Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Alvási fóbiám van, rettegek hogy nem tudok elaludni,... fórum

Alvási fóbiám van, rettegek hogy nem tudok elaludni,... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Cicosz)
ápr. 18. 09:23
Bár csak :-)
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Ágio8405)
ápr. 18. 09:22
Igen, érdekes hogy pont arra kaptam hogy jobban tudjak aludni, de mivel xanax származék én azt vettem észre inkább felpörget. Frontint szedek, már próbáltam a xanaxot és akkor is csak feszített és pörgetett. Ma sem veszem be, és ha tudok aludni akkor biztosan attól lesz.
38. cicosz
ápr. 18. 09:05
pálesz
37. Ágio8405 (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 09:02
Egy kamilla tea nem számít ennyit, a gyógyszer lehetett az oka. Szt mire kaptad? Majd mondd az orvosnak hogy ez volt és nem akarod így szedni, lehet ajánl mást.
36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 35. - Ocelot2)
ápr. 18. 07:21
Most időben elaludtam és végig is aludtam az éjszakát, igaz fél 7 és ébredtem, de ezek szerint az új gyógyszer volt a hibás. Nem fogom szedni, tuti az pörget fel. Úgy szedem a gyógyszereket ahogy előtte, igaz tegnap ittam egy csésze kamilla teát is, ki tudja?
35. Ocelot2 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 07:11
Én is gyógyszerrel alszom.
ápr. 18. 05:41
Már voltam fent 3-kor is, négy körül visszaaludtam, de ötkor felébredtem megint. Ittam egy kávét és meg sem próbálok visszaaludni.
33. globus (válaszként erre: 26. - Lady Lavender)
ápr. 18. 04:05

Fél órát még szunyókáltam 5 részletben.

De szétvet az ideg.

32. fenevigye (válaszként erre: 30. - Lady Lavender)
ápr. 18. 03:33
7 óra az eltérés.
31. Lady Lavender (válaszként erre: 30. - Lady Lavender)
ápr. 18. 03:30
Az "europaitol" :D
30. Lady Lavender (válaszként erre: 29. - Fenevigye)
ápr. 18. 03:29
Nálam csak 1 óra az eltérés.
ápr. 18. 03:21
Nekem pedig még korán van. Csütörtök este 8 óra 21 perc.
ápr. 18. 03:19
Sziasztok :) Én is felébredtem. Remélem egy órán belül visszaalszok !
ápr. 18. 03:13

A nem pasim meg egy bunkó. Igazából simán alszik a laptopom mellett, de a rogeszmeje, hogy attól nem tud aludni. Meg kikapcsolja a netet, mert egészségtelen. Neki a mikro is az antikrisztussal egyenlo, és nem csináltat röntgent a fogorvosnal, inkább hullanak ki a fogai.

Imadom, mikor napokra eltunik!

És mikor elaludt, orakig mehet mellette a zagyvasagom a headsetem.

Majd lebasz, hogy attól nem tud aludni... Ja, 2 órája. És ébren horkoltal. Aha.

26. Lady Lavender (válaszként erre: 23. - Globus)
ápr. 18. 03:03

Én vagyok az anyósod?

Bar az nem konyha volt. Szoba.

Én siman felelek pár óra után, éjjel vagy hajnalban teszek-veszek, kajálok, tv-zek, aztán visszafekszek. Különben akár nem alszok felkelesig.

ápr. 18. 03:00

Én is alvászavarral küzdök. Sorszor a fél éjszakán át csak fetrengek. Ha bekapcsolok valami cart, segít elaludni.

Régen a zaj miatt volt.

Azelott meg a tv zajtol nem tudtam aludni.

De valami magyar hulyesegnek kell lennie, különben figyelek.

Bar a Sopranosbol az első 4 évad is elmegy hatterzajnak angolul.

ápr. 18. 02:55
Én is korán alszom, de hát most itt vagyok. Remélem hamar visszaalszom.
23. globus
ápr. 17. 23:45

En seperc alatt elalszom, de hajnalban kuruttyolok. Mivel ma ez korán megtörtént, alvás tartama ugyanannyi, itt vagyok 😄

Anyósom két órakor felkelt és kimeszelte a konyhát...

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Csicsi25)
ápr. 17. 17:03
Ma nem veszem be az új gyógyszert, meglátom mit vált ki. Alapból érzékeny vagyok a sanax gyógyszerekre, most kihagyom. Csak azokat veszem be, amit eddig is.
21. Csicsi25 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 16:48

Ha több gyógyszert is szedsz és most újat kaptál, akkor tényleg elképzelhető, hogy olyan hatással vannak egymásra, hogy inkább ébren maradsz tőlük, mint elalszol.

Hallottam már olyat, hogy egy nyugtató vagy altató gyógyszer az ellenkező hatást váltotta ki valakiben.

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Csicsi25)
ápr. 17. 11:34
Köszönöm! Nálam pontosan ez van, hogy soha nem leszek álmos. Egyszerűen ásítani sem szoktam, azt sem tudom már milyen érzés. Nagyon rossz így, és hajnalban kipattan a szemem, egy deka fáradtságom sincs, simán felkelek. Na majd nyáron talán, mert műszakváltás lesz és 4-kor kell kellnem, talán helyreáll.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Idhikai)
ápr. 17. 11:30
Nekem a TV segít, de van olyan is, hogy kikapcsolom és teljes csend és sötét kell ahhoz hogy elaludjak. Túl sok stressz ért mostanában lehet az jön ki rajtam, nem tudom, de rettentő hogy 4-5 pózt kell keresnem az alváshoz, van amikor azt mondom: jó akkor nem alszunk és nézem a TV-t. Aztán valahogy csak sikerül, szerintem az új gyógyszer kavart be amit éjjelre kell bevennem, és sanax származék, lehet hogy engem pörget, mert igazából azóta ilyen rossz a helyzet. Ma kipróbálom, hogy nem veszem be meglátom. Holnap úgy is ünnep van mindegy mikor alszok el.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Bnedora)
ápr. 17. 11:24
Soha életemben nem tudtam nappal aludni, talán a terhességeim alatt de az már igen régen volt. Én pszichológushoz nem járok, próbáltam de semmi eredménye nem volt. Nekem írt fel egy új gyógyszert lehet az kavart be, mert azóta erősebb a probléma.
17. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 11:15

Nekem is volt ilyen időszakom, folyamatosan vibrált az agyam, alig aludtam éjszaka. Először az alvás relaxációs videókat próbáltam ki a youtube-n, az se volt rossz. Utána hangoskönyveket indítottam, pl. Rejtő Jenő, 5 perc után bealudtam (nem azért, mert nem érdekes, vagy nem szeretem), mostanság Wolf Gábort hallgatok elalvósként (őt is kedvelem, de simán elalszom rajt 4-5 perc alatt). Tapasztald ki, mi jön be neked altatóként.

Ha csak úgy próbálok elaludni, ma se tudok. A lányok szerint, ez is egyfajta függőség, hiszen külső, állandó segítség kell az elalváshoz.

16. Csicsi25 (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 09:52

Elaludni nem tudsz, vagy sokszor felébredsz? Mennyi idős vagy? Mióta van ez az álmatlanság? Hány órát tudsz aludni?

Ha jól veszem ki az írásodból, klimaxos vagy. A hormonváltozások pedig teljesen felborítják az ember életét, ilyenkor az alvás is nehezebben megy. Ha a gyógyszerek nem használnak, el kellene hagyni őket. Annyira mindegy, hogy gyógyszerrel nem alszol vagy gyógyszer nélkül!

Valószínűleg nálad az lehet az egyik gond, hogy rágörcsölsz arra, hogy nem tudsz aludni. Nem szabad!

Én akkor fekszem le, amikor álmos vagyok, nem pedig akkor, amikor úgy gondolom, hogy itt az ideje. Éjjel, ha felébredek és nem tudok visszaaludni, meditálok vagy ha végképp nem megy az alvás, olvasgatok.

Esetleg egy alváscentrumot fel lehetne keresni, de a neten is találsz álmatlansággal (inszomnia) kapcsolatos oldalakat, cikkeket, videókat. Kicsit ásd bele magad a témába.

Jó szívvel ajánlom az alábbi meditációt. Én letöltöttem a hangot, feltettem telóra, így nem kell a YouTube-ot elindítani, ha hallgatni akarom, csak a telefont. Este lefekvéskor vagy éjjel, ha nem tudsz elaludni nagyon kellemesen megnyugtat:

[link]

15. bnedora (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 17. 08:55
Azért kérdeztem, mert a fiam is jár ilyen pszichológushoz, de nem mesél róla semmit, csak a gyakorlatokhoz kér segítséget. Én, mint laikus, nem értek ezzel egyet. Szerintem a fizikai fáradtságtól el lehet aludni. Rossz beidegzódés miatt is kialakulhat alvásprobléma. A fiam éjjel fennvan, nappal viszont tud aludni.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Bnedora)
ápr. 17. 06:43
Meghallgatja a panaszaimat, és felírja a gyógyszereimet, antidepresszáns és hangulat javító. De már alig hatnak, évek óta szedem sajnos. Felesleges körök, altatóm is van. És hajnalban kidob az ágy, hétvégén sem tudok egy normálisat aludni, és az a borzasztó hogy olyan mintha fizikálisan nem fáradnék el, sokat stresszelek és gondolkodok. Itt az a szörnyű, hogy tudom előre nem fogok tudni elaludni.
13. Regin_a (válaszként erre: 11. - Bnedora)
ápr. 16. 21:32

Belekapaszkodik valami témába , szoktam mondani a szomorú gyerekkort boncolgatja, és arra fogja a nem alvást

Dormicum 7.5mg és sima alváa könnyű ébredés

ápr. 16. 21:24

Ölellek!

Borzasztó lehet!

11. bnedora (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 19:51
Amennyiben nem titok, a pszichiáter mit csinál ilyen esetben?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook