Alkalmazzunk homeopátiát! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Alkalmazzunk homeopátiát!
A kapcsolat az egyházzal rendkívül fedett nagyon nehéz konkrét a összefüggést megtalálni. Viszont a tagok között ismert szcientológusok is vannak.
Az ügynökök stílusán is érezhetőek az elvek.
[link] ianetika2.html
Ezekben a linkekben nincs szó a sciennetről csak az itt említett stílusjegyek megfigyelhetőek a főtagok guruk stílusában.
Valamit félreérthettél. Én sem a netről szereztem az ismereteimet. Többször megfordultam a Horánszkyban, miként Te is. Előtte pedig kevés lett volna a Wikipedia :)
Nem csak az alternatív gyógyászat magvas gondolataiban, hanem pl. még a zeneszövegekben is tévedhetnek lelkes honfitársaink, akik közkinccsé teszik soraikat. :)
Ebben Veled is egyetértek! Ez, amit vázoltál csupán üres, de ügyes marketing duma. Utálom! Brrr!
De ez nem (kellene, hogy) része (legyen) az alternatív gyógyászatnak. Sajnos mostanság mégis egybefonódik. :o((
:o))
Talán a legbölcsebben akkor cselekszünk, ha egy picit mindenben kételkedünk. Vannak jelek amik felébreszthetik a kétkedésünket.
Gyógymódok esetén pl:
- A termékről azt állítják, hogy gyors és hatékony csodaszer a legkülönfélébb betegségekre.
- A reklámozó olyan szavakat használ, mint tudományos áttörés, csodálatos gyógymód, egyedülálló termék, titkos összetevő vagy ősi gyógymód.
- A szöveg orvosiasnak tűnő nyelven készült, ami elfedi a valódi tudományosság hiányát.
- Az ajánló szerint a kormány, a hivatalos orvosok és kutatók összeszövetkeztek a termék elnyomására.
- A reklám nem megfelően dokumentált esetleírásokat tartalmaz, melyek rendkívüli eredményekről szólnak.
- A termék csak egyetlen forrásból szerezhető be
Azt gondolom, hogy általában a neten fellelhető információs anyagokat - műfajtól függetlenül - fenntartással kell kezelni. Kétség kívül vannak hiteles oldalak, hiteles szerzők, de mire az ember ezt kitapasztalja és utána jár, sok időbe, évekbe telhet. Hisz a tutit senki nem mondja meg! Ha mégis, akkor megintcsak fogadjuk fenntartással :)
A szakmámban több polcnyi könyvet gyűjtöttem be pontosan az ilyen nagyágyúnak tűnő információk kiszűrése és esetleg a tudatomból való kiűzetése céljából. De vaktában felkapni egy információt és rögvest tudásnak, sőt meggyőződésnek ítélni, hangoztatni fennen felelőtlenség lenne.
És ezt most minden bántó szándék, célozgatás és utalgatás nélkül általában mondtam.
Szerencsére olvasgatják mélyebb szakmai tudással rendelkezők is, és ha szükséges korrigálnak.
Mint mondtam meglepően hiteles.
Sokszor valóban jó, de többnyire csak mélyebb szakmai tudással lehet tetten érni a tévedéseket és ugye sajna egyikünk sem polihisztor. Így nem tűnik fel a más szakmák tévedése, csak a sajátunké.
És itt most senkit nem leminősíteni szeretnék, hisz számomra is vannak idegen vagy kevésbé ismert szakmák, ahol adott esetben szépen meg lehet vezetni.
A homeopátia viszont nem áltudományos, tehát egyfajta kikéremmagamnak-érzésem támadt. Évek óta alkalmazom ezeket a szereket, az elsők, amihez nyúlok, ha valami eü. gond van a családban.
De azért nekifutok még egyszer :)
Rosszul értelmezted. Fuss neki mégegyszer!
A szcientológiának egyes elméletei áltudományosak.
Rengeteg terület van. Csak a jelentősebbek vannak felsorolva.
Ha a bevezető mondatot végigolvasod, ott a megoldás:
"... de az, hogy egyes tudományágak ezekkel foglalkoznak, még egyáltalán nem tekinthetőek automatikusan áltudománynak."
Minden ág részletes kitárgyalása igen sok időt és karaktert venne igénybe, lehetetlen vállalkozás. De kategorikusan elutasítani a megfoghatatlan módszereket - nevezzük ezeket rezgésterápiáknak - nem lenne helyes lépés. Miként a világegyetem is túl nagy ahhoz, hogy csak magunk legyünk benne :)
Amúgy a felsorolt ágak logikájának fonalvégét vagy gyökerét nem igazán találom, nem tudom, miért pont ezeket és ilyen sorrendben szedte össze a szerző. A szcientológia és a homeopátia egy lapon ... És ha itt a homeo, akkor miért nincs a fő kedvencem, a Bach virágterápia?
Kösz! Ki vagyok művelve. Miért van az, hogy a remek 200 éves gyógymód 2009.-ben, mégis az áltudományok listáján szerepel?
Sziasztok !
Én is allergiával küszködök, tudnátok segíteni, melyik szert kezdjem el szedni ? Megelőzésre és amikor "szezon" van ?
Előre is köszönöm M
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Van aki a Suttogó c. könyvet alkalmazza?
- A vonzás törvénye - Hogyan alkalmazzuk tökéletesen?
- Allergia kezelése homeopátiával
- Vannak tapasztalataid a SEDATIF PC nevű homeopátiás stresszoldóról?