Az egészségtelen mivoltát leszámítva, miért tiltja a legtöbb fogyókúra a light kólát? Hisz nem hízlal, akkor...?:) (tudásbázis)
A coláról általában:
Ha odaég a kaja a lábasban, tudod mit kell tenni? Fél liter colát felforral benne. Szebb lesz mint újkorában, szinte súrolás nélkül.
Kielégítő a válasz?
Az nagy tévedés, hogy nem hizlal!
1. A cola savasít, akkor is, ha light. A savakat a szervezeted zsírsejtekbe csomagolja, hogy eltávolítsa az életfontosságú szervektől, és szépen elraktározza a megfelelő helyeken, pl. a kötőszövetben, így lesz pl. a combod szép narancsbőrös. Kell ez neked?
2. Az édesítőszer azon kívül, hogy méreg a szervezetednek, becsapja a hasnyálmirigyedet. Az úgy tudja, hogy édeset eszel, ezért elkezdi termelni az inzulint a cukor sejtekbe kerüléséhez. A sok inzulin eltünteti a véredből a cukrot, ennek eredménye a vércukor zuhanása, ami éhségérzetet okoz, ez akár a rosszullétig fokozódhat. Mit csinálsz, hogy jobban legyél? ESZEL!!! Gyorsan, válogatás nélkül! Mit? Olyan dolgot, ami gyorsan emeli a vércukrodat! Édes valami, kenyér, stb. És sokat. Eredmény: Jobban hízol, mint addig. Jó ez neked?
Jelenlegi információim szerint én pl. ezért nem ajánlanám neked. Ha inni akarsz valamit a sima vízen kívül, akkor igyál citromos vizet! Persze cukor nélkül. Szénsavmentesen. És igazi citromból!
azért a light cola nem egyenlő a "diétás light dolgokkal". az egy dolog, hogy valamire rá van írva, hogy light, ettől még elolvasom , hogy miből mennyi van benne, de a light cola tényleg nem tartalmaz csak éppen minimálisan mérhető szénhidrátot.
ami viszont sokkal fontosab szerintem, hogy aki egészségesen szeretne élni, az nem issza meg. nem tudom mennyien vannak vele pl. tisztában, hogy a foszfor a szervezetből kálciumot von el, így növelve a nőknél amúgy is jelentkező csontritkulás esélyét.
Icussal és Ágicával maximálisan egyetértek !!!
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!