Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ananászos csirkeragu barnarizzsel recept

Ananászos csirkeragu barnarizzsel recept


Elkészítési idő 35 perc

Az Ananászos csirkeragu barnarizzsel hozzávalói:
Másfél kockázott csirkemell
1 doboz light ananászkonzerv vagy friss ananász
1 ek kókuszzsír
Natúr ételízesítő vagy alaplé
1 tk gyömbér friss vagy 2 tk por
1-2 tk curry
só, bors
3 ek barnarizsliszt


Az Ananászos csirkeragu barnarizzsel elkészítési módja:
A kókuszzsíron fehéredésig sütöm a csirkemellet, majd felöntöm 1,5 dl vízzel és ételízesítővel és a fűszerek felével ízesítem, fedő alatt majdnem készre párolom.
Közben leöntöm az ananász levét és félreteszem, ha szükséges felvágom, majd húshoz adom fél dl ananászlével, tovább párolom.
A rizslisztet elkeverem vízzel, ezt a habarást hozzáöntöm a csirkéhez, és a maradék fűszereket is belekeverem.
Összerottyantom, míg a habarás besűrűsödik a kívánt állagúra. Kóstolás után még fűszerezem, kiegészítem ananászlével.
Míg a csirke készül a barnarizst is megpárolom.


Mivel ez egy nagyobb adag, később tovább sűrűsödik, ezért érdemes kicsit lazábbra készíteni vagy később hozzátenni a maradék ananászléből. Elég közvetlenül melegítés előtt kicsit pótolni a folyadékot.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 28. 10:04
Az ananászos csirkeragu barnarizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook