Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Candidásoknak-élesztőmentes kenyér recept

Candidásoknak-élesztőmentes kenyér recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Candidásoknak-élesztőmentes kenyér hozzávalói:
½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
ízesítéshez 1 teáskanál kömény, vagy zöldfűszer


A Candidásoknak-élesztőmentes kenyér elkészítési módja:
BARNAKENYÉR CANDIDÁSOKNAK Az alábbi élesztőmentes kenyér könnyen elkészíthető, és akár egy hétig is eltartható. Élesztőmentes tönkölykenyér Elkészítés: A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszert. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük.

A diéta első hónapjában napi egy-két szelet fogyasztása javasolt.
A tésztába keverhetünk ízlés szerint olajos magvakat is.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A candidásoknak-élesztőmentes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook