Apa? Sokan így szólítják párjukat...ez ciki nem? Nekem apa az aki az apukám.... (beszélgetés)
Úgy gondolom, az lenne a korrekt, ha olyanok írnának véleményt, akiknek már van ezirányú tapasztalata, vagyis van gyerekük és férjük.
A többiek csak elméleteket gyártanak, meg pálcát törnek, komplexusokról beszélnek :)
Amióta beszél a gyerekünk, zömmel mi is apának és anyának szólítjuk egymást, ha a gyerek is ott van. Nem így terveztük, de így alakult, és tök természetes nekünk (arra meg magasról teszek, hogy ez kinek tetszik).Ha kettesben vagyunk a férjemmel, vagy mondjuk baráti társaságban, akkor kincsem, drágám, szívem általában a megszólítás. Ha mérgesen akarok szólni hozzá, akkor szólítom a keresztnevén :)
Én biztos nem hívnám úgy a páromat.Az is zavar,ha más teszi.Apa az,aki az édesapám.
Az ember párjának van neve,lehet mindenféle becézést kitalálni...de az,hogy apa...áh...
az eredetét valahol ott sejtem, amikor a kicsi gyerkőc elkezdi "sejpegve" szólitani/megszólítani a szülét és ('tán) abból eredeztetve vmi. kedveskedő
"gügyülés" gyanánt alakul pl.: "sapa", "sanya" stb.
ám!-figyeld meg! - kedves emberkétől semmi nem, vagy kevés dolog ellenszenves, de az "unszi" figura kevés szimpi figurát produkál!
"Periodikus tablazat"
(elobb utobb csak leirom olvashatoan...)
Mond, milyen ga'zra gondolsz? Propan-Butan, Metan, Acetilen, Argon, talan Szendioxidra, esetleg valamelyik Nemes gazokra? Vagy a Priodikus tablazat mas ga'za'ra?
[ezt a szot is kettos ertelemben hasznalhatjatok nem? Hat miert ne hivhatna' ma's a pa'rjat, eppen ugy ahogy O" akarna' ? ]
:D
"Ahany haz, annyi szokas."
Ki kit hogyan becez, hiv , annak nem nekunk kell tetszenia, az nem a mi dolgunk.
Ha nekunk nem tetszik, nefelejtsunk el elmulasztani egy kivalo alkalmat, hogy a szankat csukva tarthatjuk.
A férjem és közöttem 13 év van. Ha engem anyucinak szólítana... hát!:)
Na, de amit írni akarok: anno, 22 éves voltam, amikor megismerkedtünk. Irtó nagy a méretbeli különbség is közöttünk (190-163cm), és sokan azt hitték, hogy a lánya vagyok. Na most, ha anyucit mondott volna nekem... na most komolyan! Anyuci az anyám, de nem?
Nekem meg abban az időben "kicsim" mondta. Az olyan édes volt. Most már szívemnek szólít általában.
További ajánlott fórumok:
- Miért csalják meg ennyien a párjukat?
- Ma derült ki, hogy apukám gyógyíthatatlan beteg, a párom pedig elment bulizni
- Miért csalják meg az emberek a párjukat?
- Miért csalják meg a nők/pasik a párjukat?
- Azok fóruma, akik az interneten ismerték meg a párjukat
- Miért kezdik egy a férfiak egy idő után hanyagolni a párjukat?