Au pair munka? (beszélgetés)
Nem , semmivel. Ez nem hivatalos munka ( az sem jarna semmivel )
Ird meg nekik azt kesz.
Sziasztok! Segítsetek légyszi! Holnap indulnék,de itthon családi gondjaim adódtak és nem tudok menni.
Írtam a közvetítőnek tegnap,de nem válaszolt.
Az anyuka már több mint 10napja nem ír a levelemre...állítólag nagyon elfoglalt.
Így nem bánom,hogy nem tudok menni,de jár ez valamilyen következménnyel?
Olvass itt vissza par oldalt, a bankokrol a heten irtam egy fel oldalnyi szoveget.
A tobbi kerdesedre is valaszt kapsz, sokat nem kell vissza olvasnod.
Sziasztok! Szeptember végén megyek ki elvileg Romfordba (Essex). Viszont van egy két dolog ami nem világos, és lehet hogy volt már róla szó, de annyi helyen és annyi mindent olvastam, hogy már nem tudom mi hogy van. Szóval ami engem érdekelne: Mik azok a dolgok, amire kint feltétlenül szükségem van, amit el kell intézni illetve ti miket javasoltok? Gondolok itt olyanra, hogy szükségem van e valami hivatalos papírra (munkavállalást intézni, tb intézés stb.), vagy itthon a TB-t hogy kell intézni (olvastam a másik topikot, hogy kérni kell ideiglenest, na de akkor az meddig jó, meg ilyenek, mert 1 vagy 2 évre megyek ki). Valamint bankszámla nyitása, telefonszolgáltatók ilyesmik mik a legjobbak árban? Tudom hogy milyenek vannak, csak nem értek hozzá, főleg a bankokhoz. Úgy tudom, hogy a Barclays alapból dombornyomott kártyát ad, ha számlát nyitok náluk, ami nekem jó lenne.
Röviden összefoglalva mi a háttere egy au pair munkának, azon felül, hogy gyerekkel vagyok. Köszi előre is a segítséget, remélem van aki össze tudja ezt egy helyen foglalni nekem, mert sehol nem írják le.
Halihóóó lányok!! fiú nincs ugy-e?
Itt vagyok az új családnál! totál más mint a spanyol"családom" :) normális család, beszélgetünk a szülőkkel, kíváncsiak arra , hogy ki vagyok......stb. Szóval első nap benyomása nagyon jó! De nem akarom elkiabálni úgyhogy....várok még az ujjongással :)
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni, hogy ment már ki valaki az aupairmunkak.hu oldal, ill közvetítő segítségével??m én általuk akarok kimenni, megvan már a szerződésem is.
Igen, tudom!Aranyos vagy, és tudom hogy segíteni akarsz:), de nagyon is tudom, hogy -hogy lehet elrontani. Eléggé előre gondolkodom, de amikor visznek magukkal kirándulni, fizetik a belépőket, megkérdezik szeretnék-e menni, vagy hova szeretnék. Befizettek nyelvsuliba, hívnak esténként beszélgetni, amikor néznek valami filmet, akkor oda. Ha a gyerekek kapnak valamit, akár csak fánk, üdítő, csoki... akármi, nekem is mindig hoz anyuka. Kikéri mindenről a véleményem. Elhív nézelődni, váltottak olyan kártyát is nekem, amivel sok helyre ingyen mehetek be, vagy rengeteg kedvezményt kapok vásárláskor. A lényeg, hogy ők tényleg próbálnak családtagként kezelni,(gondlom azért mert ők igenis szeretik a gyerekeiket, nem véletlen van 4 és fontos nekik, hogy megbecsülve érezzem magam és ne szarjam le őket...) ettől függetlenül, jövőhéten majd megkérem, hogy csináljunk egy mintatervet, hogy mégis hetente mikor-mennyi időre vagyok szabad. (Jobban hangzik, mintha azt kérdezem tőle, hogy na mégis akkor naponta mennyi órát is dolgozom?!)
Amúgy csütörtökön ugye 10-11 órát dolgozom, pénteken is 10 körül, a 2,5 éves gyerek egész nap itthon van, nincs az mint a sulisokkal, hogy akkor nem kell semmit se csinálni,amikor épp ott vannak, ezért elvileg 3 egész szabadnapom kellene hogy legyen, plusz 2-n még 5 órát kellene dolgoznom. Nekem 30 óra van meghatározva hetente. Na majd alakul...
Igen, itt nagyon el lehet rontani, és a legtöbben el is rontják. Az elején mindent megcsinálnak, aztán meg el fogják várni. Írtuk ezt itt sokszor, hogy nem lehet így, nem szabad!
A legfontosabb, hogy megbeszélitek, hogy hány órát dolgozol, és ezt be is tartjátok.
Tehát ha heti 25 óra, akkor mondjuk napi 5 óra, reggel 8-11ig, aztán 4től -6ig. Az ezeken kívüli időkben NEM kell ott lenned, nem kell buzgómócsingnak lenni, rajtuk lógni, csak úgy besegíteni, mert:
-ebbe pár hét alatt tönkremész és menekülsz onnan
-az au pair fizetésbe ennyi fér bele, ne várjanak el többet, elárulom neked, hogy az au pairek heti bérét a szülők 1-2 óra (!) alatt megkeresik
-legyen neked is életed, ha nem kell dolgozni, akkor nem kell, akkor magaddal foglalkozz, menj el nézelődni, futni, sétálni, tvzni, akármi
-nekik is van életük, és nekik is fárasztó és idegesítő lesz egy idő után, hogy rajtuk lógsz.
De ezt az elején kell tisztázni, és akkor nem lesz gond. Különben meg lesz...
Nem tudom olvastál-e blogokat, de 99%ban az ilyen mindig ott lévős, besegítős au pairek nem sokáig bírják, viszont akinek határozott "órarendje" van, az szokta bírni, mert akkor van életed.
Ezt munkahelynek kell felfogni, ez a családtag szöveg csak mese...Sosem leszel családtag, és miért is lennél, hogy is lehetnél. Alkalmazott vagy akit fizetnek. Persze ettől még ki lehet alakítani nagyon jó baráti kapcsolatot!!
Hidd el, van tapasztalatom, csak segíteni szeretnék.
Köszönöm...utána néztem az iwiwen és létre is hoztam egy topikot,mert nem volt ilyen.
Mindenképp szeretnék suliba járni,hisz az angolom alapfokú,így szeretném gyorsan fejleszteni.
Te most is kint vagy?
Megnézem majd a Faces dolgot is.
Nagyon köszi még egyszer!
Szia margo!
Gratulálok az új családhoz. Majd meséld el hogy milyenek. Jó utat.
Sok sikert!
4évesen nem jár oviba? Mondjuk itt nem kötelező, de azért fura, főleg mert 3 év felett ingyenes.
5 éves kortól meg más iskola van.
Majd írj milyen.
Hali lányok! :) mint ígértem mondom a fejleményeket:) sok keresgélés után, no meg sok családdal való hosszú beszélgetés után a hét elején beesett egy család, akikhez szombaton utazom egy teszt hétvégére. :) vagyis ha tetszik maradok ha nem nem:) Mindent ők fizetnek:) tehát veszíteni valóm nincs. Egy kisfiú van, 4 éves, de heti 5 nap, reggeltől estig kell rá figyelnem, megfizetik :) Majd meglátjuk mi lesz:) Jah!! Huntingdon mellett leszek, vagyis közel Cambridgehez. Van valaki arra fele?? :)
A repjegy visszaigazolás megérkezett ma este:) check in megtörtént.....aztán lesz ami lesz:) SZORÍTSATOK!!!!! egy kissé parázok a "csodás" spanyol élményem után! Puszi mindenkinek! :)
Nincsmit, szívesen :)
Barátokat már most kereshetsz, írd be az iwiwen a fórumoknál, hogy Nottingham, és keress, kérdezz ott.
A facebookon is van valami ilyen csoport- de ezt nem tudom hogy kell megkeresni.
Aztán ha már ott vagy, akkor könnyebben megy az ismerkedés,ha suliba is jársz akkor meg főleg.
Mivel a 12 éves már iskolás, lesz időd suliba járni, szerintem iratkozz be. Ott nagyon sok emberrel megismerkedsz.
Otthonról tényleg nehéz elképzelni, de egy au pair nagyon gyorsan talál ismerősöket, barátokat, még a legeldugodtabb helyen is.
Én 2005 ben egy nagyon kicsi faluban voltam, igaz 5 percre volt egy nagyváros. A nagyváros egyik boltjában magyarul telefonáltam, mire megszólít egy lány. Kiderült, hogy magyar, tőlem 2 percre lakik a pici faluban, és ő is au pair. :)
:) Én is remélem nem lesz baj! Igen,beszéltünk és mondta,hogy nem mindig hétvégére esik majd a szabadnapom.
Már most szerettem volna keresni,csak a közvetítőm szerint ráérek majd két hét után,hogy addig szokjam a családot. Hát...ez egy kicsit elkeserített,mert azt mondta majd utána ad elérhetőségeket.
Nagyon köszönöm a tanácsokat! Nagyon kedves vagy!
Áhh, nem kell félni, nem lesz gond!
Csak légy talpraesett, és ne hagyd magad kihasználni.
Olvass fórumokat, blogokat, hogy hogy is néz ki ez az egész.
12 éves gyerekkel meg tényleg nincs gond.
Anyuka beosztásából ítélve gondolom néha dolgozni fogsz hétvégén is,összevissza lesz szabadnapod, nem?
Keress majd au pair barátokat, és gyorsan belejössz.
Ja igen, és ami a legfontosabb, hogy NE add fel az elején, az első 2-3 hét brutális szokott lenni.
Szokatlan, ismeretlen, "mi a francot keresek én itt" érzés, de aztán bele lehet rázódni.
Viszont azt is el kell ismerni, hogy ez nem mindenkinek való, és nagyon sokan nem bírják.
Most sem sokkal adnak többet:(
Én 2005 ben 60 Ł-ot kaptam, 2007 ben egy másik helyen 90Ł-ot, de ott heti 35 óra munka volt, au pair plus voltam.
Szia!
Szerintem átlagban 50 és 100 font között fizetnek. 100 fontot már nagyon ritkán adnak, mert én úgy tudom hogy 100font, vagy afölött már be kell jelenteni az au paireket, és ezt az angolok már nem teszik meg.