Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás, vaníliapudingos pite recept

Almás, vaníliapudingos pite recept

Az Almás, vaníliapudingos pite hozzávalói:
Almás, vaníliapudingos pite

45 dkg finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
pici só
2 tojás
1 sütőpor
fél pohár tejföl

Töltelék:
70 dkg alma (kb)
15 dkg cukor (kb) ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Vaníliás puding

2 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor


Az Almás, vaníliapudingos pite elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, a tojásokat és a sütőport. Elkezdjük összedolgozni és közben hozzáadjuk a fél pohár tejfölt és összedolgoztuk a tésztát. Kikenjük a tepsit vajjal és liszttel megszórjuk. A tésztát ketté osztjuk, az egyik tészta lapot kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Prézlit szórunk rá, hogy ne ázzon el a tésztánk az alma tölteléktől. A tésztára helyezzük az almatölteléket, az almatöltelék tetejére tesszük a már megfőzött vaníliás pudingunkat még melegen. Következő lépésként a második tésztalapot is kinyújtjuk és rátesszük az almás, pudingos piténk tetejére. Megszurkáljuk és betesszük a sütőbe 180 °C-ra. Mikor halványbarna színű lesz a teteje, akkor lesz jó. Ha kihűlt porcukrozva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás, vaníliapudingos pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook