Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-diós máglyarakás recept

Almás-diós máglyarakás recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Almás-diós máglyarakás hozzávalói:
40 dkg kalács
5 db tojás
7 dl tej
12 dkg cukor
4 dkg vaj
1 db citrom
1 ek. citromlé
6 dkg vágott dió
6 dkg mazsola
4 cl rum
70 dkg alma
1 tk. őrölt fahéj
20 dkg sárgabaracklekvár
csipetnyi só


Az Almás-diós máglyarakás elkészítési módja:
A mazsolát az elkészítés előtt egy órára rumba áztattam. Az almát meghámoztam, vékonyra szeleteltem, a fahéjjal és 3 dkg cukorral elkevertem. Egy tálba ujjnyi szeletekre karikáztam a kalácsot. A tojások sárgáját 6 dkg cukorral, az olvasztott vajjal és a citrom lereszelt héjával elkevertem, felöntöttem langyos tejjel, és a kalácsra öntöttem. Egy kisebb tepsit kivajaztam, az áztatott kalácsot egyenletesen belehelyeztem, meghintettem dióval, mazsolával, beborítottam almával, és kb. 15 dkg lekvárt szétkentem a tetején. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem, majd a hőt 160 fokra csökkentettem. A tojások fehérjét csipetnyi sóval, a maradék cukorral, a citromlével géppel kemény habbá verettem, majd lazán elkevertem benne a maradék lekvárt. Ezt a megsült tészta tetejére kentem. Visszatoltam a sütőbe, és addig sütöttem ameddig a teteje kissé megpirult (kb. 10 perc).

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-diós máglyarakás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook