Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Albérletbe kiadott lakás számlái más címre érkezéséhez mi kell? Lehet egyáltalán ilyet csinálni? fórum

Albérletbe kiadott lakás számlái más címre érkezéséhez mi kell? Lehet egyáltalán ilyet csinálni? (tudásbázis kérdés)

22. syria (válaszként erre: 5. - BBabba)
2011. okt. 21. 15:12

Nekem az egyik szomszédom fázott rá, de piszkosul.

Kiadta a házát egy szimpatikus fiatalembernek, aki fizetett mindent rendesen. Tiszta volt, már-már mániásan. Nem is volt vele semmi baj éveken keresztül. (Leszámítva az időnkénti csendháborítását, amiről másik, ilyen témájú fórumon írtam is.)

Aztán egy szép nap a tulaj felmondott, mert szüksége lett a házra. Békével meg is váltak egymástól. Már több, mit két éve lakott a házában, amikor jöttek a gázórát ellenőrizni, s valamit nem találtak rendben. Állítólag sérült volt a plomba. Hiába mondott bármit, hiába, hogy a szolgáltató nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy szabálytalan gázvételezés történt, csak a sérülést, (ami bárhogyan keletkezhetett, mondjuk a bérlő erőteljesebben takarított) kiszabtak 150 ezer bírságot. (Karácsony előtt.) A szomszédom hiába reklamált, annyit tudott elérni, hogy havi tízezres részletfizetési kedvezményt adtak neki.


Nem gondolom, hogy az óra átírása a bérlő nevére megoldás lenne. Egyrészt, mert ha jól tudom, nem is ingyenes (bár szolgáltatója válogathatja), másrészt egy találékony bérlő bármikor képes olyan helyzetet teremteni, hogy ne lehessen rajta behajtani a tartozást. És akkor kit vesznek elő? A tulajdonost,mert ő utolérhető a bérlő nem, mert ő már régen lelépett.

21. tegze (válaszként erre: 19. - 1d97508455)
2011. okt. 21. 11:13

szia!

egyáltalán nem hülyeség!nyugodtan irj bele amit csak gondolsz..ha marad ott valami bútor stb. akkor jobb ha lefényképezitek csatoljátok a bérleti szerződéshez,ha van udvar akkor azt is ijátok bele h köteles rendben tartani,bármit szertne változtatni elötte köteles megbeszélni veled stb.ja és mindig irjatok elismervényt h odaadta a lakbért rezsi árát,én is albérlő vagyok,volt dolgom szemét föbérlővel...sajnos:-(

igazából az lenne a jó ha fölfognák az emberek bérleti dij ,rezsi aztán dőzi....ez az egész egy megelőlegezett bizalmon alapul szerintem...

2011. okt. 20. 20:38
Mi nov 3-án megyünk bíróságra az albérlőink miatt :( Egy család, első ránézésre szimpik (anya, apa, 2 20 éves gyerek) .Mi kifogtuk a rosszabbik fajtát, sajnos. Most ügyvéddel írattuk és diákoknak adtuk ki. Hiába írtuk bele pl., hogy nem lehet állatot bevinni vagy dohányozni a lakásban, kutyát tartottak és bent cigiztek. Pff. Butuskák voltak, mert nem fizettek, de mindent aláírtak amit az orruk alá toltunk, hogy mindig mennyi tartozásuk van, mi t nem fizettek ki. Kirakni meg nem lehet őket, mert ő fog feljelenti önbíráskodás miatt. Nagyon rossz a magyar törvény. A bérlőnek több joga van, mint a tulajnak!
2011. okt. 20. 20:30

És miket írtatok bele ti? Én ilyenekre gondoltam:

Mik vannak a lakásban, milyen állapotban, ha elromlik valami jelzik, a javíttatást ők állják.

Nem fizetés esetén egy hónap áll rendelkezésre a tartozás fizetésére, ha nem fizetnek, menniük kell.

Nem hülyeségek? Még mit kellene bele írni?

2011. okt. 20. 20:13

Azt irsz bele amit akarsz. Mi 2 oldalasra csináltuk. Benne volt minden. Még talán az is hogy hány szál fű van az udvaron. :-)))

Bármit bele foglalhatsz, amit csak gondolsz.

2011. okt. 20. 20:01
Még egy kérdés... Nézegetem itt a forma nyomtatvány bérleti szerződéseket, de én még írnék bele plussz dolgokat. olyat lehet?
16. tegze
2011. okt. 20. 19:54

Sziasztok!

Mi albérletbe lakunk a hivaltalos bérleti szerzödés védi a bérőlt és a tulajt is!diktálós minden amit fogy. azt fizetem 10.én a bérleti dijal megkapja a csekkeket is persze másolat marad nálam az a tiszta.KOREKTeK VAGYUNK MIND KeTTEN IGY A JÓ BÉKÉS a helyzet.ám ha kiadod a lakást azért illik úgy menni megnézni hogy áll a porta hogy a bérlő is otthon van szerintem igy fer.Mi pont azért öltöztünk ki a másik albiból mert a föbérlö bejárkált +turkált.És ha elött nem kötözünk áthúz 40e gáz túlfiz.Egy jó tanács!4ha kikölt. a lakó együtt bemenni a szolg. és rendezni a számlákat mi s igy tettük itt bukott ki a gáz számlás téma!1 hónap felmond.idö mind 2 fél részéröl...

2011. okt. 20. 19:33

Nem akarlak untatni, de én is azt gondoltam hogy akinek kiadtuk a házat, az tök aranyos család. A gyerekek jól kijöttek, mert osztálytársak voltak. Addig hetente hivtak telefonon, eljött a kisfiú, és lement hozzájuk az én fiam is. Két évig laktak a házunkban, és elmentek úgy hogy közel 100 ezer tartozást hagytak maguk után.

Pegig mondom, ismertük őket már több éve, és mégis átcsesztek.

Én már lassan a saját testvéremben sem bizok meg ilyen téren.

Én megegyszer azt tanácsolom légy nagyon elővigyázatos.

14. BBabba
2011. okt. 20. 19:16
Már írta potyek lejjebb a dijnet.hu-t. Ott elég sok szolgáltató számláit tudod online fizetni.
2011. okt. 20. 18:55

köszönöm ismét a segítségeket.

Nem félek, hogy átvernek, hisz egy anya(80 körüli) a fiával költözne, akik most egy garázsban laknak 25/hó-ért(!). Mi 28-ért adjuk nekik a 30 nm-es lakásunkat.

Bár nem biztos, hogy érdekelnek a részletek. :D

Hihetetlen hogy milyen az ember... Nekik itt lakni olyan lesz, mintha palotában laknának.... :)


Olyan lehetőségről nem tudtok, hogy online lehet-e fizetni a közüzemi számlákat?

2011. okt. 20. 18:39
Ha az apeh felé beadod, hogy lakód van, akkor számlákkal is lehet csökkenteni a fizetni valót. Pl tudod a festésről a számlát mellé csatolni. Olyan dolgokról lehet számlát beadni, ami lakás értékét nem növeli, hanem csak szinten tartja.
2011. okt. 20. 18:38

Nagyon vigyázz az albérlettel,

A napokban nem tudom láttad-e a tv-ben hogy ha nem fizet a bérlő nem tudsz vele mit csinálni, mert jogai vannak.

Csak hivatalos szerződéssel add ki a lakást, mert különben nagy bajba kerülhetsz.

Én hasonló helyzetben vagyok. Már két hónapja sikerült megszabadulni a bérlőtől, de még mindig tartozik a számlákkal.

Szóval nagyon nagyon figyelj oda, és jelents be az apeh-nál. 16 százalékot kell fizetni a bérlet dijból, de annyival kérj többet a lakótól.

Csak hivatalosan csináld, mert nagyon rá lehet fázni erre az albérletes dologra.

De legyen szerencséd, és legyenek jó lakóid

10. syria (válaszként erre: 9. - Menta76)
2011. okt. 20. 18:34

Így kell csinálni. A szolgáltatóhoz bemenni, a fogyasztási helytől eltérő számlázási címet kell megadni, befizetni a fogyasztást, s bevasalni a bérlőn, így nem érheti meglepetés a bérbeadót.

(Mert a "kedves" bérlők szeretnek megfeledkezni a díjak fizetéséről.)

9. menta76 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2011. okt. 20. 18:08
Mi így csináljuk. A fogyasztóhoz bementünk és a fogyasztási hely az albérlet címe, a számlázási cím pedig a mi címünk, így kértük. Mi diktáljuk be az óraállásokat és ha megjön a számla ideadják a pénzt és mi fizetjük be.
8. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - 1d97508455)
2011. okt. 20. 18:07
Az is jó,ha pl. átirányíttatod a postádat.
7. kismacska2 (válaszként erre: 4. - 1d97508455)
2011. okt. 20. 18:07
Szerintem az is mukodik, ha bemesz a postara, es kersz egy atiranyitast, ami harom havonta 3700 korul van. Akkor az alberletes leveleket a lakcimedre fogjak vinni 3 honapig. Igy nem kell minden szolgaltatot vegig jarnod.
2011. okt. 20. 18:06
Nem Budapest, hanem a balatonpat, de azért köszönöm a segítséget. :)
2011. okt. 20. 18:05
Egyébként tapasztalatból mondom, hogy érdemes a mérőórákat a bérlő nevére íratni. Ha esetleg tartozást halmoz fel és lelép, nem nektek kell kifizetni.
2011. okt. 20. 18:03
Szeretnénk kiadni a lakásunkat albérletbe, de úgy, hogy a számlákat mi fizetnénk. Hogy lehetne más címre átíratni a leveleket(csekkeket)?
2011. okt. 20. 18:03
A közüzemi számlákra gondolsz? A szolgáltatóhoz kell bemenni és megadni egy másik levelezési címet. (Vagy online elintézni, ahol lehet.)
2011. okt. 20. 18:03
Ha budapesti vagy, akkor ajánlom a díjnetet: szuper,kényelmes
2011. okt. 20. 18:02
Albérletbe kiadott lakás számlái más címre érkezéséhez mi kell? lehet egyáltalán ilyet csinálni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook