Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Áfonyás spenót saláta recept

Áfonyás spenót saláta recept

Az Áfonyás spenót saláta hozzávalói:
1/4 csésze fehér borecet,
1 evőkanál vaj,
3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula,
45 dkg friss, tisztított spenót,
1 bögre szárított vagy aszalt áfonya,
2 evőkanál pirított szezámmag,
1 evőkanál mák,
1/2 bögre porcukor,
2 teáskanál kockázott vöröshagyma,
1/4 evőkanál paprika (ízlés szerint),
1/4 csésze almaecet,
1/2 csésze olivaolaj.


Az Áfonyás spenót saláta elkészítési módja:
Egy közepes serpenyőben közepes hőmérsékleten felolvasztom a vajat. Belekeverem a mandulát a vajba és megpirítom alaposan. Leveszem a tűzről, ha már szép aranybarna színű lett. Egy nagy edénybe beledobom a kisméretre - kézzel - tépett friss spenótlevéldarabkákat, összekeverem a pirított mandulával és az áfonyával. Egy harmadik, szintén közepes méretű edénybe belehelyezem a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, fehér bor-ecetet, almaecetet és az olivaolajat. Összekeverem alaposan. Meglocsolom a tálkákba helyezett spenótot tálalás előtt!

Tálalhatjuk hús mellé köretnek vagy önmagában is!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Áfonyás spenót saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook