Apa? Sokan így szólítják párjukat...ez ciki nem? Nekem apa az aki az apukám.... (beszélgetés)
Neha a gyerekek alltal hasznalt megszolitasat atveszik a szulok is.
Miert kellene tartani a mereven szabalyos megszolitasi formasagok mellett?
Az ing nyakam "permanent press" nem kemenyitett...
Kit erdekel, ha masnak nem tetszik...
De ha valaki ragaszkodik ahhoz, am legyen.
tudod mikor már gyerek van a családban az ugye apának szólítja, és onnantól teljesen természetes,
nekem furcsa lenne ha szólnék a férjemnek, hogy Gabi segíts,
sokkal meghittebb az hogy édesapa segíts,
Nekem nem ciki
A fiamnak anya vagyok,
A nagyszülei: Pista papa,Sanyi papa,Kati mama
Most olvastam el a kerdest egeszeben...
Nem feltetlenul rossz,ami mogotte van :)
Sztem, csak annyirol szol, hgy mindenki tudja, mi szol neki,ha azt uuugy kozvetitik. Nalunk X ideig 2-3 havonta valtozottt a becenev...
En inkabb azt veszem eszre, hgy a naplokban az szerepel, hgy a "ferj" igy meg ugy...
Nem tok mindegy, ha kiirja, hgy "BELA" sokan hiszik azt, hgy mindenki csak az O naplojukkal van elfoglalva :)))
Nalunk valtozo... De egyik megnevezes sem degradalo, ha meg van hozza kello kedvesseg...
Lehet, vkit Apazni is inkabb, mas hangsullyal ,mintsem egy arrogans "kis szivem-dragam- ahogy nem kene...
A gyerek születése után sem lett nagyobb ingerenciám apának szólítani a férjemet, azt hiszem ez már így marad.
:)
Mind3 férjemmel a keresztnevünkön szólitottuk egymást.
Fiam anyukám, apukámnak szólit bennünket.
Szüleim, nagyszüleim szintén keresztnevükön hivták a másikat.
Amikor egy hölgy beszélgetésben vagy ügyfélként " apát" emleget, elsősorban az édesapjára gondolok.
Én szólitom apukának, anyukának a szüleimet, nem pedig a velem egy évfolyamba járt 52 nappal idősebb férjemet.
Érdekes, hogy a fériak közt ritka, aki anyának szólitja a feleségét v. társát. () inkább úgy hpgy az asszony
A gáz szleng szó, de kb. mindenki érti, mit jelent. Semmiképp sem pozitív.
Ez miért nem vélemény? Bővebben is ki lehet fejteni, többen meg is tették.
Vélemény lehet erről a dologról, de nem kellene gáznak, taszítónak, és főleg nem valamilyen komplexusnak tekinteni.
Többen leírták, hogy amikor a pici gyereknek tanították, hogy a szülő apa és anya, automatikusan fennmaradt a szülőknél ez a megszólítás. Ahol pedig unokák vannak, ott a papa és mama szavakat használják. Nem hiszem, hogy ezek olyan kivetnivaló dolgok.
Régen a házasságok nagy része is más volt, nem igazán tetszene nekem az a rendszer. Nekem a párom a társam, szerelmem, szeretőm, barátom, de az "apa" biztos, hogy nem jut róla eszembe.
Régen a gyerekek is magázták a szüleiket, manapság ilyet nem nagyon hallani.
ha a meghittség, bensőségesség nincs a kapcsolatban, akkor értelmetlen minden kimondott/kimondatlan. ám, ha érezzük a "mércét", aszerint szólunk.
de!-ugye tudod/ismered, aki bárhogyan/bármit az sohse "méltó"!
hogy mennyi baromságot bírtok összehordani, hát az egyszerüen elképesztő!
nemlehet, hogy picit vidámabbra kellene hangolni ezt a "súlyos", már-már "húsbavágó" "kardinálissat"?
(kérdést!)
akinek ez "ciki", meg még a sexust is "hazavágja", meg amiket olvashatni róla, eccerűen "uborkagyurka"!
csepp "infantili" kell, hogy maradjon az embernek, akár a "sírig"!
További ajánlott fórumok:
- Miért csalják meg ennyien a párjukat?
- Ma derült ki, hogy apukám gyógyíthatatlan beteg, a párom pedig elment bulizni
- Miért csalják meg az emberek a párjukat?
- Miért csalják meg a nők/pasik a párjukat?
- Azok fóruma, akik az interneten ismerték meg a párjukat
- Miért kezdik egy a férfiak egy idő után hanyagolni a párjukat?