Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

5029. magicmag25 (válaszként erre: 5005. - Anett0119)
2011. jún. 8. 23:12

Nekem azert vannak jo tapasztalataim is! A baratnomnek csak talaltam egy jo csaladot, kukkot nem beszelt angolul, 4evig Olaszorszagban elt,de nemet nyelvterulten,folyekonyan beszel nemetul,es rohejes,de az angolt is nemet akcentussal beszeli.

S azota mar oviban dolgozik(ovono a szakmaja eredetileg).

En nagyon megszerettem ezt az orszagot,nem bantam meg,hogy kijottem,Irorszag gyonyoru!

5028. Angellesmera (válaszként erre: 5023. - Ciló)
2011. jún. 8. 23:11

Őszintén, én az összeset kilőném sok a gyerek :D:D:D a viccet félretéve a svéjciaknál biztos csak au pair melód lesz, a tipikus, vagyis az eredeti, vagyis a kölkökkel lenni csak.

A finneknél csak egy gyerek van ez jó pont. A finnek meg a skandináv népek anyanyelvi szinten beszélnek angolul, nem félek, hogy nem tudnál senkivel sem kommunikálni ha kint vagy.

A német család meg csak két gyerek, csak kettő ez sem hangzik rosszul :D na de nem viccelődöm, csak én már csak olyan családot keresek, ahol kettő vagy egy gyerek van. Amúgy hallgass a szívedre és a megérzésedre. Nekem is volt sok jelentkező tavaly ilyenkor amikor belevágtam, és úgy döntöttem, hogy ki volt velem a legbarátságosabb a levelekben és a beszélgetések során, ki akarta azt hogy családtag legyek és ezt konkrétan le is írta el is mondta. :)

5027. 638adf5f0e (válaszként erre: 5025. - Angellesmera)
2011. jún. 8. 23:06
ééés még is van ami olcsó hihetetlen ..,
5026. 638adf5f0e (válaszként erre: 5023. - Ciló)
2011. jún. 8. 23:05

svájca kell bébiszitter papír hivatalos végzettség mert a törvény bünteti ezt azért tudom mert én is akartam kimenni csak utána jártam.

Én németet ajánlanám.

2011. jún. 8. 23:02
Amúgy az utazáshoz tanács, ha már itt vagytok kint vegyetek railcardot, a vonatjegy harmadával kerül így olcsóbban. Igen hasznos, ha gyakran utazol vonattal ;)Ami szerintem itt a legjobb közlekedési eszköz :) de ez csak az én véleményem, és tessék nekem crossingolni az ujjakat, nem akarom elkiabálni, de találtam egy családot Nottinghamben, már emailezünk is ;)
5024. anett0119 (válaszként erre: 5021. - 638adf5f0e)
2011. jún. 8. 23:01
én utazási irodában kötöttem, és igen is húzós volt, csak utána láttam, hogy lehetett vna máshogy is, meg most is a legolcsóbb 1800nál kezdődött, foglalásnál azt ajánlotta fel.azért írtam, hogy az én véleményem
5023. ciló
2011. jún. 8. 23:01

sziasztok!

hatalmas dilemmában vagyok.több családdal is levelezek közülük három komolyabb érdeklődőm van,akik kérdezték hogy akkor mennék e hozzájuk.kértem egy kis gondolkodási időt mindegyiktől.

ha van kedvetek elolvasni és reagálni valamit azt nagyon megköszönném.csak egy kis lendület kéne valamelyik irányba:)

Tehát van egy család Németországban.2gyerek,de még nagyon kicsik(3 és 5).a németem csak alap.beszéltünk többször anyukával,egy kicsit németül is,és hajtogatja h ennyi bőven elég.

Második család Svájc.istenem,de gyönyörű helyen laknak,van takarítónőjük,a pénz is elég jó...de négy! gyerek van(5-11)

a harmadik jelölt egy finn család 3 gyerekkel.a legkisebbel kéne foglalkozni(7) és takarítani mint állat.viszont a gyerek nem nagyon beszél angolul,de itt is azt mondja anyuka,hogy ez nem baj,mert megérti,és a mostani au pair is angolul dumál vele..

hát,tudom másnak komolyabb problémái is vannak:)

péntekig el kell döntenem.

5022. anett0119 (válaszként erre: 5020. - 7d52a58eee)
2011. jún. 8. 22:59
nekem volt nyelviskola a városban ahol elvileg laknom kellett vna, de az is 5km-re volt, és mindig vittek meg jöttek értem, hiába mndtam, hogy telefonálok, vagy busszal hazamegyek, vagy taxival( ilyenkor már a 10euro nem érdekel, csak kicsit legyekegy edül, meg távol a családi háztól)de nem jöttek értem mindig. :/
2011. jún. 8. 22:56

[link]

Amugy itt van hogy "mennyire drága az utazbiztosítás" amugy várni kell mert lassan töltödik be legolcsóbb Csak 360 ft és a legdrágább 770 :D hihetetlen drágák :D

5020. 7d52a58eee (válaszként erre: 5011. - Anett0119)
2011. jún. 8. 22:55
Ooopsss varos helyett falu:S En Spanyolban ugyan igy jartam.Ahoz kepest hogy Madridban laknak egy kis falubol 2orat kellet utaznom Madridba es nem volt Spanyol nyelviskola ahogy irtak csak Madridban a legkozelebbi..Amugy tudom hogy nem fognak anyira esedezni az ajandek latan.De akkor is jo ha visszel meg is csak latjak hogy gondoltal rajuk.
5019. 638adf5f0e (válaszként erre: 5017. - 361c50a500)
2011. jún. 8. 22:54
szia privit írok neked és hasznos igaz információkat ! Amivel könnyebben tudsz tájékozódni :)
2011. jún. 8. 22:53

[link]

Tessék itt kell elolvasni a repülővel kapcsolatos dolgokat és 22 ezer ill. 17 ezer ftért is tudsz utazni szóval nem drága.. csak utána kellene járni és nem rossz infokat adni ugyan ez a vonatoknál...

mindenkit kérek arra hogy olvasson mielött vkinek elhiszi mit ir :) ezért is küldtem ezt a linket h nem falnak beszélek :)

5017. 361c50a500 (válaszként erre: 5013. - 638adf5f0e)
2011. jún. 8. 22:49
és te hol kerestél családot???
2011. jún. 8. 22:48
Amúgy a vonatjegyek is olcsok és egyáltalán nem drágák csak nagyon utána kell nézni nagyon sok ilyet megnéztem szóval semmi sem drága nincs csak nem a luxust kell választani :)
5015. anett0119
2011. jún. 8. 22:47

Én is wizzel megyek, és a meghirdetett jegy árára még 10ezer rájön pluszba.

Meg itt durván megvan szabva a csomag, plusz külön fizetni ha alulra is akarok feladni valamit.

Ja meg az utasbiztosítást szerintem nem érdemes megkötni a légitársasággal, mert horribilis árak vannak, én pl a posta biztosítást kötöttem, olcsóbb is, meg régen is bevált. de ez csak az én véleményem.

2011. jún. 8. 22:46

[link]

ezt mindenkinek ajánlanám szóval nem azt kell csomagolni amit mi akarunk össze vissza.

amúgy meg vannak AKCIÓS jegyek szóval nem Drágák és haza utazni is tudsz ! 20 ezer ft megúszod az egészet sztem ez nem drága.......

5013. 638adf5f0e (válaszként erre: 5008. - 361c50a500)
2011. jún. 8. 22:43

Szia!

nyelvtanulás szempontjából fontos hogy ne olyan családhoz menj aki azt írja / english very well/ mert az tuti nem fog veled annyira foglalkozni mint aki azt írja hogy"little"mert ebben az esetben ők türelmesebbek lesznek veled. :)

Nem gond ha nem nagyon fogsz tudni megszólalni ők ehez hozzá vannak szokva. nem negetivan kell mindenhez hozzá állni akkor menni fog:) amúgy ha sokat levelezel velük akkor le esik majd nekik. Én is nagyon sok családdal levelezgetek és már ugy néz ki megvan a család :) és nagyon jó fejek.

2011. jún. 8. 22:39
Ha vki kiutazik fontos elolvasni a reptéri tájékoztatókat fölég a csomagokkal ugyan is megvannak szabva hogy hány kg illetve mekkora méretűt lehet felvinni a repülőre szóval sok mindent nem lehet kivinni. Ez nagyon Fontos ne pakoljunk mindent .
5011. anett0119 (válaszként erre: 5007. - 7d52a58eee)
2011. jún. 8. 22:25

Szia!

Én már kifizettem, mert a névnapomra azt kaptam a családtól, rokonságtól.

A ruhákon is sokat gondolkozok, mert tavaly telepakoltam a táskámat, és kb semmi hasznát nem vettem, mert heti 2szer voltam nyelviskolában, meg 7végén járkáltam. kényelmes otthoni ruhát fogok a legtöbbet tenni.

Ajándékot viszek, apukának magyar bor, anyukának pirospaprika+fokhagyma, gyerekeknek meg még nem találtam ki mit.

Tavaly a család annyit mondott hogy oh thx. és ennyi volt. akkor felment bennem a pumpa, hogy nem azért költöttem otthon 5ezer forintot, hogy ennyit kapjak, meg amikor kiértem azt se kérdezték meg, hogy eszek e valamit, pedig jól tudták, hogy 7 órát késett a repülő, és becsekkolva ott dekkoltam, és nem volt kedvem többezer forintért venni egy pogácsát.mondjuk a legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor 4óra alvás után egy 500fős faluban ébredtem, a nagy város helyett..

5010. 361c50a500 (válaszként erre: 5009. - 7d52a58eee)
2011. jún. 8. 22:23
erre még nem is gondoltam ... : S igazad van
5009. 7d52a58eee (válaszként erre: 5008. - 361c50a500)
2011. jún. 8. 22:21
Iwiwen talalsz ilyen au paireket az aprokban.De amugy ezt cafolom hogy nem zsakba macska.Par elozo au pair lehazudja a csillagos eget csak hogy valaki jojon a helyere es o lelephesen minel hamarabb.
2011. jún. 8. 22:09
sziasztok! végre találtam egy fórumot ahova a napokban is írnak. 18 és fél éves vagyok és én is szeretnék aupair lenni szeptembertől Angliában. Ha valaki tudna valamit pl. akkor jön haza és helyette kell más akkor irhatna nekem. angolt alap társalgási szinten tudom a lényeg végülis az lenne, hogy ott megtanuljak beszélni. azért is örülnk ilyen ajénlatnak, mert az előttem ott lévő aupair be tudn mutatni a családot és nem lenne zsákba macska. Persze fogok próbálkozni közvetítőn keresztül is.
5007. 7d52a58eee (válaszként erre: 5002. - Anett0119)
2011. jún. 8. 22:09
Kerdezd meg a csaladtol hogy tudnanak e allni egy oda utra jegyet es mikor ott vagy kifizeted a zsebpenzedbol.A vissza utra meg mar amugy is a zsebpenzedbol kell sporolj hogy haza tudj jonni.Csak az a baj hogy mas plusz koltseg is van nem csak repjegy mondjuk pont ilyenkor a legdragabb utazni Julius,Augusztus kornyeken mert nyari szunet.Ugye azt is jo tudni hogy ok milyen messze laknak a reptertol mert ha nem vesznek fel pl egy vonatjegy eleg draga.Meg otthon menyit kell utaz a repterre.kell egy kis kolto penz az utra,kicsit bevasarolni mielott jossz ezt is azt is sajat magadnak,meg ugye ajandekal jon az ember es illik valami normalis italt venni a csaladnak vagy valami normalis souvenirt,plusz ha van 2-3 gyerek azoknak is csak illik venni valami jobb jatekot vagy jobb csokit.A gyerekek azert varjak az ajandekot ha uj emberke jonn a hazhoz.Es az azert ez egy jo kezdet es plusz pont a csaladnal.Akkor jo ha van vizallo szel dzsekid,egy gumi csizma itt aranyat fog erni vagy legalabbis egy jo tura bakancs,eros esernyo,egy sport cipo hogy ha mashova nem is eltudj legalabb menni estenkent biciklizni vagy futni ha mar unod a banant,furdoruha hogy ha uszodaba kell jarni a gyerekekel,teli ruhak mert ha nyaron jossz akkor szukseged lesz rajuk es itt azert ha akcios is akkor sem anyira baromi olcso szoval jobb otthonrol kihozni a teli cucaid.Nyari cucbol nem kell sokat pakolnod mert azert akkor hatalmas melegek nem szoktak lenni,ha van is akkor is max tart egy hetig utana meg jon 2het huvos ido.Tisztalkodasi szereket nem erdemes otthonrol cipelni mert itt sem dragabb sokkal mint otthon. Inkabb ruhat Pakolj amenyit csak tudsz mert 5-6honap utan eleg unalmas lesz ugyan abban a farmerban meg pulcsiban jarni.Ez csak jo tanacs miket pakolj mert en szenvedtem az elejen alig volt ruham kint es kellet vennem teli kabatott,csizmat,pulovereket stb mert en is aguszutsban jottem es ugye jol felpakoltam nyari ruhaval es alig hoztam ar teli ruhat.
5006. mus_x
2011. jún. 8. 21:56
nekem végül is mindegy, hogy london vagy más hely. csak sikerüljön. szívesen megyek mindenfelé. :] németül is tudok. ha arról van szó akkor olyan nyelvterületre is mennék. azért még keresgélek tovább.
5005. anett0119 (válaszként erre: 5004. - Magicmag25)
2011. jún. 8. 21:53
Én is Írben voltam, meg akik ismerőseim ott voltak, azok is negatív tapasztalatokkal gazdagodtak..
2011. jún. 8. 21:51

Az en baratnomnek is kifizettek a jegyet, de ez eleg fura eset volt.Kinn dolgozott Olaszorszagban baratnom,ki akart ide jonni Dublinba.Lebeszelte egy csaladdal,hogy jon, stb, megegyeztek.Ket hettel az utazas elott visszamondta a csalad!!!O meg ugye megvette a jegyet, erre az olasz csaladja irt az ir csaladnak,hogy ezt megis, hogy gondoltak, szegeny csajt igy atvagni...stb. kifizette a repjegyet...stb.Szoval az ir csalad elszegyellte magat es atutaltak neki a repulojegy arat.

De ez tenyleg ritka,mint a feher hollo!

2011. jún. 8. 21:50
Nekem fizetek egy kiutat.En vettem meg az oda utat azt kifizetek mikor kiertem.Es kovetkezo alkalomal a visza utnak meg a felet altak..Spanyolba en vettem meg oda vissza ott nem fizetek a jegyet.
5002. anett0119 (válaszként erre: 4997. - Mus_x)
2011. jún. 8. 21:43

Szia!

Nekem a leendő családom mondta, hogy menjek hamarabb három nappal így a különbséget elakarták utalni, (25font) de modntam, hogy nem kell, és majd kifizetik a reptéren.

De szerintem ez egy különös eset. Tavaly magamnak kellett fizetnem, meg általában úgy van.

A csalók ált. szokták mondani, hogy ők fizetik a rpejegyet csak küldj előtte vmennyi pénzt "papírokra, meg workingpermitre".Karácsonykor már hallottam olyat, hogy a család kifizette, de ez nem velem történt.

5001. mus_x
2011. jún. 8. 21:43
az problem. nem hiszem, h. a szüleim fognak pénzügyileg támogatni. :/
5000. 7d52a58eee (válaszként erre: 4997. - Mus_x)
2011. jún. 8. 21:39
Szinte mindenhol.Ha szerencsed van talan belefutsz egy olyan csaladba ahol alnak egy return jegyet vagy a return felet.De erre inkabb ne szamolj mert ritka mint a feher hollo ahol fizetik a teljes oda vissza utat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook