedhetek, és bár továbbra is beteg vagyok, de megbékélek, és így legalább az érzelmi stressz nem rontja tovább a helyzetemet, és a betegségemmel együtt is boldog lehetek a hátralévő életemben (ami ugye a fő cél). Nagyon fontos megérteni, hogy csak az probléma, amit annak élünk meg.

6. michelle.r (válaszként erre: 5. - Bettike2007)
2012. jún. 13. 14:23

Aha, holnaptól te is ingyen dolgozol a munkahelyeden és akkor majd ez a szolgáltatás is ingyenes lesz neked.


Nézz utána a neten, teljesen ingyenesen letölthető anyagok vannak, a youtube-on számtalan video van. Tanuld meg, utána bármikor ingyen alkalmazhatod.

5. bettike2007 (válaszként erre: 4. - Megi04)
2012. jún. 13. 13:50
épp ezt akartam írni,hogy ez mind szép és jó de kinek van erre pénze?Vagy tán ingyen van,mert akkor máris felhívom az illetőt!
2012. jún. 13. 12:52

Ez a te életed.

Csináld amit szeretsz és csináld gyakran!

Ha valamit nem szeretsz változtasd meg!

Ha nem szereted a munkád mondj fel!

Ha nincs elegendő időd, kapcsold ki a tv-t!

Ha életed szerelmét keresed, hagyd abba a keresést, várni fog rád, amikor elkezded csinálni azokat a dolgokat amiket szeretsz!

Fejezd be a túlgondolkodást!

Ha eszel, becsülj meg minden egyes falatot!

Tárd ki az elméd, a karjaid, a szíved az új és ismeretlen dolgokra!

Utazz gyakran! Ha eltévedsz, az segít megtalálni önmagadat.

Néhány lehetőség csak egyszer adódik, használd ki!

Az élet az emberekről szól akiket megismersz, és a dolgokról amiket létrehozol velük.

Úgyhogy menj, és kezdj el valamit csinálni!

Éld meg az álmaid és kövesd a szenvedélyed! . . . AZ ÉLET RÖVID.


Ezt az idézetet a fészen olvastam...És..szerintem:ENNYI:


Ha valaki erre nem képes,az járhat tanfolyamra,terápiára.Ha van rá pénze...:)


Sok sikert!

3. megi04 (válaszként erre: 2. - Enissa)
2012. jún. 13. 11:49
Igen,hajszál pontosan ezt akartam kérdezni.Remélem,sok emberen fogsz tudni segíteni,de manapság egyre több ember jön rá a megoldásra.Csakhogy vannak helyzetek,amikor NINCS megoldás...:( Azért sok sikert kívánok!
2012. jún. 13. 10:29

Szia!

Ilyen problémákkal szinte nincs ember aki ne küzdene.

Egy mondaton akadt meg a tekintetem, akár 50 évig is tart ennek a módszernek a pozitív hatása.

Tehát akkor ezt a módszert már ilyen régen használják, innen a tapasztalat?

Az biztos a testi érintés oldja a feszültséget, de azért a problémák nagyon sokszor, nem a mi hibánkból jelennek meg az életünkben. Lazíthatunk, hogy a probléma, nem probléma...de azért az, az marad.

Remélem azért nagyon sok embernek tudtok segíteni!

2012. jún. 13. 09:08
Nehéz időket élünk, a napok rohanással, idegeskedéssel telnek, nincs se időnk, se lehetőségünk arra, hogy kicsit megálljunk, esetleg elmenjünk valahová kikapcsolódni, feltöltődni. Sok a stressz, kevés a pénz, szeretethiányunk van, édességbe fojtjuk a bánatunkat, vagy éppen a családtagjainkon vezetjük le a feszültséget... A nehézségek ellenére szeretnéd mégis a legtöbbet kihozni magadból? Úgy, hogy közben jól érzed magad és az egészségednek is jót teszel? Akkor neked szól a cikkem!

Ugrás a teljes cikkre: Az elengedés és a változtatás művészete - Érzelmi szabadság

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook