Au pair munka? (beszélgetés)
Nekem azert vannak jo tapasztalataim is! A baratnomnek csak talaltam egy jo csaladot, kukkot nem beszelt angolul, 4evig Olaszorszagban elt,de nemet nyelvterulten,folyekonyan beszel nemetul,es rohejes,de az angolt is nemet akcentussal beszeli.
S azota mar oviban dolgozik(ovono a szakmaja eredetileg).
En nagyon megszerettem ezt az orszagot,nem bantam meg,hogy kijottem,Irorszag gyonyoru!
Őszintén, én az összeset kilőném sok a gyerek :D:D:D a viccet félretéve a svéjciaknál biztos csak au pair melód lesz, a tipikus, vagyis az eredeti, vagyis a kölkökkel lenni csak.
A finneknél csak egy gyerek van ez jó pont. A finnek meg a skandináv népek anyanyelvi szinten beszélnek angolul, nem félek, hogy nem tudnál senkivel sem kommunikálni ha kint vagy.
A német család meg csak két gyerek, csak kettő ez sem hangzik rosszul :D na de nem viccelődöm, csak én már csak olyan családot keresek, ahol kettő vagy egy gyerek van. Amúgy hallgass a szívedre és a megérzésedre. Nekem is volt sok jelentkező tavaly ilyenkor amikor belevágtam, és úgy döntöttem, hogy ki volt velem a legbarátságosabb a levelekben és a beszélgetések során, ki akarta azt hogy családtag legyek és ezt konkrétan le is írta el is mondta. :)
svájca kell bébiszitter papír hivatalos végzettség mert a törvény bünteti ezt azért tudom mert én is akartam kimenni csak utána jártam.
Én németet ajánlanám.
sziasztok!
hatalmas dilemmában vagyok.több családdal is levelezek közülük három komolyabb érdeklődőm van,akik kérdezték hogy akkor mennék e hozzájuk.kértem egy kis gondolkodási időt mindegyiktől.
ha van kedvetek elolvasni és reagálni valamit azt nagyon megköszönném.csak egy kis lendület kéne valamelyik irányba:)
Tehát van egy család Németországban.2gyerek,de még nagyon kicsik(3 és 5).a németem csak alap.beszéltünk többször anyukával,egy kicsit németül is,és hajtogatja h ennyi bőven elég.
Második család Svájc.istenem,de gyönyörű helyen laknak,van takarítónőjük,a pénz is elég jó...de négy! gyerek van(5-11)
a harmadik jelölt egy finn család 3 gyerekkel.a legkisebbel kéne foglalkozni(7) és takarítani mint állat.viszont a gyerek nem nagyon beszél angolul,de itt is azt mondja anyuka,hogy ez nem baj,mert megérti,és a mostani au pair is angolul dumál vele..
hát,tudom másnak komolyabb problémái is vannak:)
péntekig el kell döntenem.
Amugy itt van hogy "mennyire drága az utazbiztosítás" amugy várni kell mert lassan töltödik be legolcsóbb Csak 360 ft és a legdrágább 770 :D hihetetlen drágák :D
Tessék itt kell elolvasni a repülővel kapcsolatos dolgokat és 22 ezer ill. 17 ezer ftért is tudsz utazni szóval nem drága.. csak utána kellene járni és nem rossz infokat adni ugyan ez a vonatoknál...
mindenkit kérek arra hogy olvasson mielött vkinek elhiszi mit ir :) ezért is küldtem ezt a linket h nem falnak beszélek :)
Én is wizzel megyek, és a meghirdetett jegy árára még 10ezer rájön pluszba.
Meg itt durván megvan szabva a csomag, plusz külön fizetni ha alulra is akarok feladni valamit.
Ja meg az utasbiztosítást szerintem nem érdemes megkötni a légitársasággal, mert horribilis árak vannak, én pl a posta biztosítást kötöttem, olcsóbb is, meg régen is bevált. de ez csak az én véleményem.
ezt mindenkinek ajánlanám szóval nem azt kell csomagolni amit mi akarunk össze vissza.
amúgy meg vannak AKCIÓS jegyek szóval nem Drágák és haza utazni is tudsz ! 20 ezer ft megúszod az egészet sztem ez nem drága.......
Szia!
nyelvtanulás szempontjából fontos hogy ne olyan családhoz menj aki azt írja / english very well/ mert az tuti nem fog veled annyira foglalkozni mint aki azt írja hogy"little"mert ebben az esetben ők türelmesebbek lesznek veled. :)
Nem gond ha nem nagyon fogsz tudni megszólalni ők ehez hozzá vannak szokva. nem negetivan kell mindenhez hozzá állni akkor menni fog:) amúgy ha sokat levelezel velük akkor le esik majd nekik. Én is nagyon sok családdal levelezgetek és már ugy néz ki megvan a család :) és nagyon jó fejek.
Szia!
Én már kifizettem, mert a névnapomra azt kaptam a családtól, rokonságtól.
A ruhákon is sokat gondolkozok, mert tavaly telepakoltam a táskámat, és kb semmi hasznát nem vettem, mert heti 2szer voltam nyelviskolában, meg 7végén járkáltam. kényelmes otthoni ruhát fogok a legtöbbet tenni.
Ajándékot viszek, apukának magyar bor, anyukának pirospaprika+fokhagyma, gyerekeknek meg még nem találtam ki mit.
Tavaly a család annyit mondott hogy oh thx. és ennyi volt. akkor felment bennem a pumpa, hogy nem azért költöttem otthon 5ezer forintot, hogy ennyit kapjak, meg amikor kiértem azt se kérdezték meg, hogy eszek e valamit, pedig jól tudták, hogy 7 órát késett a repülő, és becsekkolva ott dekkoltam, és nem volt kedvem többezer forintért venni egy pogácsát.mondjuk a legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor 4óra alvás után egy 500fős faluban ébredtem, a nagy város helyett..
Az en baratnomnek is kifizettek a jegyet, de ez eleg fura eset volt.Kinn dolgozott Olaszorszagban baratnom,ki akart ide jonni Dublinba.Lebeszelte egy csaladdal,hogy jon, stb, megegyeztek.Ket hettel az utazas elott visszamondta a csalad!!!O meg ugye megvette a jegyet, erre az olasz csaladja irt az ir csaladnak,hogy ezt megis, hogy gondoltak, szegeny csajt igy atvagni...stb. kifizette a repjegyet...stb.Szoval az ir csalad elszegyellte magat es atutaltak neki a repulojegy arat.
De ez tenyleg ritka,mint a feher hollo!
Szia!
Nekem a leendő családom mondta, hogy menjek hamarabb három nappal így a különbséget elakarták utalni, (25font) de modntam, hogy nem kell, és majd kifizetik a reptéren.
De szerintem ez egy különös eset. Tavaly magamnak kellett fizetnem, meg általában úgy van.
A csalók ált. szokták mondani, hogy ők fizetik a rpejegyet csak küldj előtte vmennyi pénzt "papírokra, meg workingpermitre".Karácsonykor már hallottam olyat, hogy a család kifizette, de ez nem velem történt.