Amikor marslakónak nézik az anyukákat... (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szerintem valahol ez egy elfogadott dolog, hogy az anyuka megszoptatja a babáját. Viszont én személy szerint (és most lehet, hogy konzervatívnak fognak sokan látni)de "intim" dolognak tartom a szoptatást. És lehet, hogy erre van megfelelőbb szó is, de most csak ezt 'találtam'. Én még anyósom előtt sem szoptatnám meg a babámat. Sőt a védőnő előtt sem :D Ettől függetlenül természetes dolog maga a szoptatás. Egyébként az utcán nem sok ember eszik. Azokat is megszokták nézni, gondolva arra, hogy otthon már nem tudott normálisan enni, nemvolt ideje? Tudom milyen érzés az egész, mert nekem is van két gyermekem az egyik két éves lesz januárban és a mai napig szopik. Ha kell lerángatja a bevásárló központban a ruhámat is. Sokat látják hogy ő még mindig majd 2 évesen is szopizna. Itthon mindig megszoptatom indulás előtt is. De igényli még, olyankor adok neki nyalókát, vagy csipszet, próbálom elvenni a figylmét. Persze volt rá pl. hogy egy bevásárló parkolójában szoptattam meg kocsiban a lányomat a hetekben. Persze úgy takargattam magam, ahogy csak lehet :D A hozzászólásom mint két tábor érződik kicsit. Magam sem tudnék állás foglalni hogy melyik oldalhoz csatlakozzam. :D
Ja viszont azt tudom, hogy a cumi egyáltalán nem vette el a lányom kedvét a cicitől. mármint a cumisüveg. Próbálkoztam vele nagyon nagyon sokat, a cumival is, de a cici a fontos neki a mai napig. Ivott néha cumisüvegből, de nagyon -nagyon ritkán . két év alatt talán 5x. A cumit pedig teljesen elutasította születésétől fogva.:)
Köszönöm, hogy hozzászólhattam. :)
Hű, ezzel a témával aztán lehet port kavarni, pláne ha olyan határozottan fogalmaz az illető, mint a cikkíró! :D
A magyar társadalom szerintem elég prűd, és konzervatív. A véleményt és az általános hozzáállást az ilyen cikkek és anyukák formálják/lazítják.
Mivel én itt születtem és nőttem fel, az átlag hozzáállást tanultam meg. Már nagy a fiam, de mellettünk folyamatosan születtek a gyerekek, 10 év baráti babázás után jutottam el odáig, hogy nem jövök zavarba, ha mellettem szoptat valamelyik barátnőm. Nem is az utcán, csak otthon.
Sajnálom, de aminek köze van egy csupasz női mellhez, az nem lehet egyenlő a hamburgerevéssel...
Értem én a törekvést, számomra a szoptatás ugyanannyira természetes, mint a szexualitás és a gyermekszülés, mégsem viszem egyiket sem az utcára.
Értem a vészhelyzeteket is, hála Istennek a legtöbb plázában van már babaszoba, ahol kényelmesen lehet a babákat is etetni, pelenkázni, nem?
Szia!
Lehet támadni, de engem zavar, ha valaki "nagyon" nyilvánosan eteti a babáját. Nem az, amikor diszkréten leül valahova, mert volt, hogy én adtam zsepit a hölgynek, hanem amikor úgy eteti a gyereket, hogy mind a két melle látszik.
Tapasztaltam olyat is, amikor simán levetkőzött félmeztelenre valaki az utcán, és úgy szoptatta a gyerekét.
Nekem még nincs, lehet azért állok így ezekhez a dolgokhoz.
Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy idegenek előtt szoptassam majd a gyerekem. Amikor olyan helyen voltunk, pici volt még a baba, és megéhezett, egyedül hagytuk a hölgyet, mert úgy gondoltuk, nem illik ilyenkor zavarni.
Én is szoptattam már buszon is.
Gratula a cikkhez és persze az ikrekhez :)
Kapsz majd itt lehet hideget meleget...(mindig megtalálják ezeket a fórumokat azok, akik szerint, ha szoptatni kell egy babát ne is menjen sehova az anya, vagy csak anyni időre, amíg nem jön a következő etetés ideje! Hány helyen ovlastam már ezt sajnos:(((((
De én egyetértek veled!HA kellett váróban, parkban, félrevonulva, diszkréten megetettem a babámat!
Szia, jó a cikked, sok dologban egyetértek veled, és gratulálok az ikrekhez!
Nekem márciusi a Kisfiam, anyatejes ő is, de én még csak 1-2x szoptattam "nyilvánosan", vagyis parkban, de olyan helyen, ahol senki sem lát. Engem zavarna, ha látnának, tudom, ez hülyeség, mert tényleg ez a legtermészetesebb dolog a világon.
Ami nagy öröm nekünk, hogy azért a legtöbb helyen (bevásárlóközpont, edzőterem, orvosi váró stb.) már kialakítottak baba-mama szobákat. Mi a legtöbb helyen ezeket keressük, és használjuk, ha úgy jön ki az etetés, így mi is mobilisak tudunk lenni.
Engem sohasem zavart, ha nyilvános helyen kellett szoptatni. A legfontosabb, hogy a gyerekemnek jó legyen.
Másfelől soha egyetlen-egy negatív kritika sem ért ez miatt, és ferde szemmel sem néztek rám. (vagy csak nem vettem észre?)
Vegyük figyelembe viszont azt is, hogy sok olyan anyuka van, aki annyira gátlásos, hogy nem is meri megszoptatni mondjuk egy étteremben a babáját, függetlenül attól, hogy támogatják-e őt ebben vagy sem (értsd: ha szólna, még talán egy külön szobába/öltözőbe is beengednék).
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.