Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:) (beszélgetős fórum)
Most egy ismerős szerelőnél van, de szerintem kapa!
Elmentem vele a múltkor venni egy ujjat, de nagyon felbosszantott, elhoztunk egy drágát, és az úton hazafelé mondta, hogy neki ez nem tetszik....visszavittem, hál'Istennek visszaadták a pénzt, mert látta az eladó, hogy nem tetszett neki, én meg bőgve vittem vissza....annyi baj van egy kamaszodó 13 éves gyerekkel, még így is, hogy nem az enyém, csak az unokám!
Most nincs neki...várja, hátha jó lesz, ha nem meg olyant szeretne , mint a régi volt!
Hát az éjjel tényleg nagyon hideg volt, és az a buta szél. Láttam a híradóban, hogy mekkora károkat csinált. Nagyon sajnálom azokat az embereket.
Inci! Mi lett az unokád mobiljával?
Trimama! Nálatok mi újság? A héten megcsinálják a fűtést? Tudtok valamivel fűteni?
remélem, hogy nem fáztál meg, mert az éjjel is nagyon hideg volt!!!
Itt most is fúj a szél és csak 7 fok van! Befűtöttünk.
Szia druszám! Nagyon jó a naplód! Az a szülinapos gyönyörű torta marcipánból van ugye? Te csináltad? Találtam egy olyan oldalt, amin egy halom savanyú káposztás étel receptje van. Talán nem lesz belőle gubancom, ha felteszem ide, hogy hol található.
Jaj lányok4 Az előbb találtam az alábbi hírt. Megint aggódhatunk egy művészünkért.
2009.10.13. 06:15
Kórházba szállították vasárnap délután Szabó Gyulát. A Nemzet Színésze otthonában lett rosszul, s később kiderült, hogy agyhártyagyulladása van. Az életéért küzdő, 79 éves művészt az intenzív osztályon altatásban tartják, hogy megkíméljék a szörnyű betegséggel járó fájdalmaktól.
Remélem meggyógyul!!
Köszönöm Emruskám, megnéztem, jól hangzik és bejelöltem kedvencnek:)
Egyszer sorra kerítem:)
A korhelylevest is ismerem, azt is szeretjük:)
És nagyon egészséges is:)
Csak az a baj, hogy nem eszünk belőle többet!
Én például csak a székelykáposztát főzhetem, mert a Párom azt szereti:)
Ha Nektek van más, újfajta, jó savanyúkáposztából készíthető receptetek nagyon örülnék neki:)))
Köszönöm a használatára vonatkozó tanácsot!
Itt Szentendrén sajnos már nem árulnak az Erdélyiek, de mint írtam, nem gond átmenni Szlovákiába. Oda-vissza nem vesz el több időt, mint az óbudai Auchanban történő nagy bevásárlás, és ott biztos olcsóbb is, mint nálunk. Azért persze körülnézek itthon is. Majd beszámolok a fejleményről. :-)
Elültetted a bogarat a fülemben, és beírtam a keresőbe ezt a hordót. Az egyik hirdetési oldalon találtam is egyet, használtan 4ezerért, de ha már veszek, használtat nem akarok. Lehet, hogy butaság, de abból indulok ki, hogy ki tudja, hogy az volt-e benne, aminek kellet lennie.
A többi helyen meg csak emlegetik, meg leírják, hogy hogyan kell készíteni.
Itt nálunk a piacon biztos, hogy nincs, de ha legközelebb eljutunk Dunakeszire, ott az Auchan mellett van egy nagy barkácsáruház, lehet, hogy ott is van. meg fogom nézni.
Köszönöm, hogy írtad, hogy Te már láttál nálunk is!
Megkérdezem Zsuzskáékat is, hogy náluk mennyibe kerül. Párkányba ha a hegyen át megyünk, akkor jó félóra alatt ott vagyunk. :-))
Megint ideültem egy pár percre. Balázzsal beszélgettünk, és szóba került a savanyú káposzta, erről meg eszembe jutott, amit Szlovákiában láttam. A háztartási bolt kirakatában volt, és nem tudtam mi lehet az. Képzeljetek el egy leginkább jókora hasas padlóvázára emlékeztető agyagszerű fedeles valamit. Néztem mi lehet az, de nem jöttem rá. Másnap Zsuzsika konyhájában megláttam. ott állt egy lavórban. megkérdeztem tőle, hogy mi a csuda ez? Kiderült káposzta savanyító. Azért áll lavórban, mert az fogja fel a forrás közben kibugyogó levet. Égetett agyagból készült
Nálunk én még ilyet nem láttam.
Hasonló nagyon jó, és csak ott kapható csoda a dupla tepsi. Egy kisebb és egy nagyobb összefordítható zománcos tepsi, ami ha kell, akkor külön külön is használható. A hús még meg is pirul benne.