Au pair munka? (beszélgetés)
Nagyon köszönöm a gyors választ! Be vagyok tojva egy kicsit. Az anyuka rendőr, és egyedül neveli a fiát.
Valahol el kell kezdeni,és csak alapfokú az angolom,viszont ezt szeretném tovább fejleszteni,mert kozmetikus a szakmám,és kint az kifizetődőbb. Csak az itthoni emberek ne lennének ilyen rosszindulatúak.
Mint itthon. 12 evessel mar nem kell semmit csinalni, el can magaban. Szamitogep, tv, baratok.
Au pair azert kell , mert itt 14 ev alatti gyereket buntett magara hagyni, borton jar erte. A gyerekvedelem nagyon fejlett.
Szoval sok dolgod nem lesz, jol valasztottal !
Csajok itt nyavalyogtok hogy nem találtok jó családot az én családom nagyon jó 1 éve vagyok itt és au pairt keress, Hollandia, de angolul beszélek a gyerekekkel, au pair worldon is fent vannak... Nagyon szeretnének magyar lányt. részleteket már irtam tegnap akit érdekel irjon
Kitti
rendben ,Margóka, várom majd a beszámolót:)
lányok, fiúk van vki Sheffieldből vagy a környékéről? ha minden jól megy szept. 23-tól ott fogok aupaireskedni!
esetleg vki utazik szept.23-án a manchester airportra?
Hat ha Angliaban vagy, akkor miert csinaltatnal magyar kartyat? Azt kint nagyon dragan tudnad hasznalni, ertelme sok nincs. Ha van magyar kartyad amin van penz , persze hozd ki szukseghelyzetre.
Au paireknek az HSBC bank allit ki alap kartyat, a Loyds, es a Barclays.
A Barclayst nem ajanlom, az a legbalhesabb bank. Loyds kapasbol dombornyomottat ad, azt ajanlom.
Ehhez utlevel es lakcimigazolas kell a csaladtol.
A tobbu banknal nem tudsz csinaltatni au pairkent.
Ez amit leirtam varosonkent, fiokonkent eltero lehet egy kicsit.
Igen, az egy hónapos fizetést azért szokták csinálni, hogy ne tudj lelépni, ki kell várnod a hónap végét...
Fifikásak ezek.
Én az elején kikötöttem, hogy hetente kérem a fizut.
azt nem tudom , hogy az jó-e de kidobja ha nem:)
Én most próbálkozom jó családot találni! de nem mondok még semmit, nem szeretném elkiabálni:) majd beszámolok, ígérem:)
Szia, én svájcba jöttem, otthonról hoztam mindent ami kellett, itt meg anyuka mindig kérdezi kell-e valami, kajára nem költöttem, utazásra se, eddig mindig vittek mindenhova, nyelvsuliba befizettek, oda bicajjal járok... am. én a bankkártyámat hoztam ki magammal, meg váltottam 50 frankot hogyha venni kell vmi gyógyszert v. vmit akármilyen kis boltba tudjak venni... :)
Ha nem tudtál sokat összespórolni, amid van azt azért vidd ki magaddal, de xintem a legjobb megoldás a bankkártya... én am. sem szeretek sok készpénzt magamnál tartani.
PErsze nálam a dolgok majd változnak nemsokára, mert már hnap is találkozom valakivel és aztán meg másokkal is, és gondolom majd beülünk vhova, v. akármit is csinálunk az pénzbe kerül...
nekem is K&H-s van, viszont nem dombornyomott:S:S:S akkor így már nem is jó ugye?
s neten hogyan kell becsekkolni?
te merre aupairkedsz? olvastam, h spanyolba nem volt túl jó sorod. rem most jobb családnál vagy:)
Hali! gyakorlat teszi a mestert! :)
Bankkártya szükséges:) dombor nyomott :) Beírod a kért adatokat, kódszámokat és szépen levonja az összeget a számládról! érdemes figyelni, hogy milyen számláért mennyi pluszt számít fel! de ezt is írja. Nekem a K&H számlámért plusz 1500 ft számít fel:) Ennyi azt hiszem! Aztán ha megvan a jegy be kell checkolnod! ezt megteheted neten vagy indulás előtt. A netes ingyenes és könnyű:) ráadásul nem kell olyan sok órával hamarabb kinn lenned a reptéren :)
margoka29 köszi a tanácsot:) megpróbáltam ezt az online foglalást, persze nem foglaltam le, csak megnéztem , hogy működik. s tényleg nem nagy ördöngősség:D
most már csak annyi kérdésem lenne, hogy bármilyen bankszámlaszám megfelel? igaz, nincs rajta most pénzt, de ráutalnám a jegy árát. s aztán e-mailbe kapom meg a jegyet, kinyomtatom és kész?
köszike:)
sajnos még nagyon kezdő vagyok ehhez, de majd leszek én még tapasztalt repülőjegy vásárló is:D:D:D
na az addik ok, s hogyan fizetem ki?
Szia! így nem egyszerű elmagyarázni a jegyvásárlást, de igazából ha belépsz a repülőtársaság honlapjára, feldobja az online jegyvásárlás lehetőségét. Elég az is , ha rákeresel, hogy mikor, hova szeretnél utazni, mert felajálja a lehetőséget, utána meg már tök logikus....követed a lépéseket, jegy vásárlás, poggyász, bíztosítás vásárlás, bankkártya adatok megadása.... ennyi:)
Ha jól tudom regisztrálni kell első lépésként!
Remélem segítettem:)
Sziasztok:)
néhány hete a fejembe vettem, hogy au pair leszek UK-ban. rengeteget olvastam a témában, ezt a fórumot is végig olvastam:) remek tanácsokat olvastam, köszönöm:)
úgí néz ki, hogy sikerült családot találnom. először az aupairworlon keresgéletm, ahogy sokan tanácsoltátok, de nem mertem bevállalni így elsőre, ezért közvetítőhöz fordultam. nagyon meg vagyok elégedve a céggel, egy hét alatt talált nekem családot:) Shefielden leszek, egy 9 éves kisfiúra fogok vigyázni.
viszont most segítséget szeretnék kérni, ami szerintem sokunknak gondot okoz: a reppülőjegy vásárlásával kapcsolatban. manchester airportra szeretnék érkezni, itt a neten már meg is néztem a járatot, de a nagy kérdés, hogyan tudom megvenni a jegyet? tudom, hogy lehet online, de halvány elképzelésem sincs róla:S:S:S tudnátok ebben segíteni?
vki Shefieflből vagy körny?:)
Sziasztok!
Aki itt van Angliában, nem tudja esetleg hogy hol lehetne utána nézni okj-s szerű képzéseknek és hogy kb mennyibe kerül. Engem spec. a laborasszisztensi szak érdekelne. Előre is köszönöm a segítséget.