Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz... fórum

Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz... (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz...

2008. márc. 3. 16:03
igen, még sajnos suliba járok, jelentem kommunikáció szakos hallgató vagyok.:-). Újságírónak készülök. :-)
2008. márc. 3. 15:45
Füge még suliba jár, igaz? És Te, Regina?
2008. márc. 3. 15:37

tényleg, füge,hol vagy? Ne hanyagolj minket, te vagy ezen a fórumon a legnagyobb győztes.

Tessék gyakrabban benézni, hát no. :-)

599. f8f0db2429 (válaszként erre: 597. - 1e8f358d6a)
2008. márc. 3. 15:37

Hm, köszönöm hogy leírtad a tapasztalataidat! Gyüminapot nincsenek tiltott dolgok, na jó, csak a befőttek meg a konzervek, hisz azok tele vannak cukorral! Az ananászt nem szeretem sajnos! Az a baj, hogy most így télvíz idején:-) nem nagyon vannak ,,ehető,, gyümölcsök! Az almától már hányingerem van, a banánt is csak úgy tudom megenni, ha még zöld, mert ha érett akkor az olyan édes, hogy nem tudom megenni! 100%-os gyümileveket iszok ilyenkor... nem is tudom mit parázok, hisz már lassan lemegy a nap és még nem vétkeztem! Azt hiszem kár volt elkiabálni, hogy nem bírom ki a gyüminapot:-) De az biztos, hogy ha újra kibírom ezt a 90 napot,vagy lehet hogy kevesebbet, mert az utolsó hónapban már egy deka sem megy le..szóval a diéta után úgy fogok étkezni, ahogy Te és sok más ,,sorstársam,,.

Sétáltam egy picit ebben a szép időben, és most nekilátok a holnapi ebéd megfőzéséhez... Bablevest kértek:-) nem lesz nehéz........

2008. márc. 3. 15:35

én alapvetően a mai napig félek kicsit a szénhidráttól, pedig az is szükséges a szervezet működéséhez, én még is inkább hanyagolom. Inkább fehérje-pártinak mondanám magam.

De ha te sokszor inkább szénhidrátot ennél, pl. sültkrumplit, akkor egyél azt, de magában, ha lehet, ne is sózd meg (rengeteg vizet köt meg a szervezetben, és ez plusz kg-ként fog megjelenni a mérlegen), a kechup-ot, és a majonézt is hanyagold, hízlal, inkább mustárt, vagy tormát egyél hozzá. Próbáld meg minél kevesebb olajban megsütni, és lehetőleg minőségi olajban készítsd el.

A másik kedvenc "szénhidrátom" a spagetti, de én hús nélkül csinálom (így szintén nem keveredik össze a fehérje és a szénhidrát), a szokásos paradicsomszószos alapba rengeteg gombát teszek, esetleg olivabogyót, felkockázott paradicsomot, amit akarsz, használj jó sok oregánót, de ismét kevesebb sót, olaszos íze lesz. Tésztából pedig a durumtésztát ajánlom.

ha nagyon nem bírod ki sajt nélkül, a tetejére morzsolj egy kis mozzarellát, az még baráti a zsírtartalom szempontjából.

De egyébként ha már a sajtoknál tartunk, a jó öreg görögsaláta is abszolút befutó nálam, és fogyi szempontból is kiválóan megállja a helyét. Egyél azt is.

2008. márc. 3. 15:28

andrea!

Én még nem próbáltam a 90 napos diétát, de sok jót hallottam róla, és szerintem tényleg jó lehet, hiszen a különböző élelmiszerek szétválasztásáról szól az egész, ami rohadt jó módszer, csak igazából tényleg nehéz lehet három hónapig tartani, de ahogy leírtad, neked sikerült 10 kg-ot leadnod vele, tehát neked ez bevált, akkor próbáld meg még egyszer.

Írtad, hogy a gyümölcsnapokkal van bajod. Én nem vagyok tisztában a 90 napos diéta szabályaival, szóval gyümölcsnapokon mindenféle gyümölcsöt lehet enni?vagy vannak tiltott dolgok?

én is szoktam gyüminapokat tartani, van, hogy egymás után két napig csak gyümit eszem, nekem az ananász (persze nem konzerves), a grapefruit és a narancs vált be a legjobban. Mindegyik zsírégető enzimeket tartalmaz. Egy gyümölcsnapon kb. 1,5-2 kg gyümit habzsolok be, és engem laktat.

Leírom,hogy én hogy én hogy diétáztam. :

az étkezésről annyit tudok mondani, amit már a cikkemben is leírtam , olvasd el mégegyszer, a lényeg, hogy ne nagyon egyél szénhidrátot, bár ez egy picit drasztikus, nekem nem ártott. Részesítsd előnyben a baromfit, csirke és pulykamellett, lehetőleg grillezve (a panírozottat felejtsd el, több kalória van a panírban,mint a húsban), és ne egyél mellé köretet, hanem savanyúságot, vagy salátát, kb. 2 az egyhez arányban: kétszer annyi zöldség legyen a tányérodon, mint hús. Ez betartható, és én még jól is laktam vele.

Én minden héten kijelöltem egy napot - nálam ez péntek volt - amikor ettem a kedvenc édességemből 100 g-it, ez nálam a gumicukor volt. De szigorúan csak délelőtt. azért jó ez a módszer, mert így nem zárod ki teljesen az életedből a kedvenc nassocat, csak leredukálod a mennyiséget és a gyakoriságot egy napra. Más napokon ne egyél édességet.

A napi vízfogyasztásról nem írok, azt úgyis tudod, viszont a zöld teát még javaslom, napi két-három bögrével, ízesítés nélkül. Kicsit fura, de én már megszerettem. Próbáld ki azokat, ami mellett más ízesítés is van, pl. zöldtea citrommal a legjobb.

Én a diétám alatt rengetegszer ettem cézás salit, én csináltam, megvettem a szükséges zöldségeket, összevágtam és összekevertem, kis kockákra vágott csirkemellet hirtelen megpirítottam,majd hozzákevertem a zöldség-mixhez. Az öntetet pedig úgy csináltam, hogy vettem ezersziget zöldségkeveréket, kb. 120-150 gramm natúrjoghurtba kevertem annyit, amennyit gondoltam (kóstolgatni kell), és egy-két kiskanál olivaolajat is belekevertem. Én imádtam ezt a kaját, laktató, még ma is sokszor eszek.

596. f8f0db2429 (válaszként erre: 595. - 831ad879a7)
2008. márc. 3. 15:12
Hát nem tudom! Tényleg nagyon tanácstalan vagyok! Mióta az eszem tudom fogyózom, emékszem, már kiskorom óta! Kipróbáltam már minden félét, akupunktúra, herbalife shakek, kapszulák és a többi, nem sorolom, mert azt mondjátok gyenge vagyok! Legyűrtem már 10 kilót az első 90 napossal, most a másodikban bízom! De nagyon nehéz! !!! :-(( Mindig megfogadom, hogy tornázom este, egy éve van taposógépem, tök komoly kis gép, de egyszerűen nincs időm rá! Ha meg lenne már este kilenc van és inkább alszom mint hogy eddzek! A múlt héten már háromszor tornázgattam a R.Rékával... nem volt rossz, ma este is csinálok egy 20 percet belőle! Szerencsére ma szabin vagyok, így jut időm rendesen pl takarítani vagy éppen főzni a családnak... A Fügétől kellene erőt merítem.. hol vagy Füge?:-)
2008. márc. 3. 15:02

Sziasztok!

Reginak én is ennek a ciknek a hatására keztem diétaába igazából. Próbáltam a 13

naposat, de a 3. nap olyan rosszul lettem, hogy fel se bírtam kelni.

Elolvastam a cikedet, hozzánéztem egykét dolgot. és a Norbi Updaténál ragatam le, ez hasonlít ahoz, amit Te csináltál. Semmi lisztes, cukros, és úgy tünik bevállik. Könnyen betartható, sose vagyok éhes!

Ugyhogy Andrea Neked is csak ajánlani tudom! Ha nem látsz erőt már a kezdetekkor, nemigazán tudod végigcsinálni.

Ennél a módszernél pedig az első hét, ami az átállás, meg se kottyant, észre sem vettem, csak most azt, hogy egy szelet csirkemellel simán beérem ebédre, és bőven jóllakok tőle! Próbáld meg!

2008. márc. 3. 14:49

Regina! Kicsit elkeseredett vagyok! Az mondjuk már a legutolsó problémám, hogy állásinterjún voltam ma... Majd értesítenek:-(...

Fogalmam sincs milyen diétába kezdjek, ugyan ahogy már említettem most a 90 naposat kezdem el újra, de már most érzem, hogy nem lesz hozzá kitartásom! Ettől a gyüminaptól kikészülök! Mit javasoltok? Füge hogyan szabadult meg attól a sok kilótól? És Te Regina??? Picit ha részletesen írnátok róla, hátha erőt tudnék meríteni a tapasztalatokból! Köszi

2008. márc. 3. 10:48
a centiknek jobban higgyetek, mint a kilóknak. A kilók becsaphatnak.
2008. márc. 3. 10:48
egyébként lányok, kinek mik a paraméterei, centiméterekben? derék, csípő, comb?
2008. márc. 3. 10:47

hát szerintem egyáltalán nem baj, ha valaki minden nap edz. sőt, én is minden nap edzek, és egyáltalán nem lettem nagyobb darab nő létemre, ez csak egy hülye sztereotípia.

Igen, az izom nagyobb súlyt jelent, mint a zsír, viszont kisebb térfogatot a testeden, ezért van az, hogy a testsúlyod magasabb,miközben centikben karcsúsodtál. Inkább centikben mérd magad hetente kétszer-háromszor, az hitelesebb.

590. Prügi (válaszként erre: 589. - Ildikek)
2008. márc. 3. 10:47
Én úgy csinálom, hogy a hétvégén szüneteltetem a mozgást, csak a hétköznapokon tornázom. Szerintem ennyi pihenő kell a szervezetednek. Próbáld ki, lehet, hogy így menni fog!
589. ildikek (válaszként erre: 588. - Prügi)
2008. márc. 3. 09:44
Igen ezt én is tudom,de azért jó lenne,ha a mérleg is lejjebb menne.Általában mindennap edzek és a barátnőim szerint már ez a baj.
588. Prügi (válaszként erre: 587. - Ildikek)
2008. márc. 3. 09:34
Biztosan az edzéstől elkezdtél izmosodni, és mint tudjuk, az izom nhezebb, mint a zsír :-). Ez azért jó hír, nem? :-) Szóval inkább hidj a ruháidnak, mint a mérlegnek! És csak így tovább!
587. ildikek
2008. márc. 3. 09:32
Sziasztok miért van az,hogy edzek és diétázok már egy hónapja,de a mérleg feljebb megy? A ruhákon észre veszem,hogy lötyögnek,de mégis idegesít,hogy feljebb megy a mérleg mutatója. Anno 48 kiló voltam,de most 58 kilósan nem igazán érzem magam jól a bőrömben, pedig mindenki szerint ideális, de én vagy öt kilót leakarok adni.
2008. márc. 3. 09:06

pedig nagyon szép volt. Az én hajam kékesfeketére van festve, és az enyém is nagyon durván ereszti a színét,még ha egy hónapos is, tavaly nyáron pl. az egyik nyakbakötős bikinim fehér színű nyakbakötőjét is befogta, ki sem tudtuk szedni belőle a foltokat, kékeslila lett. :-(. Én is voltam vörös, de nem ilyen bordós, nekem ez nem fogta be az eredetileg nagyon sötétbarna hajamat, élénkebb vörös volt, olyan Détár Enikős. :-). szerettem, csak nagyon meglátszott, már kb. két hét után is a lenövés,hiszen nagyon eltért az eredeti hajszínemtől, ezért festettem feketére, amit azóta sem bántam meg. Mindenki szerint ez áll jobban, ráadásul csak kb. 6-8 hetente kell festenem, és még akkor sem olyan gáz.

De mostanában egyre jobban csábítgat az a gondolat, hogy esetleg vörös tincseket tetetek a fekete hajamba. Az olyan vagány, de mindenki le akar róla beszélni. :-)

585. 27525d0da6 (válaszként erre: 584. - 1e8f358d6a)
2008. márc. 3. 08:54
Az a kép tavaly szilveszterkor készült. Szerintem csak a sötét szín miatt nem látszik a hurka.Végül is lehetne vékonyabb a lábam, de legfőképp a derék és a has ami nem tetszik! Igen bordós volt a hajam, most meg barna, Azért festettem vissza a fodrásszal mert mindent megfogott. Strandon is jött róla a rózsaszín lé,ha vizes lett. :(
2008. márc. 3. 08:52

na, ez a seprűs dolog jól hangzik, kipróbálom.

Igen,azt tudom, hogy a hullahoppkarika is jó, csakhogy én azt nem tudom csinálni, gyerekkoromban sem tudtam, a többiek röhögtek is rajtam. Egyszerűen nem megy. :-)

Te főképp melyik testrészeddel nem vagy megelégedve? Van egy kép az albumodban, amikor törökülésben ülsz az ágyon, fekete felsőben. Azon nagyon vékony vagy, de tényleg, se poci, se vastag comb, stb. Egyébként ott a hajad vörösesnek néz ki, bevolt festve? Tök jó.

2008. márc. 3. 08:45
A hajolgatást én is szoktam egy kg-s súlyzóval a kezemben. Továbbá az is nagyon jó,ha seprűt fogsz a nyakad mögé,leülsz törökülésbe,hogy ne mozogjon az alsótested és így csavarod a törzsed jobbra és balra.Ezt Béres A. is csinálja az Új kihíváson,azon van extra derék program. Azt mondja ebből alkalmanként 400 db-ot kell csinálni,hogy hatásos legyen!De simán meg is lehet annyit csinálni,mert nem fárasztó! Valamint jó még a hullahoppkarika is!
2008. márc. 3. 08:30

hát igen sajnos, na meg az is hozzátartozik az igaszsághoz, hogy utálok is a hasamra edzeni. Keskenyebb derekat szeretnék, és még laposabb hasat. Bár most sem hájas nagyon, de azért nem is egy modelléhez hasonlít. :-). Hasra én úgy szoktam edzeni, hogy a haspadomon napi 10-szer 20 darab felülést csinálok, utána terpeszállásban mindkét oldalam felé, jobbra balra hajolgatok 5-ször 15-t, és végül a földön fekve páros lábemelést csinálok 5-ször tizet, ez elméletileg az alhasra megy, ami nekem szintén gáz.

neked van valami tipped még? :-)

2008. márc. 3. 08:26
Derékból a legnehezebb fogyni.Pedig nekem is az a legproblémásabb részem! :(
2008. márc. 3. 08:22

igen, nekem is így volt, amikor 64 kg voltam, az alsótestem sokkal nagyobb volt,míg a felsőre elég volt az s-es méret is. Ez a legdurvább. Emiatt a nagy eltérés miatt tűnhet egy nő husibbnak, és 64 kg-osan szintén 38-as nadrágot hordtam, mint te most, farmerből én is 29-t. :-). Ma 52 kg-osan 36-os nadrágot, és 27-es farmert hordok.

De az a vicces, hogy a 34-es naci is rámjön, beleférnek a combjaim, a fenekem, csak éppen nem tudom begombolni. :-))) Ebből is látszik, hogy a derekam körmérete az összes többi testrészemhez nagyobb picit.

579. 27525d0da6 (válaszként erre: 578. - 1e8f358d6a)
2008. márc. 3. 08:18
Most 60 kg-san is jó rám a 38-as nadrág.Farmerből 29-es. Felsőből meg sokszor elég az S-es is! Sőt vettem múlt héten az Orsay-ben egy felsőt és elég volt az XS-es is.Ki érti ezt?
2008. márc. 3. 08:16
elhiszem, a 166 cm-hez a 48 tényleg kevés, az 55 ideálisabb. 55 kg-osan hányas méretű nadrágot hordtál? A barátnőm ugyanennyi, 55 kg de kisebb, 164 cm, és 38-as nadrátot hord, farmerből pedig 28-t.
577. 27525d0da6 (válaszként erre: 555. - 1e8f358d6a)
2008. márc. 3. 06:50

Szia Regina!

Igen,55 kg szeretnék lenni május 1-re.Akkor leszek 24 éves,ez lenne a saját szülinapi ajándékom! Egyéként a versenysúlyom 48 kg volt,de én még úgyis kövérnek éreztem magam. Visszagondolva ilyesztő,hogy mennyire hülye voltam. 166 cm vagyok és 55 kg-val tényleg jól néztem ki.

2008. márc. 2. 19:59

Füge!

Hát, amikor még 64 kg voltam, volt pár ruha, amit felvettem, mert akkor még nem is gondoltam volna, hogy milyen szörnyen állnak . Miniszoknya stb. De így utólag visszanézve nem kellett volna.

És amire nagyon emlékszem az az, hogy akkoriban állandóan fekete, sötétbarna és sötétszürke elegánsnacikat hordtam. Farmert ritkán. Az kövérített.

Manapság meg szinte csak farmert hordok, ha nagyritkán fekete nacit veszek fel, rögtön eszembe jut, hogy mikor hordtam állandóan ezt a színt, és idegesít, rossz emlékek jönnek elő.

2008. márc. 2. 19:56
én esténként szeretek mozogni, edzés előtt egy órával már nem eszek semmit, utána pedig egyáltalán nem eszek semmit. ezért kell este mozogni.
574. f8f0db2429 (válaszként erre: 572. - 22f56b42c8)
2008. márc. 2. 19:45
Jó Neked, hogy ilyen magas vagy, én alig ütöm meg a 160-at! Én sem vagyok elégedett a látvánnyal! De Te az leszel!Tudom!
573. csjuli
2008. márc. 2. 19:44
Egy kerdes:eves elott vagy utan mozogtok,tornasztok? Ha utan, akkor meg esztek valamit aznap? Kinek mi valt be,a reggeli vagy az esti torna?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook