Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

6199. arrival
2011. aug. 28. 12:00
Ha gondolod, es felpattansz a villamosra es a vegallomason , Wimbledonban leszallsz, megihatunk egy kavet.
6198. arrival (válaszként erre: 6197. - Any24)
2011. aug. 28. 11:57

Nem , semmivel. Ez nem hivatalos munka ( az sem jarna semmivel )

Ird meg nekik azt kesz.

6197. any24
2011. aug. 28. 11:52

Sziasztok! Segítsetek légyszi! Holnap indulnék,de itthon családi gondjaim adódtak és nem tudok menni.

Írtam a közvetítőnek tegnap,de nem válaszolt.

Az anyuka már több mint 10napja nem ír a levelemre...állítólag nagyon elfoglalt.

Így nem bánom,hogy nem tudok menni,de jár ez valamilyen következménnyel?

6196. arrival (válaszként erre: 6195. - Lou1989)
2011. aug. 28. 11:39

Olvass itt vissza par oldalt, a bankokrol a heten irtam egy fel oldalnyi szoveget.

A tobbi kerdesedre is valaszt kapsz, sokat nem kell vissza olvasnod.

6195. Lou1989
2011. aug. 28. 10:58

Sziasztok! Szeptember végén megyek ki elvileg Romfordba (Essex). Viszont van egy két dolog ami nem világos, és lehet hogy volt már róla szó, de annyi helyen és annyi mindent olvastam, hogy már nem tudom mi hogy van. Szóval ami engem érdekelne: Mik azok a dolgok, amire kint feltétlenül szükségem van, amit el kell intézni illetve ti miket javasoltok? Gondolok itt olyanra, hogy szükségem van e valami hivatalos papírra (munkavállalást intézni, tb intézés stb.), vagy itthon a TB-t hogy kell intézni (olvastam a másik topikot, hogy kérni kell ideiglenest, na de akkor az meddig jó, meg ilyenek, mert 1 vagy 2 évre megyek ki). Valamint bankszámla nyitása, telefonszolgáltatók ilyesmik mik a legjobbak árban? Tudom hogy milyenek vannak, csak nem értek hozzá, főleg a bankokhoz. Úgy tudom, hogy a Barclays alapból dombornyomott kártyát ad, ha számlát nyitok náluk, ami nekem jó lenne.

Röviden összefoglalva mi a háttere egy au pair munkának, azon felül, hogy gyerekkel vagyok. Köszi előre is a segítséget, remélem van aki össze tudja ezt egy helyen foglalni nekem, mert sehol nem írják le.

6194. szimonky
2011. aug. 28. 08:07
Sziasztok.Nincs valaki Croydon kozelében.most jottem ki és nem ismerek senkit:-( jelezzetek koszike
6193. margoka29
2011. aug. 27. 23:32

Halihóóó lányok!! fiú nincs ugy-e?

Itt vagyok az új családnál! totál más mint a spanyol"családom" :) normális család, beszélgetünk a szülőkkel, kíváncsiak arra , hogy ki vagyok......stb. Szóval első nap benyomása nagyon jó! De nem akarom elkiabálni úgyhogy....várok még az ujjongással :)

6192. salahef (válaszként erre: 6191. - 7d52a58eee)
2011. aug. 27. 19:20
én is így vagyok ezzel... ha belegondol az ember, mondjuk itt a minimálbér legyen 6000 frank, de abból mire mindent befizetnek, megkajálnak marad nekik mondjuk 500-600 frank amit elkölthetnek... persze az én "anyukám" és "apukám" nem minimálbérből élnek, de aki a minimálbérért dolgozik, nem biztos, hogy a hegyekben túrázik még munka után hétvégente, vagy nem biztos, hogy múzeumba jár, ahova én is megyek a családdal... Az sem biztos, hogy változatos az étrendje... Na mindegy, a lényeg a lényeg, nem dolgozom halálra magam, mert csak 2 napom van, amikor tényleg elfáradok, a többin anyuka itthon van, lazább a munka, ha rendes munkám lenne (dolgoztam én már recepciósként is nyaranta suli mellett, az fárasztóbb volt ezerszer... )sokkal jobban elfáradnék, és azt se tudom milyen körülméynek között kellene laknom, aludnom. Itt még netezni is van időm... Egyébként nekem is fizették a kiutat, meg azóta már mennyi minden mást is... Nem vagyok csóró, de azért ezek nagyon jól esnek. Amúgy nem azért jöttem ki, hogy halálra keressem magam, hanem Svájc mindig is egy nagy álmom volt és eddig ez nem is tűnik igazán munkának, inkább még mindig nyaralásnak érzem... :) De mindenképp tisztázom anyukával, hogy akkor jöv7ttől hogy is lesznek a szabadnapok...
6191. 7d52a58eee (válaszként erre: 6187. - Arrival)
2011. aug. 27. 19:00
azert nem keresik meg egy ket ora alatt ez attol fugg mit dolgoznak.Sok szulonek sima polgari munkaja van rendes oraberben es abbol fent tart haztartast,au pairt,autot,gyerekeit ,fizeti a szamlat de az au pair nem fizet semmire es mellette kap havi £300-400-ot autot,biztositast,sok helyen telot,suliba befizetik van hogy a kiutazast is aljak meg ilyen extra mint pl mozi,etterem,belepok ha a csalad visszi magaval ezert ok is elvarnak bizonyos dolgokat termeszetesen.Egy hotelban sem lehet tobbet kereni es ott lehet napi 10oraban kell kemeny fizikai munkat vegezni es ebbol lakbert,kajat,utazast,sulit fizetni es kitudja milyen rossz kornyeken es legolcsobb tescos kajan elni,es ott sem becsulnek meg sot!
6190. böbke85
2011. aug. 27. 18:40

sziasztok!

azt szeretném megkérdezni, hogy ment már ki valaki az aupairmunkak.hu oldal, ill közvetítő segítségével??m én általuk akarok kimenni, megvan már a szerződésem is.

6189. Streisy08
2011. aug. 27. 10:32
egy hét múlva ilyenkor már kint leszek...izguloook! :)
6188. salahef (válaszként erre: 6187. - Arrival)
2011. aug. 27. 08:26

Igen, tudom!Aranyos vagy, és tudom hogy segíteni akarsz:), de nagyon is tudom, hogy -hogy lehet elrontani. Eléggé előre gondolkodom, de amikor visznek magukkal kirándulni, fizetik a belépőket, megkérdezik szeretnék-e menni, vagy hova szeretnék. Befizettek nyelvsuliba, hívnak esténként beszélgetni, amikor néznek valami filmet, akkor oda. Ha a gyerekek kapnak valamit, akár csak fánk, üdítő, csoki... akármi, nekem is mindig hoz anyuka. Kikéri mindenről a véleményem. Elhív nézelődni, váltottak olyan kártyát is nekem, amivel sok helyre ingyen mehetek be, vagy rengeteg kedvezményt kapok vásárláskor. A lényeg, hogy ők tényleg próbálnak családtagként kezelni,(gondlom azért mert ők igenis szeretik a gyerekeiket, nem véletlen van 4 és fontos nekik, hogy megbecsülve érezzem magam és ne szarjam le őket...) ettől függetlenül, jövőhéten majd megkérem, hogy csináljunk egy mintatervet, hogy mégis hetente mikor-mennyi időre vagyok szabad. (Jobban hangzik, mintha azt kérdezem tőle, hogy na mégis akkor naponta mennyi órát is dolgozom?!)

Amúgy csütörtökön ugye 10-11 órát dolgozom, pénteken is 10 körül, a 2,5 éves gyerek egész nap itthon van, nincs az mint a sulisokkal, hogy akkor nem kell semmit se csinálni,amikor épp ott vannak, ezért elvileg 3 egész szabadnapom kellene hogy legyen, plusz 2-n még 5 órát kellene dolgoznom. Nekem 30 óra van meghatározva hetente. Na majd alakul...

6187. arrival (válaszként erre: 6186. - Salahef)
2011. aug. 27. 00:25

Igen, itt nagyon el lehet rontani, és a legtöbben el is rontják. Az elején mindent megcsinálnak, aztán meg el fogják várni. Írtuk ezt itt sokszor, hogy nem lehet így, nem szabad!

A legfontosabb, hogy megbeszélitek, hogy hány órát dolgozol, és ezt be is tartjátok.

Tehát ha heti 25 óra, akkor mondjuk napi 5 óra, reggel 8-11ig, aztán 4től -6ig. Az ezeken kívüli időkben NEM kell ott lenned, nem kell buzgómócsingnak lenni, rajtuk lógni, csak úgy besegíteni, mert:

-ebbe pár hét alatt tönkremész és menekülsz onnan

-az au pair fizetésbe ennyi fér bele, ne várjanak el többet, elárulom neked, hogy az au pairek heti bérét a szülők 1-2 óra (!) alatt megkeresik

-legyen neked is életed, ha nem kell dolgozni, akkor nem kell, akkor magaddal foglalkozz, menj el nézelődni, futni, sétálni, tvzni, akármi

-nekik is van életük, és nekik is fárasztó és idegesítő lesz egy idő után, hogy rajtuk lógsz.

De ezt az elején kell tisztázni, és akkor nem lesz gond. Különben meg lesz...

Nem tudom olvastál-e blogokat, de 99%ban az ilyen mindig ott lévős, besegítős au pairek nem sokáig bírják, viszont akinek határozott "órarendje" van, az szokta bírni, mert akkor van életed.

Ezt munkahelynek kell felfogni, ez a családtag szöveg csak mese...Sosem leszel családtag, és miért is lennél, hogy is lehetnél. Alkalmazott vagy akit fizetnek. Persze ettől még ki lehet alakítani nagyon jó baráti kapcsolatot!!

Hidd el, van tapasztalatom, csak segíteni szeretnék.

6186. salahef
2011. aug. 26. 18:08
Nálatok, hogy van, mettől-meddig kell végülis készenlétbe és a gyerekekkel lenni, játszani, foglalkozni? Nálam két napot dolgozik anyuka, de a többi napon is mindig besegítek mindenbe, mindig van mit csinálni, vagy éppen csak játszok velük, amikor dolgozik akkor meg reggel 7-től du. 6-ig én vagyok a "mami", még akkor is ha apuka itthon van... Ez még elmegy így az elején, de túlbuzgó se akarok lenni, viszont azért azt se akarom, hogy azt mondják nem csinálok semmit, ti mit csináltok, mennyit dolgoztok egy nap? Ezek a gyerekek nem tv-znek, nem játszanak gépen, mindig kell valamit csinálni velük...
6185. any24 (válaszként erre: 6174. - Arrival)
2011. aug. 26. 15:00

Köszönöm...utána néztem az iwiwen és létre is hoztam egy topikot,mert nem volt ilyen.

Mindenképp szeretnék suliba járni,hisz az angolom alapfokú,így szeretném gyorsan fejleszteni.

Te most is kint vagy?

Megnézem majd a Faces dolgot is.

Nagyon köszi még egyszer!

6184. szöszi25 (válaszként erre: 6177. - Margoka29)
2011. aug. 26. 14:15

Szia margo!

Gratulálok az új családhoz. Majd meséld el hogy milyenek. Jó utat.

6183. margoka29
2011. aug. 26. 09:47
Köszönöm szépen a támogatást!!! remélem minden ok lesz:) Majd beszámolok:)
6182. margoka29 (válaszként erre: 6178. - Arrival)
2011. aug. 26. 09:46
Megy oviba 15 órát hetente, aztán egyre többet....majd beszámolok hogy milyen:)
6181. böbke85
2011. aug. 26. 09:08
szia margóka:) örülök neki, remélem jól alakul minden:)
6180. salahef (válaszként erre: 6175. - #Viki)
2011. aug. 26. 07:00
Szia, üdv. Svájcban;) Majd belejössz, nekem ez a második rendes hetem, már sokkal jobban otthon érzem magam.
6179. salahef (válaszként erre: 6177. - Margoka29)
2011. aug. 26. 06:59
HUUUUUUUU:) dejó!!! Remélem most tényleg minden jó lesz és szerencséd lesz! Érezd jól magad, majd jelentkezz:).
6178. arrival (válaszként erre: 6177. - Margoka29)
2011. aug. 26. 00:49

Sok sikert!

4évesen nem jár oviba? Mondjuk itt nem kötelező, de azért fura, főleg mert 3 év felett ingyenes.

5 éves kortól meg más iskola van.

Majd írj milyen.

6177. margoka29
2011. aug. 26. 00:21

Hali lányok! :) mint ígértem mondom a fejleményeket:) sok keresgélés után, no meg sok családdal való hosszú beszélgetés után a hét elején beesett egy család, akikhez szombaton utazom egy teszt hétvégére. :) vagyis ha tetszik maradok ha nem nem:) Mindent ők fizetnek:) tehát veszíteni valóm nincs. Egy kisfiú van, 4 éves, de heti 5 nap, reggeltől estig kell rá figyelnem, megfizetik :) Majd meglátjuk mi lesz:) Jah!! Huntingdon mellett leszek, vagyis közel Cambridgehez. Van valaki arra fele?? :)

A repjegy visszaigazolás megérkezett ma este:) check in megtörtént.....aztán lesz ami lesz:) SZORÍTSATOK!!!!! egy kissé parázok a "csodás" spanyol élményem után! Puszi mindenkinek! :)

6176. arrival (válaszként erre: 6175. - #Viki)
2011. aug. 25. 23:41
Igen, az első 2-3 hét brutális, aztán belejössz.
6175. #Viki
2011. aug. 25. 23:33
Tegnap érkeztem Svájcba. :) Minden szuper, a szülők kedvesek, a gyerekek aranyosak... Csak valahogy olyan fura érzés ez az egész. Szeptember egytől kell hivatalosan is dolgoznom, addig a szülők itthon vannak. ÉS kb csak vagyok így... Csinálunk csomó dolgot, mert elmegyünk ide-oda, de valahogy olyan hasztalannak érzem magam... mással is volt / van ez így?
6174. arrival (válaszként erre: 6173. - Any24)
2011. aug. 25. 16:46

Nincsmit, szívesen :)

Barátokat már most kereshetsz, írd be az iwiwen a fórumoknál, hogy Nottingham, és keress, kérdezz ott.

A facebookon is van valami ilyen csoport- de ezt nem tudom hogy kell megkeresni.

Aztán ha már ott vagy, akkor könnyebben megy az ismerkedés,ha suliba is jársz akkor meg főleg.

Mivel a 12 éves már iskolás, lesz időd suliba járni, szerintem iratkozz be. Ott nagyon sok emberrel megismerkedsz.

Otthonról tényleg nehéz elképzelni, de egy au pair nagyon gyorsan talál ismerősöket, barátokat, még a legeldugodtabb helyen is.

Én 2005 ben egy nagyon kicsi faluban voltam, igaz 5 percre volt egy nagyváros. A nagyváros egyik boltjában magyarul telefonáltam, mire megszólít egy lány. Kiderült, hogy magyar, tőlem 2 percre lakik a pici faluban, és ő is au pair. :)

6173. any24
2011. aug. 25. 15:47

:) Én is remélem nem lesz baj! Igen,beszéltünk és mondta,hogy nem mindig hétvégére esik majd a szabadnapom.

Már most szerettem volna keresni,csak a közvetítőm szerint ráérek majd két hét után,hogy addig szokjam a családot. Hát...ez egy kicsit elkeserített,mert azt mondta majd utána ad elérhetőségeket.

Nagyon köszönöm a tanácsokat! Nagyon kedves vagy!

6172. arrival (válaszként erre: 6166. - Any24)
2011. aug. 25. 15:22

Áhh, nem kell félni, nem lesz gond!

Csak légy talpraesett, és ne hagyd magad kihasználni.

Olvass fórumokat, blogokat, hogy hogy is néz ki ez az egész.

12 éves gyerekkel meg tényleg nincs gond.

Anyuka beosztásából ítélve gondolom néha dolgozni fogsz hétvégén is,összevissza lesz szabadnapod, nem?

Keress majd au pair barátokat, és gyorsan belejössz.

Ja igen, és ami a legfontosabb, hogy NE add fel az elején, az első 2-3 hét brutális szokott lenni.

Szokatlan, ismeretlen, "mi a francot keresek én itt" érzés, de aztán bele lehet rázódni.

Viszont azt is el kell ismerni, hogy ez nem mindenkinek való, és nagyon sokan nem bírják.

6171. arrival (válaszként erre: 6167. - Mandarin_x)
2011. aug. 25. 15:18

Most sem sokkal adnak többet:(

Én 2005 ben 60 Ł-ot kaptam, 2007 ben egy másik helyen 90Ł-ot, de ott heti 35 óra munka volt, au pair plus voltam.

6170. szöszi25 (válaszként erre: 6167. - Mandarin_x)
2011. aug. 25. 14:36

Szia!

Szerintem átlagban 50 és 100 font között fizetnek. 100 fontot már nagyon ritkán adnak, mert én úgy tudom hogy 100font, vagy afölött már be kell jelenteni az au paireket, és ezt az angolok már nem teszik meg.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook