Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almás máktorta recept

Almás máktorta recept


Elkészítési idő 75 perc

Az Almás máktorta hozzávalói:
a tésztához:
200 g darált mák
100 g cukor (lehet nyírfa is)
100 g finomliszt
100 g Mag, amit akartok kölesliszt
1 tojás
3 dl tej
2 kávéskanál sütőpor

a krémhez:
6 dl tej
70 g kukorica keményítő
120 g cukor (lehet nyírfa vagy kókuszcukor)
3 db tojássárgája
2,5 dl tejszín
az almás töltelékhez:
700 g reszelt alma
60 g vaj
50 g cukor (itt is lehet helyettesítő)
2 kávéskanál fahéj


Az Almás máktorta elkészítési módja:
Tésztához a tojást elkevertem a cukorral, hozzáöntöttem a tejet, majd a száraz hozzávalókat. Robotgéppel homogénné dolgoztam. Egy 26 cm-es tortaformában, 180 fokon, előmelegített sütőben 30 percig (tűpróbáig) sült. Közben elkészítettem a krémet. Kevés hideg tejjel (amit a 6 deciből vettem el) elkevertem a keményítőt és a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukorral felforraltam, majd folyamatosan kevergetve adtam hozzá a keményítős tojássárgáját (A kókuszcukortól lett kicsit sötétebb, karamelles színű a krém). Amikor besűrűsödött, hagytam kihűlni. Az almát hámozás után lereszeltem, a fahéjjal és a cukorral elkeverve vajon egy kicsit megpároltam. Mikor minden kihűlt, betöltjük mákos torta alapba. Én a formába visszaraktam, abban töltöttem meg. A tésztalapot ketté vágtam, a felét visszatettem a formába. Erre rákentem az almát, majd a krémet. Tetejére ment a maradék fél lap

Akkor áll igazán össze, ha áll egy éjszakát vagy legalább fél napot a hűtőben.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almás máktorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook