Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-túrós rácsos szelet recept

Almás-túrós rácsos szelet recept

Az Almás-túrós rácsos szelet hozzávalói:
Tészta

60 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
3 kanál tejföl
1 sütőpor
1 teáskanál citromlé

Almatöltelék

1 kg alma
1-2 kanál búzadara
15 dkg cukor
3 dkg vaj
fahéj

Túrótöltelék

50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
mazsola
1 vaníliás cukor
2 kanál búzadara

3 + 2 kanál baracklekvár


Az Almás-túrós rácsos szelet elkészítési módja:
Az almatöltelékkel célszerű kezdeni,mert annak hűlni kell. A vajon megpároljuk a reszelt,kinyomkodott almát. Kevergetés közben beletesszük a cukrot,fahéjt. Mikor megpárolódott belekeverjük a búzadarát,és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,nagyobb részét tepsibe tesszük,a rácsnak való részt meghagyjuk későbbre. A tepsibe tett tésztát megkenjük lekvárral. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Rákanalazzuk a lekvárral megkent tésztára. Erre jön a kihűlt alma. Az almatöltelék tetejére kiskanállal lekvárt teszünk. Erre rárakjuk a megmaradt tésztát rácsokban. De akár a rács közeibe is tehetjük a lekvárt. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben sütjük,kb. fél óra alatt sül meg,ez függ attól kinek milyen a sütője.

Ha szárazabb az alma elég bele 1 kanál búzadara is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-túrós rácsos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook