Almatorta recept

Az Almatorta hozzávalói:
70 dkg alma
citromlé
20 dkg vaj
12 dkg cukor

reszelt citromhéj
3 tojás
25 dkg rétesliszt
2 cs
sütőpor
2 kanál tej
olaj
porcukor
fahéj,


Az Almatorta elkészítési módja:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Hogy ne barnuljon, locsoljuk meg citromlével. Ezután egy serpenyőben vajat hevítünk, és az almaszeleteket megpároljuk benne. Egy kevés vaníliás cukrot és fahéjat is adhatunk hozzá. Ha kész félretesszük. egy tálban a maradék vajat keverőgéppel habosra keverünk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat, a végén egyenként belekeverjük a tojásokat majd simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tortaformát kivajazunk, és elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral, és a tejjel összekeverjük, és összedolgozzuk a vajas tojásos keverékkel, és jó alaposan kikeverjük. A tésztát beleöntjük, a torta formában elrendezzük, majd a párolt finom fahéjas almákkal kirakjuk a tetejét, és sütőbe tolva 1890 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook