Anyósom új ötlete, hogy csak úgy elviszi a gyereket! (beszélgetés)
Tudod, én általában magamból indulok ki.
Az anyósok meg alapban tudnak furi dolgokat művelni, és itt a fiús mamák vannak a toppon.
És ismételten nem kívánom bántani a fiús mamákat, de némelyik tényleg megdolgozik azért, hogy idegtépő legyen már a puszta jelenléte is.
Egyébként komolyan elgondolkodom embereken, hogy hogy a csudába tudnak kitalálni ilyen "lehetetlenségeket"!
nem, soha :)
meg más, aki szopizik, felébred stb. A lányom sajna nem sokáig szopizott - bár már akkor is végigaludta az éjszakát, nagyon jó alvókája van. A természete olyan, mint az enyém, biztos voltam benne, hogy nem okozunk ezzel problémát. Ráadásul anyukám is meg tudja nyugtatni, ha felkelne éjjel, éppen a kapcsolat miatt, hiszen ismeri őt és benne is bízik. Szóval ez a sok dolog együtt adta, hogy ezt megtegyük - meg nálunk ez megy az egész családban, hogy minél előbb biztonságban érezze magát a többiekkel is.
:-)
Itt nem azt kell kiragadni, hogy mutogatja, mint a bazári majmot.
Minden éremnek két oldala van. Egyik, hogy büszkélkedik az unokával, másik nem lehet az, hogy levesz egy terhet a vállukról, hogy netán kettesben lehessenek és valami programot csináljanak??
Én kifejezetten örülök, ha a kisfiam Anyumnál tölt 1-1 napot! És olyankor bizony Anyu nem zárkózik be vele a 4 fal közé, hanem elviszi a barátnőihez, az edzésre, bárhova.
Ugyanúgy örülnék, ha az anyósom tenné meg ugyanezt. Egy gyereknek nem feltétlen kell bepunnyadnia egy adott helyre. Tény, hogy az állandóság, a napirend jót tesz nekik, de ne essünk túlzásokba.
Én vagyok a jóhiszemű, hogy így fogom fel?? Netán "nemtörődöm"??
Nem firtattam a Miramira álláspontját, csak a véleményemet fogalmaztam meg, hogy én örülnék neki!
nem kell gügyögni az Anyóssal! de ne felejtsük el hogy annak az embernek az édesanyjáról beszélünk akit szeretünk és tisztelünk, remélhetőleg legalábbis, és ha nem akarunk egy kellemetlen veszekedést a párunktól akkor bizony nem árt megértőnek lenni....
Hála Istennek az én Anyósom a világ legjobb Anyósa, kívánhatni se tudtam volna jobbat!
de és szerintem az apuka is egyetért az anyukával és ha mi normálisan közöljük a mondandónkat apuka is minden gond nélkül mellénk áll....
szerintem...
:)
A lányom 21 hós és közli, hogy ma a maminál alszik :) Már most tudja, hogy ott nagyobb szabadság van.
Nem is értem, hogyan juthatott eszébe anyósodnak, hogy csak úgy elviszi a gyereket... Az enyém is mondta, hogy ha majd megszületett a második, akkor magukkal viszik Gödöllőre a telekre a fiamat, hogy én tudjak a kicsivel foglalkozni. Még néhányszor biztosan fogja ajánlgatni, hogy ő majd viszi a fiamat, de ha masszívam mindig nemet mondok, akkor kénytelen lesz beletörődni.
Ne hagyd magad! Te vagy a gyerek anyja és az anyósodnak be kell látnia, hogy az ő akarata vagy ígérete ebben az esetben csak másodlagos, mert ő itt most "csak" egy nagymama.
Én örülnék, ha anyóspajti foglalkozna a gyerekkel!
Ez a része oké, csak a hogyan nem mindegy. Részemről nem az a foglalkozás, hogy elviszi mutogatni, mint egy bazári majmot, hanem jöjjön akkor ide és foglalkozzon vele ténylegesen. Az 1 hónapban kétszer látom az sztem nem minősül foglalkozásnak.
Amúgy lehet a fórum beírója is örülne ha anyós többet foglalkozna a gyerekkel, akkor lehet nem így állna hozzá.
De jelen esetben úgy érzem tutira igaza van.
nálunk is volt már ebből sértődés.. sajnos azt nézik, nekik mi lenne nekik jó, nem pedig azt, hogy a gyereknek mi a jó..ne aggódj, majd lenyugszik:)
szerintem jobb lenne, ha a férjed is állást foglalna, mert így csak Rád fog haragudni, de ha a férjed is elmondja neki, akkor talán más a helyzet!
Jah!
Na de kérem!???
Elkérem az unokát, hogy villogjak vele!???
Nem hiszem, hogy ezt ép emberi ésszel végiggondolta! :S
Szia! Ők a Te gyerekeid és Te döntöd el, hova mehetnek. Ne idegeskedj ezen. Nem engeded őket és kész. Én sem engedném, hogy a másfél éves kisfiamat csak úgy elvigye az anyósom, mert megígérte valakinek..(Vicc..)
Mi is szép lassan szoktattuk hozzá a kisfiam, hogy a szüleimnél aludjon egy-egy alkalommal. Viszont én tisztában vagyok azzal, hogy arany élete van náluk, lesik minden mozzanatát. Máshova nem is adnám.
Egy 14 hónapos gyerek még nagyon picike. Ne hagyd magad!
Igazad van! Ekkora gyerekt semmiképp nem engednék! Neves gyermekpszichológus szerint 5 év alatti gyermeknek nem kellene egyáltalán a szülei nélkül tölteni egyetlen éjszakát sem, kivétel, ha olyan embernél alszik, akivel szinte napi kapcsolatban van!
AZ én kislányom 18 hós, anyukámmal napi kapcsolatban van, imádja, pár utcányira laknak tőlünk, de még szó sem volt ottalvásról, és még nem is lesz egy darabig. Ekkora gyereknek még nincs idő fogalma, nem érti meg, hogy pár nap múlva érte mész. Lehet olyan sokkot kapna, hogy utána nem merne aludni, vagy bármi más! Én tuti nem engedném semmiképp sem!
ja, és gügyögni ne gügyögjön anyósnak?
... a lényeg az, hogy NEM és kész. Ráér feldolgozni.
Én örülnék, ha anyóspajti foglalkozna a gyerekkel!
De ez én vagyok...
Ha nem örülsz neki, ne engedd el a nagyival a kislányodat és kár témázni is rajta.
Igen, igazad van!
És ne is engedj belőle!
Ha nem tetszik, nyaljon sót!
Meg mit ígér meg olyan dolgot, amit illetékes emberrel még nem beszélt meg!!!???
Ettől a falra mászok!
Véleményem szerint ha azt az oldalát nézed, hogy mi jó a gyereknek, értem azalatt, hogy felébred éjjelente, pl nem volt még távol tőled több napra nappalra+éjszakára, akkor úgy gondolom, hogy igen, igazad van.
Végül is te vagy az anyja, te tudod, hogy mikor érett meg rá, hogy nélküled eltöltsön x napot olyan emberekkel, akikkel nem találkozik minden nap, tehát vadidegennek tekinthetők a számára.
Hogy a gyerek mikor érett meg erre, ne már az anyós döntse el, aki látja egy hónapban kétszer.
Én nem engedném el, max úgy, ha reggel viszi, este hozza.
Szerintem igen! Egy 14 hónapos babának még az anyja mellett a helye! Mondom ezt úgy,hogy már alig férek a bőrömbe,úgy várom,hogy már én is nagyi legyek!
De emléxem,mikor én voltam fiatal anyuka,és anyósom is uralkodni vágyott! Hát én lennék a legboldogabb,ha itt lenne az unokám(aki még nincs:( ) de az ANYJÁVAL együtt,ha akarják!!
Hát naná, hogy igazad van. Nem is kérdés.
Anyósokról sok ilyen hülye ötletet hallok.
szia...
egy 14hós kisgyermek még nagyon kicsi ahhoz hogy az anyukája nélkül töltsön akárcsak egy éjszakát is!!!
a nagymamákkal főleg az Anyósokkal nehéz, de azért a tisztelet kijár nekik, akkor is ha ezt nehéz megadni...
személyesen el kell mondani neki hogy te még úgy érzed a kislányod kicsi ehhez és hogy majd eljön ennek is az ideje, a testvére meg mit tudom én kije pedig biztos megértően fogja majd fogadni hogy a kicsi mégsem tud elmenni....
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Megcsalt a párom. 4 hete szültem neki gyereket, akit mindketten akartunk. Van valakinek valami ötlete, hogyan hódíthatnám vissza?
- Van ötletetek, hogyan küldjem el az anyósomat?
- Anyósom 60. születésnapja - ajándék ötletek