Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Alessandro sajtos húsos cicegéje recept

Alessandro sajtos húsos cicegéje recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Alessandro sajtos húsos cicegéje hozzávalói:
1 kg burgonya,
30 dkg jó minőségű húskonzerv,
3 db natúr kockasajt,
50 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
3 db tojás,
3 dl étolaj a sütéshez,
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, őrölt színes bors


Alessandro sajtos húsos cicegéje 1.Alessandro sajtos húsos cicegéje 2.


Az Alessandro sajtos húsos cicegéje elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Vízzel egyszer átmossuk és
kinyomkodjuk belőle a fölösleges vizet. Ezután egy nagyobb keverőtálban hozzáadjuk a
nyers tojásokat, a lisztet, a sajtokat, a húskonzervet és a fűszereket. Majd az egészet
tiszta kézzel alaposan összekeverjük. Az olajat közepes lángon felhevítjük, kanállal
kis halmokat szedünk bele, villával kicsit szétnyomkodjuk és az edény méretétől függően
hármasával-négyesével kisütjük. Én mindkét oldalát kb. 4-4 percig szoktam sütni, hogy
jól át is süljön. A sütést követően papírtörlőre szedjük a kisült cicegéket és jókedvvel
elfogyasztjuk. :) Ha marad, egy jénai tálban lefedve 1-2 napig is eláll a hűtőben.
Fogyasztás előtt azonban egy kicsit célszerű felmelegíteni.
Én most kovászos uborkával kínáltam, de finom paprikával és paradicsommal is.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , febr. 24. 16:18
Az alessandro sajtos húsos cicegéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook