Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Körtés-kakaós kevert süti recept

Körtés-kakaós kevert süti recept

Elkészítési idő 60 perc

A Körtés-kakaós kevert süti hozzávalói:
30 dkg félgrízes liszt
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
4 db tojás
3 db körte
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 zacsi sütőpor
2 kk. fahéj
1 zacsi vaníliás cukor
1 csipet patikasó


A Körtés-kakaós kevert süti elkészítési módja:
Géppel a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verettem. Fokozatosan hozzáadtam a cukor felét. A másik felével kikevertem a tojások sárgáját, majd hozzádolgoztam a tejet, az olajat, és adagonként a habhoz adtam. A lisztet elvegyítettem a sütőporral meg a kakaóval, majd ezt is a masszához forgattam. Egyneművé dolgoztam és beleraktam a megpucolt és kis darabokra vágott, fahéjjal és vaníliás cukorral megszórt körtét is. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem és 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütöttem (tűpróba!).

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körtés-kakaós kevert süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook