Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
7729. Ami. (válaszként erre: 7727. - Burberry0324)
2012. márc. 23. 12:39

Szöktél?Úr isten,mi történt?

Másik csajszinak,nem rémlik a neve:) 5 éves fiúval nagyon sok mindent,hisz még ovis.Kinti programok,foci,homokozás,sárkányeregetés,megtaníthatod tollasozni,rengeteg kinti játék van,lakásban kirakó,gyurmázás,festés,kártya,versek tanítása,lego,ps,eleve sok mesét is néznek,szerintem ebben a korban rengeteg lehetőség van,mert már felfognak,értenek dolgokat,de még kicsik,így játszanak érdeklődnek minden iránt.

7728. arrival (válaszként erre: 7725. - Mucus19)
2012. márc. 23. 12:31

Nem vagy gyenge, az au pairseg nem mindenkinek valo, sokan nem birjak.

Ne szenvedtesd magad, a te eleted, ugy csinalj mindent ahogy neked jo.

A csaladnak meg mond azt, hogy haza kell menned sluszpasz.

7727. burberry0324 (válaszként erre: 7725. - Mucus19)
2012. márc. 23. 07:58
Szia, abszolút megértelek, vasárnap szöktem meg a családtól! Nem vagy gyenge!
7726. 7a9516d683 (válaszként erre: 7725. - Mucus19)
2012. márc. 23. 05:07

Szia! Merre dolgozol ?

Mert ha esetleg Németországban akkor én szivesen mennék helyetted.

Válaszodat elöre is köszi.

Üdv: Gabi

7725. mucus19
2012. márc. 23. 00:33
Haza szeretnék menni, mert megőrülök, annyira hiányzik a párom, és ennek fizikai jelei is vannak. Állandó mellkas szorítás, émelygés, még a hajam is elkezdett hullani, napközben sírások jönnek rám. Kerek -perec mondjam meg igaz ? Haza akarok menni, vagyis haza kell mennem. Nem vagyok kint régóta, sőőőőőőt ! És ne tartsatok gyengének kérlek... De ezt én nem bírom ki !
7724. DettynaD
2012. márc. 22. 21:23

Nos, megvolt az interjú és vegyesek az érzelmeim, de nem a család miatt. Ők látszólag aranyosan, kedvesek voltak. Megtudtam, hogy kisgyerek minden csütörtökön dráma osztályba jár, most egy bohócot alakít. :D a gyerek is aranyosnak tűnt, de ez csak az első beszélgatés volt. Még vissza kell írnom a közvetítőnőnek mit gondolok róluk aztán meglátjuk mi lesz.

Eleinte úgy gondoltam hogy bekapcsoljuk a skype-ot és beszélgetünk, se miért is menne minden simán? A video nem akart bekapcsolódni és emiatt eléggé igedeg lettem :/ és majdnem beszélni is elfelejtettem >.< T_T Amúgy se vagyok túl jó a beszédben :S

Szerintetek egy 5-6 éves kisfiúval vakáció alatt mit lehet csinálni? Milyen programok, mondanátok akármilyen tippet tanácsot?

Szóval megyek emailt írni, majd írok hogy alakult.

7723. sina
2012. márc. 22. 13:06
Ha valaki esetleg felmondott, azt követő napokban (hetekben) hogy alakult a viszonya a családdal?
7722. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7720. - DettynaD)
2012. márc. 22. 08:56
Mindenképpen érdekel. Majd írd meg mi volt. Drukkolunk!!! :-)
7721. DettynaD
2012. márc. 22. 01:22
Ja amúgy először mennék ki Angliába/Londonba. Azt már tudom, hogy egy 5 és fél éves kisfiúra fog kellenem vigyáznom, suli vinni, hozni, evés házimunkát írt, főzés és házi feladat, 25 órára 70et, 30-ra 80at és 35re 90et fizetne. Közvetítőn keresztül megyek és alapinfót kaptam róluk,amiből idáig azt szűrtem le hogy csak az anyu lesz otthon(?), de ezt még megkérdem. Estleg van valami tippetek mi az amit mindenképpen kérdezzek meg/ beszéljek meg velük?
7720. DettynaD (válaszként erre: 7718. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 22. 01:15

Hát most vagyis majd délitán 6-kor fogok az anyukával először beszélni skype-on. Kiváncsi vagyok hogy fog elsülni a dolog, de már most annyira ideges vagyok, hogy talán el se fogok tudni aludni :)

Ha érdekel valakit akkor megírom hogy ment. Drukkoljatok!

2012. márc. 21. 22:46

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Egy Luxemburgi családnál vagyok 2 éves a kisebbik gyerek és 3 a nagyobbik, 3 hete vagyok náluk a nagyobbikkal eljátszok ha nincsenek itthon a szülők, de a kicsi végig sírja azt az időt. luxemburgiul beszélnek a gyerekek én azt a nyelvet nem beszélem németül beszélek hozzájuk a nagyobbik nagyjából meg is érti. de a kicsi nem. nem tudok vele mit kezdeni csak sír csak sír kilöki magát a kezemből, ha játszok a tesójával nem jön oda akkor is csak sír. a figyelmét el se tudom kezdeni elterelni mert nem hagyja. enni nem eszik velünk akkor is csak sír. ha a szülők csak megemlítik hogy mennek dolgozni és velem marad már akkor el kezd sírni. ha a szülők otthon vannak akkor jól eljátszik velem. a probléma az, hogy a szülők normálisnak hiszik azt hogy egy 2 éves gyereknek olyan könnyű az anyjától elszakadni, "eddig is volt külön amikor mi dolgoztunk" de persze azokkal akiket születése óta ismer, és nem napi 8 órát:S

van valami ötletetek mit tegyek?

köszönöm előre is

7718. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7715. - 361c50a500)
2012. márc. 21. 18:29
Ez nálunk is hasonló. Az anyuka első nap nem engedte, hogy mosogassak mondván, hogy ő nem szokott ehhez hozzá, hogy valaki utána elpakoljon és elmosogasson. Ma viszont már simán otthagy mindent reggeli után az asztalon meg a mosogatóban is, hogy majd én mossam el. Hamar megszokta az biztos.
7717. jel19
2012. márc. 21. 17:12
eleg hulye helyzet mert elvileg ok parancsolnak, de az aupairnek vannak jogaik.
7716. jel19
2012. márc. 21. 17:11

en azon gondolkodok hogy beszelek veluk mert az elvileg nem lenne a dolgom hogy az agyukat athuzzam. mossam vasaljam. megis elvarjak. igaz hogy bebiszitternek jottem de azert mindennek van hatara.

meg nem tudom hogy a kozvetitommel fogok beszelni vagy a host mamaval. ahogy eszrevettem azt is szeretne ha a ferje zoknijat megvarjam. de nem szoltam ra semmit. aztan ugy tett minha nem szolt volna semmit. az a baj veluk hogy nagyon kedvesek es nem akarom hogy ez megvaltozzon.

7715. 361c50a500 (válaszként erre: 7708. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 21. 14:57

én már 7 hónapja vagyok itt, de kb ugyanaz a helyzet mint neked. az elején nagyon kedvesek voltak, sőt még most is. tényleg családtagként kezelnek, mindent megkapok. főleg most szerintem eléggé felidegesítem az anyukát a diéta mániámmal, hogy nem eszek azt amit ők. de tényleg szar amit csinálnak. este 8 meg 9kor van vacsora, ami tészta meg mindenféle hízlaló dolog, de kezdik felfogni hogy én azt nem fogom enni és van hogy külön vásárol nekem. na mindegy nem is ez a lényeg hanem hogy nekem is alig kellett csinálnom valamit az elején, de pár hete közölte velem az anyuka h minden az enyém mostantól. ha kell akkor mindennap mossak fel, fürdőt is mindennap takarítanom kell, aztán plusz mostmár az ő szobájuk is az én feladatom.végülis az egész ház.

egy jó tanács minden aupairnek soha ne mondjátok egy házimunkára sem hogy szeretitek. én megszívtam a vasalással. tényleg szerettem vasalni, de akkor kb havonta egyszer csináltam ,mert anyuka vasalt. aztán mióta azt mondtam szeretek vasalni, hetente kell olyan adagokat, hogy teljesen megutáltam.

tényleg akármilyen kedves valaki megfogja szokni, hogy van valaki a házban aki majd úgyis megcsinál mindent. nálunk szerintem mióta itt vagyok anyuka egy papírlapot nem rakott arrébb.

7714. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7709. - Jel19)
2012. márc. 21. 14:10

Hivatalosan 30 órát kellene dolgoznom, ennyiben állapodtunk meg. Először be is tartották, de mostanában már kezd egyre több lenni. Meg az ittlétem alatt már majdnem 2 hetet volt beteg a gyerek és olyankor napi 10-11 órát van velem.

Amúgy van kulcs a szobámhoz, de nem tudom az, hogy venné ki magát, ha bezárnám. Lehet, hogy nem tetszene nekik.

2012. márc. 21. 14:07

Az aupairworld-ön írt egy görög család, hogy a vendégházukba keresnek konyhai kisegítőt. Teljes ellátás, biztosítás, szállás + 800 euro. Szerintetek? Igaz lehet? Meg egyáltalán miért ott keresnek kisegítőt.

Au pairt is kerestek, ahogy a leveléből le tudtam szűrni (kicsit zavaros volt), de már találtak valakit.

7712. mili0904
2012. márc. 21. 13:53
Sziasztok! Az orvos anyukának ismét felhoztam a pénz témát, persze megint csak "virágnyelven" (lehet hogy ez volt a hiba?) Tehát hogy én csak heti 80 fontot kapok és nem tudom állni a nyelviskolát rögtön..Nem kértem hogy állják, hanem hogy tudna-e esetleg plusz-munkát szerezni nekem a barátainál, amit egy kis zsebpénzért végeznék a szabadidőmben. Ezt megint mintha észre sem vette volna és csak annyit írt vissza hogy hát igen az élet nagyon drága Angliában, örüljek hogy nem Londonba megyek mert ott még drágább lenne nekem...Szerintetek mondjam meg kerek perec hogy vagy hadd végezzek plusz munkát vagy kérnék egy kis hozzájárulást/kevésnek találom ah eti 80 fontot au pair plus-ként 3 gyerekre vigyázva?
7711. mnikkix (válaszként erre: 7708. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 21. 09:51

én heti 5x végzek nagytakarítást XD -nem mintha számítana,mert ezek nem bírják elviselni a rendet és a tisztaságot...pl.sétál a gyerek a házban,kinyújtja a karjait és mindent leborít,amit elér -anyuka vállat von,nem szól rá(mert arra vagyok én,hogy pakoljak utánuk..)

mi van,ha nem csinálod meg?

egyszer nagyon kiakadtam,mert egyik nap 2x takarítottam ki a nappalit,és megint összebaszták,apuka megkért hogy takarítsak ki újra..akkor nagyon mondtam a magamét,hogy nem vagyok se varázsló,se hülye,úgyhogy takarítson ő,ha zavarja.nem is szólt semmit.elvonultam a szobámba. azóta nem volt ilyen,hogy egy nap többször is fel kellett volna nyalnom a házat.

7710. #Viki (válaszként erre: 7708. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 21. 09:08
Van kulcsod a szobádhoz? Mert akkor zárd be, és nyugi lesz... :)
7709. jel19 (válaszként erre: 7708. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 21. 08:54
velem korulbelul ugyanez a helyzet nem igen akarom feszegetni a temat veluk mert felek hogy aztan bunkok lesznek velem. de ha nem fog valtozni a helyzet akkor szerintem fogok veluk beszelni. nekem is ugyanugy bejon a kisgyerek ami nem zavar mert.en tudom hogy mi az aupair feladata ugy latszik hogy ok nem. es naponta mennyi orat dolgozol es mielott kijottel mennyiben allapodtatok meg?
7708. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7704. - Jel19)
2012. márc. 21. 08:40

Én kb. egy hónapja vagyok itt. A család nagyon kedves velem, még egyszer nem toltak le semmiért, bio kajákat eszünk, úgy kezelnek szinte mintha a lányuk lennék (ami nekem nagyon nem jó, mert én túl önálló és független voltam világ életemben és ezt nehéz megszoknom), a kisgyerek is tündéri.

Viszont mostanában kezdenek jönni olyan dolgok, amik nem tetszenek. Pl. hetente kétszer kell nagytakarítást végeznem a házban. Először csak néhány dolgot kellett megcsinálnom, most viszont már szinte az összes mindenség az én feladatom. Kezdve azzal, hogy nem csak a saját fürdőmet és wc-met kell kitakarítanom hetente kétszer, hanem még a szülőkét is, mindent letörölgetni, mindent felmosni, kiporszívózni, ablakot pucolni, szemetet levinni, tehát lényegében mindent amit egy háztartásban meg kell csinálni. Viszont a hétvégéim szabadok és akkor nem kell csinálnom semmit.

De tudom, hogy mik azok a munkák, amiket az au pairrel hivatalosan elvégeztethetnének és mik azok amiket nem. Dehát ezt úgysem tartja be egyik család sem.

Először teljesen kényelmetlenül éreztem magam, hogy túl kedvesek velem meg minden. De most már tudom, hogy igazából nem én jártam velük jól, hanem ők velem. Mert tulajdonképpen kb. 70.000 Ft-ért kaptak egy házvezetőnőt, takarítónőt és bébiszittert egy személyben. Úgyhogy ezentúl nem fog gondot jelenteni a kajálás sem, mert most már úgy fogom fel, hogy én ezért teljes mértékben megdolgoztam.

A másik amit nem tudok megszokni, hogy mostanában reggelente beront a kisgyerek a szobámba kopogás nélkül, míg alszom és ágyban vagyok. Pedig meg van beszélve, hogy mikor kell kelnem, de ennek ellenére anyuka mondta neki, hogy keltsen fel, mert neki előbb kell mennie, csak ezt elfelejtette nekem mondani. Szombaton is ez volt, hogy berontott a kisgyerek, hogy menjek reggelizni, pedig az a szabadnapom és anyuka mondta is, hogy aludhatok amíg akarok.

Bocsi, most jól esett kicsit kipanaszkodnom magam. :-)

7707. arrival (válaszként erre: 7706. - From-sophie)
2012. márc. 21. 07:05

Hidd el, nincs rosszabb egy au pairnek a kis falunal, ahol meg busz sincs.

Dehat mindenki a sajat karan tanul.

7706. from-sophie (válaszként erre: 7693. - Arrival)
2012. márc. 21. 00:30

Jaj, nem tudom, mit csináljak... :(

Tündéri család, anyuka is, a gyerekek is. És így elsőre, referenciák nélkül nekem már kb. csak az a fontos, tényleg, hogy egyáltalán kijussak.

Írta anyuka, hogy van még egy au-pair a faluban, akinek van saját kocsija (még legalább fél-egy évet biztosan marad), és a jelenlegi au-pairükkel mindenfelé járkálnak Írországban. Valószínűleg ez működne akkor is, ha én lennék ott.

Amúgy szerintetek a stoppolás mennyire működik kint? :P

7705. SzamócaEra (válaszként erre: 7699. - Kutyaimádólány)
2012. márc. 20. 16:19
netto 36o euro. En 5ooat kapok, de ebböl meg fözönöm is kell magamra, meg ugye berletet sem fizetnek semmi egyeb költseget nem allnak, jo a nyelvulit fizetik, de ennyi, viszont a külön lakas az nagyon szuper :)!
7704. jel19 (válaszként erre: 7702. - 7d52a58eee)
2012. márc. 20. 14:33
Lenyegeben most kezdtem hetfon. csak egy hete vagyok itt. hat igen ugy nez ki hogy igen az egesz csaladra es sose tudom hoy mit kell csinalnom mert a no konkretan nem mondja meg. ma takaritottam az egesz hazat felporszivoztam plusz felmostam ahol padlo van. meg a furdoszobat takaritottam. minden nap letorolni a vecet meg ilyenek. de ahogy lattam a no azt akarja hogy a polcokat is toroljem le meg minden. ami elvileg ok de nem takaritononek jottem ide. plusz ez mellett szerintem elvarja hogy a kicsikkel is legyek jatszak veluk. feloltoztetni oket meg segiteni kajat adni nekik. most deltol volt szabadom kb 4 kor jonnek.
7703. jel19
2012. márc. 20. 14:27
ha jol tudom akkor harom fokozat van au pair, aupair plus es motherhelp. az enyem az elso 25 ora hetente 70 fond a se a sulit se a buszokat nem fizetik. szoval nem mindha felnek a munkatol de mikor idejottem akkor arra szamitottam hogy lesz egy beosztasom hogy mit kell aznap csinalnom.ehelyett total hulyen erzem magam.mert mindha egyben takaritononek, szakacsnak es gyerekfelugyelonek neznenek. az evesnel is olyan hulyen erzem magam mert olyan mindha elvarnak hogy en fozzek de nalunk meg tiszta mas kajak vannak. pici gyerekek vannak ugyhogy itt mindenki szinte egesz nap futkarozik es ugral. emellett en hulyen erzem megam ha bevonulok a szobaba es csinalom azt amit szeretnek. ti hogy vagytok ezzel. mennyi szabadidotok van ugy alltalaban mondjuk egy nap? mennyit vagytok a szobatokban?
2012. márc. 20. 14:22
te mosol az egesz csaladra es te takaritod a szulok szobajat is?:S
7701. jel19
2012. márc. 20. 14:15
sziasztok, en menchester mellett vagyok ugy nez ki eleg biztonsagos kornyek. londonban meg nem votlam. szerintemis mindenkeppen hozzon magaval penzt aki kijon mert ha valami nem ugy alakul ahogy szeretned vagy ha valami baj van akkor tudj belole hazafele repulojegyet venni. koszi a valaszokat. nektek mennyi szabadidotok van ugy alltalaban? mibol all pontosan a munkatok?milyen idokozonkent kell takaritanotok.en nagyon furcsan erzem itt magam mert ugy veszem eszre hogy ok elvarnak azt hogy szinte meg sem alljak egesz nap.ti csak a gyerekekre mostok vagy az egesz csaladra? a host szulok szobajat is takaritsatok?
7700. 7d52a58eee (válaszként erre: 7696. - Angel16)
2012. márc. 20. 11:23
Szerintem akkor meg nem volt mas nagy varosokban.Londonnal sokkal biztonsagosabb helyek vannak.Jartal mar az ejszakai eletben?Miert vannak ket ajtos biztonsagi orok az ejszakaba mindenhol,igazoltatnak,fegyver detektor stb.A volegenyem volt velem otthon discoban es mondta hogy ossze sem lehet hasonlitani a magyar ejszakai elettel az itenit.Otthon ezerszer biztonsagosabb az ejszakaban mint itt.Ha lakast veszel kulon meg lehet nezni egy terkepen hogy hol menyi a bunozes.London kozvetlen belvarosa valoszinuleg biztonsagosabb mint a kulvaros mert a turista reszre tobb penzt fektetnek a biztonsagba.En voltam hotelbe olyan reszen Londonban hogy feltem vegig menni az utcan inkabb fizetem a taxira hogy vissza vigyen a hotelbe.Halottam magyaroktol hogy olyan kornyeken laktak ahol naponta volt valami gyilkossag,rablas akarmi.Ahol dolgoztam Londonban este kiakartam menni kajat venni es mondtak hogy inkabb ne,foleg ne egyedul.Madridban,Munchenben nagy varosokban ahol voltam sose feltem kimenni az ejszakaba.
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook