Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alessandro virslis hagymás lencsesalátája recept

Alessandro virslis hagymás lencsesalátája recept

Elkészítési idő 15 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro virslis hagymás lencsesalátája hozzávalói:
2 doboz lencsekonzerv (2*25 dkg),
3 pár jó minőségű bőrös virsli (25 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál almaecet,
4 tk. barna nádcukor,
1/2 citrom leve,
1/2 liter víz,
1 evőkanál szőlőmagolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, folyékony édesítőszer


Alessandro virslis hagymás lencsesalátája

Az Alessandro virslis hagymás lencsesalátája elkészítési módja:
Először a hagymákat felaprítom, majd a vízbe teszem, hozzáadom a cukrot, 2 tk. sót és 3 percig felforralom.
Majd 10 percre félreteszem, hogy hűljön egy kicsit. Ez idő alatt a virsliket felkarikázom és egy közepes
nagyságú (1,5 literes) zárható dobozba teszem. Hozzáadom a konzervlencséket lével együtt. Majd ráöntöm a
kicsit kihűlt hagymás levet. Jól elkeverem az olajat is hozzáadva és ízlés szerint fűszerezem.
Akkor jó, ha édeskés-savanykás ízű lesz a lé. Ezután a lezárt dobozt legalább 2-3 órára hűtőbe teszem.
A hűtőben 3-4 napig is eláll.


Tálaláskor salátástálba teszem és egy kis frissen őrölt színes borsot hintek a tetejére. Nagyon egészséges finom saláta,
ami még a másnaposság kezelésére is alkalmas.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 31. 14:50
Az alessandro virslis hagymás lencsesalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook