Au pair munka? (beszélgetés)
Sziasztok.Vki keres családot Angliában? en megyek haza 3 hét mulva es johetne a helyemre.irjatok privit ha érdekel vkit.koszike
Túl sok stressz nem ér "sajnos", a gyerek meg tipikus gyerek és olyanokat szeret, mint pizza, tészta, nuggets, sültkrumpli, szval csupa szénhidrátot és én vele eszek, szval én is ilyeneken élek, de sztem jövőhéttől elkezdek külön enni:/ hátha őt is rá tudom vezetni h egyen több zöldséget. de a nagyobb probléma az, h nagyon kívánom az édességet, főleg este :/ erről mondjuk mindenhol azt írják h egyértelműen a szeretethiány jele, szval nem tudom mit lehet vele kezdeni, de tényleg annyira kívánom este néha az ennivalót h majd' megőrülök :// és egyszerűen nem bírom ki h ne egyek. Nálatok nincs ilyen?
sokszor a stressztol is ugyan lehet fogyni de hizni is!Attol fugg ki hogy eli meg valaki tobbet eszik foleg edesseget hogy valamibe belefolytsa banatat valakinek meg egyaltalan nincs etvagya es dobja le a killokat.Meg sokat szamit a csalad etkezese mert nagyjabol te is azt eszed.Mondjuk az en csaladom iszonyat egeszsegtelenul elt a szulok is es a gyerekek is.Nem emlekszek olyanra hogy a gyerekek valaha is ettek volna olyan vacsorat aminek legalabb a fele nem a fagyasztobol szarmazott.Na nem mintha en ettem volna naluk surun olyan kajat amiben nem volt jo kis zsiros marhahus.Naluk a fagyaszto azzal volt tele.Minden abbol keszult.
Én jelenkezem már angliába,de még nem kaptam semmilyen visszajelzést.Én nyáron szeretnék kimenni,példáug augusztusban:)
ha úgy vesszük de, mert egyfolytában a nyakamban ugrálnak..
Én 10 kilót fogytam 6 hónap alatt (mondjuk volt miből :D) mert 4 emeletes volt a ház, állandóan lépcsőztem, meg azért ez eddig egyetemista punnyadós léthez képest itt azért fizikai munkát végeztem, amihez nem volt hozzászokva elsatnyult testem. :D
Meg persze az anyuka ilyen "egészségmániás" volt (azért idézőjelben, mert egyszer csak párolt zöldséget, meg almát ehetnek a gyerekek, máskor meg elvitte őket mekibe, tejszínhabos cookiet csinált meg villásreggelinél volt szalonna, nutella, amit akarsz. Elég kamu volt a nő :D), ezért csak egészséges ételeket főzhettem a gyerekeknek, amit ugye én is ettem. Annyira nem is bántam, rámfért. :D Mondjuk a vicc az egészben az, hogy esténként rengeteg kekszet, csokit megettem, mert az édesség az az azért eléggé hiányzott, meg úgy lelkileg is kellett... (Tudom gáz, de ez van, és csokival vígasztalódok :D) Na és még ennek ellenére is fogytam! Csoda :D
gondoltam hogy nem a gyerekeket hasznaltad sulyzonak :D
nem az au pair munkától, hanem a gym-től izmosodtam meg:))
akkor szerencses alkat vagy ha ilyenektol izmosodsz :P keveseknek adatik ez meg :D
Én pont ,hogy fogytam. Kb 4-5 kilót, 9 hónap alatt..:) És izmosodtam is..pedig egyeltalán nem mondható egészségesnek a táplálkozásom, meki, csoki, chips...de mégis fogytam:)))
en is felszedtem par kilot.Mert ugye allandoan marhat ettunk,meg ebedre mindenki amit talalt vagy nem talat a hutoben sokszor csak maradt a csokis cookie meg hat jah hetvegen macdonald's vagy a fogyokuras KFC nagy adag rantott csirke sultkrumplival csak £1.99-ert :D
Az elejen sokan meghiznak ( en kb 5 kilot hiztam!), mert a sok peksutemeny, keksz, hetvegen az olcso kajak...
Aztan egy ido utan visszaalla suly. A hizast koveti a rossz gyomor, mig at nem szokik az angol kajakra. Ez nekempl masfel ev volt. Azota minden ok.
Ti mennyit híztatok mióta Angliában vagytok?:D :S
Rám is lecsaphatna valami szupercsalád. :)
Húgom regizett és azon a héten már 2 nagyon jó család "lecsapott" rá,kapott volna mini coupe-t,csak 1 gyerek stb,ráadásul ő kimondottan Németbe egy tartományba akart menni,az volt neki kiírva.Most kitalálta h mégse megy nyáron,nagyon sajnálom,jó tapasztalat,élmény lett volna neki.
Szia
Látom hogy állnál neki a szervezkedéshez, és nagyon az elején vagy. Én is hasonló helyzetben vagyok, bár nem tudom , hogy Te mikor szertnél menni, illetve hogy melyik a célország.Írhatnál, hogy hova szeretnél menni Én kb. jövő februártól német nyelvterületre. CSak érdeklődök, hogy lenne e aki szintén így tervez. Üdv: Alex
Köszönöm szépen az infót. :)))
Au-pair World-ön?
Légy találékony. :) Én például először megnéztem pár családot, hogy milyen tulajdonságok fontosak nekik (persze nyilván nem fogom azt írni, hogy évek óta dolgozom babysitter-ként, ha nem így van, de azért jó tudni, mi alapján "szűrnek"), akkor ezeket ki tudod hangsúlyozni.
Én au-pair profilokat is néztem mintának.
Nem kell szerintem kisregény, légy rövid, de velős és figyelemfelkeltő! :)
Ez persze egy egyéni vélemény, én így választanék au-pairt.
A kapcsolatfelvétel meg ezek után szerintem menni fog, ha bejelölnek, válaszolsz. De te is bejelölhetsz családokat. Azután meg már "ahogy esik,úgy puffan".
A fő a találékonyság. (Ja, és szerintem sokkal nehezebb szituációkkal is meg kell majd birkóznod, ha kimész, szóval jobb most kezdeni. :))
Sziasztok!Szükségem lenne valaki segítségére. :/
Hogyan is megy ez az egész dolog,milyen dolgokat írjak magamról,hogyan vegyek fel kapcsolatok családokkal stb.??
Barátnőm családja ír és nagyon kedvesek, az akcentust meg lehet szokni, nem olyan vészes, mint mondjuk a skót:)
Viki, Szil, köszönöm a válaszokat! Már be is jelölt egy család. :)
Egyébként van/volt valaki íreknél? Mennyire nehéz az akcentusukat megérteni? (Írország álmaim netovábbja, csak ettől tartok egy picit.)
Evente 4 hetre jar a teljes zsebpenz. (persze ez a valosagban nem mindig mukodik :S )
Elvileg jár x nap fizetett szabadság évente. És mikor hazamész, akkor ezeket a napokat töltöd. Ha ezen felül mész még haza akkor azért nem kötelesek fizetni.
Sziasztok.
Húsvétkor hazamegyek egy hétre. Akkorra is jár a zsebpénz? Tehát arra a hónapra teljes fizetést szoktak fizetni vagy levonják azt az egy hetet? Hivatalosan, hogy kellene? Köszi
Amúgy még mindig, Ingolstadtból esetleg valaki?
Nálunk 130 és 260 között vannak a nyelvtanfolyamok 3 hónapra.
Az en sulim £160 volt fel evre. Ez sajnos benne van a pakliban akar hova koltozol akar milyen rovid idore mindig koltseges.Foleg hogy itt minden 3szor anyiba kerul mint otthon igy az ember konyen elszamolja magat a koltsegekkel foleg ha teljesen uj orszagba koltozol es nincs tapasztalatod az arakkal kapcsolatban.Errol mar volt szo hogy jol hangzik az a £300 vagy euro forintba de neked itt kell elned es koltened es itt meg nem sokat er,bar mar otthon sem.
Szerintem se ird ezt bele.Ezzel a csaladok is tisztaban vannak hogy egy 18-20eves iskolas lanynak nincsenek nagy gyereknevelesi tapasztalatai,meg nem is gyereket nevelni mesz csak felugyelni rajuk.Szoval nem kell ezt kulon kiemelni hogy rossz fenyt vessen rad es mielott meg vegig olvassnak mar megy is a kukaba. Ird azt hogy szereted a gyerekeket,szeretsz jatekokakat jatszani veluk,meset olvasni,megbizhato vagy es feleloseg teljes,vidam,jo a problema megoldo kepesseged.Ha kulon rakerdeznek akkor meg mond vigyaztal mar gyerekekre tobbszor itt ott,de nincs au pair vagy babysitteri tapasztalatod de fejlodokepesnek erzed magad es helyt tudsz allni uj szituaciokban.Szoval valami ilyesmit fenyezd magad ahogy csak tudod,ird le minden elonyod,ha meg erdekli oket a hatralyod akkor ugy is rafognak kerdezni.A csaladok azt szeretik ha valaki kiemeli minden elonyet es lassak hogy milyen rohadt jol fognak veled jarni es jobb embert nem is valaszthatnanak a feladatra,nem szeretik ha valaki mar ugy mutatkozik be hogy jaj szegeny en fogalmam nincs az egeszrol de kijohettek? Ezt csak egy jo tanacs
Koszi szépen, hát az tényleg nagyon sok. milyen nyelviskolába jártál. és mitől függ hogy mennyit fizet valaki. mert nekem azt mondta a közvetítő hogy kb 90 font körül lesz. Egy picit mérges is vagyok mert mikor eldöntöttem hogy kimegyek au pairkodni akkor nem gondoltam hogy ilyen sok kiadásom lesz még pluszba.Neked is sok szerencsét ha ugy döntesz hogy eljössz a családtól. :)
Volt ez már sajnos fordítva is: reggel közölték az au pair-rel, hogy viszlát. Még szerencse, hogy estére már másik családnál hajthatta álomra a fejét (Edinburgban).
Hat igy: hazamegyek
A 3. csaladomnal este pakoltam, reggel mentem a konyhaba a boronddel. Im going, bye.
Nem kell ezt tul stresszelni, ennel nehezebb dolgok is lesznek az eletben.
További ajánlott fórumok: