Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

4339. Jahoda (válaszként erre: 4338. - Arrival)
2011. márc. 4. 15:06
okés, rendben semmi gond. Nem is azt kértem, hogy írja meg vki helyettem, csak hogy mégis mit illik első levélben leírni, kérdezni stb. Ennyi. :)
4338. arrival (válaszként erre: 4337. - Jahoda)
2011. márc. 4. 12:57

Ne haragudj, nem akartalak megbántani.

Csak tanácsként írtam, hogy írj amit jónak érzel, légy önmagad, mert ez nagyon fontos.

4337. Jahoda (válaszként erre: 4334. - Arrival)
2011. márc. 4. 12:30

Nem arról van szó, hogy hülye vagyok és nem bírok megírni egy levelet, csak annyi hogy tanácsot kértem, hogy ilyenkor elsőre mégis mit illik és mit nem. Mások is kérdezgetnek, olyan dolgokat amikre maguktól is rájöhetnének mégse ugatja le őket senki!

Köszönöm, hogy mindenkivel ált. kedves vagy és válaszolsz normálisan engem meg elsőre lehurrogsz. Gratulálok!

4336. Jahoda (válaszként erre: 4335. - 7d52a58eee)
2011. márc. 4. 12:27
Köszike! :)
4335. 7d52a58eee (válaszként erre: 4333. - Jahoda)
2011. márc. 4. 12:10
en azt csinaltam hogy szerkesztettem egy levelett elore meg mielott neki altam volna csaladot keresni hogy rogton tudjak emailezni veluk.Dear family kezdes majd nev,hany eves vagy,hol laksz irhatsz par mondatott a helyrol ahol laksz meg foldrajzilag hol helyezkedik el mert nem mindig egyertelmu par embernek hogy hol van magyarorszag, es irsz magadrol kicsit boveben mit tanulsz,mit dolgozol,csaladodrol de nem kell anyira boven hogy anyuci apuci mit szeret enni csak mondjuk apukam 50eves gepesz anyukam 45eves irodai assitens es van 2 noverem,miert szeretnel au pair lenni,mik a terveid a jovoben.Utana irsz par mondatott ha van babysit tapasztalatod,akkor par mondatott hogy mit tudsz meg mit nem .Mondjuk imadsz fozni,nagyokat setalni,tancolni,8nyelven beszelsz,van jogositvanyod... nem kell nagyon oszintenek lenni ok sem azok hidd el nem kell oda irni hogy ugyan van jogsim de felek vezetni el is katintanak rogton,vagy nem vagyok jo uszasban emeld ki amiben jo vagy.Majd ott ugy is fognak tanitani dolgokra pl:vezetni ha tudsz ha nem nem fognak elso nap kiengedni az utra egy vadidegent a gyerekeikel aki meg az orszagban sem jart elotte.Mindent megfognak mutatni ugy is az elso par napban.Az a lenyeg hogy legyel kedves,mosolygos,figyelj arra amit mondanak es jatsz sokat a gyerekekkel talalj ki jatekokat pl en csinaltam enek versenyt,tancversenyt( ha tobb gyerek van persze 1gyerekkel nehezebb ilyeneket csinalni),ha rosz ido volt bujocskat bent a hazban addig is csond volt :P Ha a gyerekek megkedvelnek akkor biztos helyed van es ok olyan au pairt akarnak aki cool.Aki minden hulyesegben benne van ha kell beoltozik jelmezbe,vagy ugral a pocsolyaban veluk stb... a lenyeg ne legyel stresses mert azt rogton eszreveszik a szulok is meg a gyerekek is.Ne lassak azt rajtad hogy jaj szegeny en itt kell lennem es milyen rossz tavol lenni az otthontol.Elvileg ez a ti dontesetek nem babusgathat a csalad a honvagyad miatt meg hogy unatkozol elvileg te akarsz menni es ok adnak lehetoseget.Es ez persze nem nyaralas vannak szabalyok es bizonyos oraszam amikor el kell viselni az uvolto gyerekkel,vagy hogy nem tudsz elmenni hetvegen sehova mert mondjuk a szuloknek van programjuk vagy epp nem az van a hutoben amit szeretnel.Ez errol szol te kimesz dolgozol neki 20-30orat ok ezert adnak £200-300-ot es ingyen eltartanak egy igen draga orszagban.Termeszetesen ok nem fognak alkalmazkodni hozzad hisz az o eletuk az o hazuk es ok fizetnek es az o orszaguk is tehat vegulis nekunk kulfoldi bevandorloknak kell alkalmazkodni hozzajuk amiben teljesen is igazuk is van.Persze ezt most nem csak neked irtam. :)
4334. arrival (válaszként erre: 4333. - Jahoda)
2011. márc. 4. 11:58

Ne haragudj, hogy ezt írom, de ha ki akarsz menni egy vadidegen országba egy vadidegen családhoz, akkor egy levél írásánál fel kéne találnod magad.

Ehhez az egészhez hatalmas bátorság, és főleg talpraesettség kell.

4333. Jahoda
2011. márc. 4. 10:05

Sziasztok!

Segítene valaki? Aupairworld-ön egy családnak elküldtem a sablon levelet és ők is vissza az elérhetőségeikkel ugyanúgy a sablont, az érdekelne hogy így első levélben mit szoktatok írni? Már egyből bombázni kérdésekkel? vagy mégis mit? Túl rámenősnek és tolakodónak sem akarok tünni...

4332. bogyoka9 (válaszként erre: 4320. - Ninus23)
2011. márc. 2. 16:59
Én mindenképp az au pair world-öt javaslom, én is azzal jöttem ki és nagyon sok embert ismerek aki szintén, mindenkinek bevált. Eszemben sem volt egy csomó pénzt kifizetni olyanért amit én is el tudok intézni ingyen plusz megkíméltem magam egy csomó felesleges papír beszerzésétől.
4331. Babuccc (válaszként erre: 4328. - SzamócaEra)
2011. márc. 2. 09:42

basszus annyira meg tudlak érteni!!! ha megyek bármikor is aupairkedni máshova,én is biztosan nagyvárosba megyek. most Frankfurttól 40 kmre vagyok,de semmi élet. Hálistennek én találtam Frankfurt közelében magyarokat,akikkel el tudok egy héten 1x menni vmerre,de ez is édes kevés. Amiket leirtál mintha én irtam volna.... anyukával mondjuk jol kijövök,de minél több időt töltök itt,annál több dolgot vár el tőlem. A gyerek itt is hiperaktiv és emellett hisztis,kiabál,ordít, akaros és még sorolhatnám.... én megpróbálom mindenből a legjobbat kihozni,neked meg csak azt kívánom,hogy sikerüljön jobb családot találnod legközelebb és ezt a családot felejtsd el egy életre!!!!

Addig meg KITARTÁS!!!!

4330. arrival (válaszként erre: 4328. - SzamócaEra)
2011. márc. 1. 21:55

Ismerős a dolog, sajnos sokan így végzik :(

Igen igen igen, extra fontos, hogy ne kisvárosba a semmi közepébe menjél!

Sokszor az ilyen helyeken hétvégén még busz sincs, nem au paireknek való hely!

Sok sikert a következőhöz!

4329. Lettacska (válaszként erre: 4327. - Angellesmera)
2011. márc. 1. 16:46
Köszi az infót :)
2011. márc. 1. 16:17
Sziasztok! Már teljesen el vagyok keseredve, még szerencse h 3 nap múlva utazom haza Németországból Magyarországra! Azt hittem egy álomba csöppenek, mikor kijöttem ide, dél Németországba...az elején ok is volt minden ( bár így utólag visszatekintve nem biztos :S ) de most, így pár napja, az utolsó hetemen kimutatta a család a foga fehérjét...főleg az anyuka. Lekezelő, bunkó módon beszél velem, húzza rám a száját, egyik nap azt mondja, persze, kiviszünk téged péntek este Zürichbe a vonatodhoz, tegnap este meg kijelenti, h nem viszünk ki, mert az nekünk 2 óra utazás, oda-vissza és nagyon későn érnénk haza... Na most erre mit mondjak. Elmehetek Zürichből haza azzal a vonattal, amiről tudják, h a legjobb nekem, de a fogadó családom arra nem képes h kivigyen a pályaudvarra. Nem elég, h eltitkolták, h hiperaktív a gyerekük, még az is kiderül h nem is közvetlenül a kisvárosban laknak, hanem a városkától még 1,5 kmre! Persze ezekkel a dolgokkal egy ideig nem foglalkoztam, de amikor megöli az embert az unalom hvén mert nincs kivel elmenni, még sétálni sem, akkor már nagyon könnyű befordulni. Mentem én ide oda, de egyedül nem az igazi, ismerkedni meg ezen a környéken lehetetlen, mindenki olyan magának való... Ja, és mindennek a tetején még ott van az is, h nap mint nap azt kell hallgatnom, így az uccsó héten, h jajj, jön majd az új au pair, ő milyen f..za lesz, ilyen olyan iskolába jár, meg nem tom hány nyelven beszél...hát köszi, de erre nem vagyok kíváncsi... Utálom már az egészet, legszívesebben most hazamennék, már el is kezdtem pakolni a bőröndömbe :((( Szemétláda nőszemély, soha nem bántottam, mindig mindent megcsinálok rendesen akkor mi a franc baja van velem...nem értem... Na de tanulópénz volt! Legközelebb alaposabb leszek és csak is közvetlenül nagyvárosba megyek, nem egy kisvárosba ( vagyis mellé, a semmi közepére... :SSSS) és csak remélni tudom h a következő fogadócsaláddal nagyobb szerencsém lesz...
4327. Angellesmera (válaszként erre: 4326. - Lettacska)
2011. márc. 1. 16:05

www.gumtree.com

nézz szét itt biztos találsz valamit :D

4326. Lettacska
2011. márc. 1. 14:47

Sziasztok!

Tud valaki olyan ügynökséget, ahol 30 év felett is közvetítenek au-paireket, és mindezt ingyen? Sajnos én csak olyan ügynökséggel találkoztam, ahol a max. korhatár 27-30 év, valamint pénzt kérnek a közvetítésért. Szeretnék kimenni Angliába dolgozni,(itthon siralmas a helyzet munkakeresésben :() egyelőre au-pairnek, vagy housekeeprenek, hogy a nyelvet jobban megtanuljam. Egy ügynökséghez már regisztráltam az év elején, de még nem találtak számomra családot. Ha van valaki, aki tudna segíteni, kérem jelentkezzen.:)

Előre is köszi.

4325. paikea
2011. márc. 1. 10:48
Köszönöm a válaszokat! Közben sokadik átolvasásra megtaláltam a szerződésben (az utolsó oldalt mindig elfelejtettem elolvasni) pedig látható helyen és egyértelműen le van benne írva, hogy 2 hét a felmondási idő, vagy azonnali sűrgős esetben.
4324. szaboera
2011. márc. 1. 10:30

Sziasztok!

Volt már vki au-pair Hollandiában? Ha igen, milyenek a tapasztalatok?

Előre is köszi! :)

4323. dedori (válaszként erre: 4320. - Ninus23)
2011. márc. 1. 08:35
én a crew.hu-ról hallottam sok jót
4322. tom86 (válaszként erre: 4320. - Ninus23)
2011. febr. 28. 23:24

Szia!

"westsidegirl" néhány, jónéhány kommenttel lejjebb már leírta az ő tapasztalatait. Álljon itt az enyém is: egyáltalán nem állt szándékomban fizetni azért egy ügynökségnek, hogy aupairkedhessek, így én nem is léptem kapcsolatba egy ügynökséggel sem, hanem különböző netes oldalakon próbálkoztam, és végül én is az aupair-world-ön keresztül találtam meg az első, majd a második családomat is (fiúként).

4321. tom86 (válaszként erre: 4317. - Paikea)
2011. febr. 28. 23:17

Szia!

Nekem olyan, mint szerződés nem volt egyik családomnál sem, tehát az előzőnél és a mostaninál sem. Igaz, az elsőnél nekem úgy volt, hogy elküldte az anyuka, hogy mit várnak el, hogy mit kell csinálnom, heti lebontásban, aztán még az is rajta volt a lapon, hogy ők mennyit fizetnek, mennyi fizetett szabadság jár, illetve azon rajta volt, hogy asszem 2 hét felmondási idő van. De ez nem szerződés volt, mivel senki sem írta alá, ez úgymond "Invitation letter" (=Meghívólevél) fedőnéven futott. Mondjuk ott maradtam végig, 11 hónapig a családnál, úgyhogy nem volt gond.

A mostani családnál is kaptam egy listát, hogy mikre kell figyelni, miket kellene megcsinálni, stb, fontosabb telefonszámok, meg ilyenek, de ez sem szerződés, csak ilyen úgymond segítség, hogy ez elején tudjad, hogy mit kell megcsinálnod, aztán már belejössz, és kb azt se tudod, hogy hova tetted ezt a papírt :P :D

Amúgy meg mivel az aupairség nem munka, vagyis nem minősül annak, így elvileg szerződést sem kellene írni, dehát ugye családja válogatja.

Ha meg nem láttál felmondási időt, azért kérdezd meg nagyon udvariasan, hogy csak a biztonság kedvéért, lehet, hogy csak véletlenül kifelejtették, de mégis mennyi lenne. Tehát, hogyha bármelyik félnek problémája lenne, mennyi lenne a felmondási idő? Vagy valami nagyon hasonló módon kérdezném meg...

4320. ninus23
2011. febr. 28. 20:50

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki az aupair fórumon keresztül ment ki családhoz? Ha igen akkor mik a tapasztalatok ezzel a közvetitővel? Ahogy olvasgattam sokat az aupair world-el mentek ki. Melyiket ajánljátok?

4319. paikea (válaszként erre: 4318. - #Viki)
2011. febr. 28. 14:58
Köszönöm, én is valahogy így gondolom. Neked is Sok Sikert!!!
4318. #Viki (válaszként erre: 4317. - Paikea)
2011. febr. 28. 14:52

Ez majd engem is érdekelne, mert az én családom is most csinálja majd a szerződést.

Nem igazán vagyok jártas az ilyesmiben még, de szerintem nem kötelezhetnek hosszú távon maradásra, ha te nem akarsz. Bár ha szerződés is van, szerintem olyankor van "felmondási idő", de szerintem ez nem lehet hosszú (1-2 hét).. Ha meg nincs benne a szerződésben, talán nincs is ilyen. Sok sikert egyébként! :)

4317. paikea
2011. febr. 28. 13:46

Sziasztok!

Most küdte el a fogadó családom a szerződést. Az aupair-world német szerződése. Nektek is volt ilyen szerződés? Attól, hogy abba leírjuk, hogy én 6 hónapig leszek náluk, ha úgy gondolom előbb is haza jöhetek, vagy van valamennyi "felmondási idő". Én átolvastam, de nem láttam ilyet.

Köszi a segítséget előre is!

4316. timi92
2011. febr. 26. 18:01
Sziasztok! Vki tudnak nekem infót mondani az aupairinfo.hu-ról? Most találtam rájuk, már kitöltöttem a jelentkezési lapot, nekem szimpatikusnak tűntek, de gondoltam hátha van vki aki már találkozott velük... :) Köszi előre is!
4315. Babuccc (válaszként erre: 4311. - Vattacukor01)
2011. febr. 25. 14:20
megkaptad az üzimet?
4314. bogyoka9 (válaszként erre: 4305. - Jahoda)
2011. febr. 24. 22:02
egész nyugodtan:)) a blogomon elvileg tudsz emailt is írni, ott talán előbb észreveszem mint itt de ahol csak szeretnéd
2011. febr. 24. 21:18

Sziasztok, egyelore tobben ne jelentkezzetek, legyszi. Koszonom eddig aki jelentkezett.

Lehet hogy visszajonne a korabbi au-pair, de meg nem biztos. Az anyuka szamara o elsobbseget elvez, ez ertheto. Amint dontott, hogy jon e vagy sem, mindket esetben irok meg! :)

4312. Babuccc (válaszként erre: 4311. - Vattacukor01)
2011. febr. 24. 21:17
irok priviben :)
4311. vattacukor01 (válaszként erre: 4310. - Babuccc)
2011. febr. 24. 21:02
Ohhh de jóó:)Heusenstamm,te?
4310. Babuccc (válaszként erre: 4309. - Vattacukor01)
2011. febr. 24. 20:26
de én én én :))))) te hol vagy? :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook