Alvási fóbiám van, rettegek hogy nem tudok elaludni,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Fél órát még szunyókáltam 5 részletben.
De szétvet az ideg.
A nem pasim meg egy bunkó. Igazából simán alszik a laptopom mellett, de a rogeszmeje, hogy attól nem tud aludni. Meg kikapcsolja a netet, mert egészségtelen. Neki a mikro is az antikrisztussal egyenlo, és nem csináltat röntgent a fogorvosnal, inkább hullanak ki a fogai.
Imadom, mikor napokra eltunik!
És mikor elaludt, orakig mehet mellette a zagyvasagom a headsetem.
Majd lebasz, hogy attól nem tud aludni... Ja, 2 órája. És ébren horkoltal. Aha.
Én vagyok az anyósod?
Bar az nem konyha volt. Szoba.
Én siman felelek pár óra után, éjjel vagy hajnalban teszek-veszek, kajálok, tv-zek, aztán visszafekszek. Különben akár nem alszok felkelesig.
Én is alvászavarral küzdök. Sorszor a fél éjszakán át csak fetrengek. Ha bekapcsolok valami cart, segít elaludni.
Régen a zaj miatt volt.
Azelott meg a tv zajtol nem tudtam aludni.
De valami magyar hulyesegnek kell lennie, különben figyelek.
Bar a Sopranosbol az első 4 évad is elmegy hatterzajnak angolul.
En seperc alatt elalszom, de hajnalban kuruttyolok. Mivel ma ez korán megtörtént, alvás tartama ugyanannyi, itt vagyok 😄
Anyósom két órakor felkelt és kimeszelte a konyhát...
Ha több gyógyszert is szedsz és most újat kaptál, akkor tényleg elképzelhető, hogy olyan hatással vannak egymásra, hogy inkább ébren maradsz tőlük, mint elalszol.
Hallottam már olyat, hogy egy nyugtató vagy altató gyógyszer az ellenkező hatást váltotta ki valakiben.
Nekem is volt ilyen időszakom, folyamatosan vibrált az agyam, alig aludtam éjszaka. Először az alvás relaxációs videókat próbáltam ki a youtube-n, az se volt rossz. Utána hangoskönyveket indítottam, pl. Rejtő Jenő, 5 perc után bealudtam (nem azért, mert nem érdekes, vagy nem szeretem), mostanság Wolf Gábort hallgatok elalvósként (őt is kedvelem, de simán elalszom rajt 4-5 perc alatt). Tapasztald ki, mi jön be neked altatóként.
Ha csak úgy próbálok elaludni, ma se tudok. A lányok szerint, ez is egyfajta függőség, hiszen külső, állandó segítség kell az elalváshoz.
Elaludni nem tudsz, vagy sokszor felébredsz? Mennyi idős vagy? Mióta van ez az álmatlanság? Hány órát tudsz aludni?
Ha jól veszem ki az írásodból, klimaxos vagy. A hormonváltozások pedig teljesen felborítják az ember életét, ilyenkor az alvás is nehezebben megy. Ha a gyógyszerek nem használnak, el kellene hagyni őket. Annyira mindegy, hogy gyógyszerrel nem alszol vagy gyógyszer nélkül!
Valószínűleg nálad az lehet az egyik gond, hogy rágörcsölsz arra, hogy nem tudsz aludni. Nem szabad!
Én akkor fekszem le, amikor álmos vagyok, nem pedig akkor, amikor úgy gondolom, hogy itt az ideje. Éjjel, ha felébredek és nem tudok visszaaludni, meditálok vagy ha végképp nem megy az alvás, olvasgatok.
Esetleg egy alváscentrumot fel lehetne keresni, de a neten is találsz álmatlansággal (inszomnia) kapcsolatos oldalakat, cikkeket, videókat. Kicsit ásd bele magad a témába.
Jó szívvel ajánlom az alábbi meditációt. Én letöltöttem a hangot, feltettem telóra, így nem kell a YouTube-ot elindítani, ha hallgatni akarom, csak a telefont. Este lefekvéskor vagy éjjel, ha nem tudsz elaludni nagyon kellemesen megnyugtat:
Belekapaszkodik valami témába , szoktam mondani a szomorú gyerekkort boncolgatja, és arra fogja a nem alvást
Dormicum 7.5mg és sima alváa könnyű ébredés
Ölellek!
Borzasztó lehet!
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Hogyan tanítsam meg az 5 hónapos kisfiam egyedül elaludni?
- 10 hónapos csak az anyukája kezében hajlandó elaludni, kiságyába téve ordít. Mit lehet tenni?
- Orvosfóbiám van. Szó szerint rettegek a rendelőktől, fehér...