Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás sütemény recept

Almás sütemény recept

Az Almás sütemény hozzávalói:
4 db tojás
30 dkg finomliszt
30 dkg porcukor
2 dl napraforgó olaj
1 evőkanál szódabikarbóna (csapott)
50 dkg alma (reszelt)
10 dkg lekvár/ dzsem
1 csipet só


Az Almás sütemény elkészítési módja:
A tojást, a lisztet, a porcukrot, az napraforgó olajat, a sót összekeverjük. Beletesszük a szódabikarbónát és az lereszelt almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd sütjük. Amikor kihűlt, tetejét lekvárral kenjük le. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés Nagyon gyorsan készen van ez a süti, és az állaga is nagyon jó. Még 2 nap után (már akinél megmarad 2 napig) is puha marad.

Tetejére lehet tenni lekvárt ahogy a receptben is ez áll, de simán porcukorral is finom desszert.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook