Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű almás-krémes sütemény recept

Egyszerű almás-krémes sütemény recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória sok
Zsírtartalom Van benne.
Szénhidráttartalom sok

Az Egyszerű almás-krémes sütemény hozzávalói:
A tésztához:
6 db tojás,
2 cs vaníliás pudingpor (főzhető),
2 cs csokis pudingpor (főzhető),
22 dkg kristálycukor,
2 kk. sütőpor.
A krémhez:
5-6 db alma,
9 dl tej,
4 cs vaníliás pudingpor,
20 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
reszelt citromhéj,
ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé is.
A mázhoz:
5 dkg margarin,
5 dkg kakaópor,
3 dkg porcukor,
4 cl víz


Az Egyszerű almás-krémes sütemény elkészítési módja:
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is a maradék 3 tojásból. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, és esetleg az 1-2 kk. citromlevet is. Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük. A 4 csomag pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett. Ha minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítjuk a robotgéppel. Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot.a mázhoz valókat összefőzzük, majd a tetejét a kapott csokimázzal bevonjuk. Dermedés után szeletelhetjük.

Én rombusz alakba szoktam felvágni. Nagyon mutatós és finom sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű almás-krémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook