Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mexikói csirkeragu recept

Mexikói csirkeragu recept

A Mexikói csirkeragu hozzávalói:
2 db csirkecombfilé
40 dkg mexikói vegyes zöldség
1 púpozott ek zsír,
1 dl tejszín
2 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
só, bors, majoranna


A Mexikói csirkeragu elkészítési módja:
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és beledobjuk a felkockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával, majd hozzákeverjük a mustárt is. Amikor már pirul a húsdarabok széle, a zúzott fokhagymát is beletesszük, és még egy percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a tejfölt is. Hozzáadjuk a fagyos zöldségeket is, annyi vizet adunk hozzá, hogy teljesen ellepje, és alacsony lángon főzzük tovább. Mire a víz elfő, a hús és a zöldségek is tökéletesen megpuhulnak. Ha szükséges, a végén még sózzuk, borsozzuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mexikói csirkeragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook