Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akinél nincs nagyszülői segítség, az hogy oldja meg a gyereknevelést? fórum

Akinél nincs nagyszülői segítség, az hogy oldja meg a gyereknevelést? (beszélgetős fórum)

márc. 24. 07:02
Szerencsés, mert neki van segítsége. Sokaknak megadatik, hogy nincsenek magukra utalva. Van, aki el tud menni kettesben a férjével romantikus hétvégére a tengerpartra, mert a mamáék vigyáznak addig a féléves kicsire. És van, akinek a gyerek 4 éves koráig sem adatik meg egy gyerekmentes nap, mert egyszerűen nincs kire bízni. De nem érdemes azt lesni, hogy kinek mije van, mert az nem változtatja meg a te helyzetedet.
márc. 23. 22:49
Ő nem rendeli, hanem hétvégén a Mama főz, hétköznap meg a Dédi.
18. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 14:40
Mindenki a saját lehetősége szerint kereste erre a megoldást. Miért nem lehet a kicsi mellett főzni? Van járóka, abban eltöltheti a gyerek az idejét. Ha alszik, akkor is lehet főzni.
17. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 13:47

Felváltva a szülők.

Illetve fizetett segítség.

Mi is így csináltuk.

16. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - 96e4cb8ca7)
márc. 23. 11:15
Sajnos a gyerekneveléshez bőven kell pénz.
15. PöttyösPanka (válaszként erre: 9. - Főnix3)
márc. 23. 11:14
Idén télen olyan betegségek keringtek az ovikban, hogy a gyerekorvos is csak fogta a fejét, hogy ő még ennyi tüdőgyulladásos gyereket nem látott egy szezon alatt. Ő is és a háziorvos is azt mondta, hogy idén rengetegen jönnek erős tünetekkel járó, elhúzódó betegségekkel. Az ovi majdnem bezárt, mert alig maradt óvónő, aki nem dőlt ki. Azért ezt már nehéz elkerülni.
14. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 12. - Greeneyed)
márc. 23. 11:12
Amilyen árak vannak a rendelős oldalakon, kell hozzá pénz is bőven.
márc. 23. 11:06

Muszáj megoldani valahogy. A közösségbe kerülés időszaka a legnehezebb olyan szempontból, hogy sok a betegeskedés, amikor muszáj otthon lenni a kicsivel. Sok lehetőség van rá, hogy ki vigyázzon a gyerekre ha nagyon kell. Szabadság, táppénz, nagyszülők, home office, fizetett segítség. Ha nincsenek nagyszülők, a szülőknek teljes állásban kell dolgozni, és nincs pénz gyerekfelvigyázót fogadni, akkor bármilyen szomorú, de nagy felelőtlenség több gyereket vállalni.

Mi csak hétvégén főzünk. De megtehetjük, hogy hétköznap rendeljük az ebédet. Nem látom be, miért nagy dolog, ha valaki nem szokott főzni.

12. Greeneyed (válaszként erre: 7. - Főnix3)
márc. 23. 10:57
Nem muszáj főzni, remek, egészséges ételeket lehet rendelni is, csak tudni kell, honnan érdemes.
11. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 10:49
21 éves lesz a nagylányom, de semmi segítségünk nem volt kiskorában, ketten oldottuk meg. Felváltva voltunk vele itthon, vagy jött be velem dolgozni.
10. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 09:45
Az nyilván máshogy oldja meg, de megoldja mert muszáj.
9. Főnix3 (válaszként erre: 8. - Charlize)
márc. 22. 21:54

Sajnálom! Természetesen tudom, hogy nem vagyunk egyformák, nem reagálunk egyformán betegségekre.

Nem tudom mit mondhatnék, mert én nagyon szerencsés vagyok, nem voltak betegesek.

Nem tudom, hogy volt e/van e köze ahhoz,hogy nem óvom őket a széltől,nem sterilizáltam, sterilizálok semmit, Ha elkerülhető, mert sok esetben elkerülhető,nem kapnak gyógyszert , antibiotikumot,hanem természetes praktikákkal, homeopátiával és a test öngyógyításával gyógyultak/nak. Ha megfáztak, akkor is gyógynövény készítményeket alkalmazunk, mentolt párologtatunk.A teához mézet, citromot használunk, kerülöm a vegyszereket.

Szerencsém volt, a gyerekorvossal is, igaz úgy is kerestem annak idején,hogy tudtam homeopátiás kezelések híve.

8. Charlize (válaszként erre: 7. - Főnix3)
márc. 22. 21:36

Nem garancia, hogy nem lesz sokat beteg, akkor sem.

Én 1-et nevelek egyedül, de már kirúgtak volna szerintem, ha tápra mennék folyton. Anyu segít mindig.

Kapunk főtt kaját, a legjobbakat. Tömjük gyümivel a gyereket, vitaminnal. Mégis beteg rengeteget. Ahogy a komplett ovi is. Ráadásul az óvónők mondták, hogy mostanában lassabban gyógyulnak a gyerekek, 2 heteket vannak otthon legtöbben.

7. Főnix3 (válaszként erre: 6. - Charlize)
márc. 22. 21:24
Az immunrendszer erősíthető. Viszont, ha nem főz, nem eszik a gyerek rendesen gyümölcsöt, zöldséget, c-vitamint, multivitamint,keveset van levegőn, akkor a gyerek nem lesz ellenállóbb.
6. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 21:09
Ha anyuka háztartásbeli, megoldható. Ha teljes idős főállása van, kb. lehetetlen ennyit táppénzen lenni 1 embernek, apukával felváltva kell tápra menni, az biztos.
5. rabankari (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 21:01

Mindenki ahhoz alkalmazkodik,amit a sors neki szánt.

Ha nincs segítség,akkor tudod,hogy egyedül kell megoldanod és megoldod.

Tapasztalat.

4. Főnix3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 20:56
4 gyerekem van. 3 már felnőtt. Egy napot nem voltak a nagyinál! Pár óra maximum,az is ilyen gyors látogatás. Főztem,takarítottam, dolgoztam, iskolába jártam. Én szeretem az ételeket magam főzni,szeretem a lakásom tiszta,szoros beosztásban voltam mindig, de megoldottam, majd a második házasságomban, megoldottuk. Mikor betegek voltak a gyerekek, vagy én, vagy apuka maradt otthon. Megoldható. Muszáj volt megoldani, mint tudjuk, az meg nagy úr! :)
márc. 22. 20:51

Egyszerűen csak csinálod.🙂

Kell hozzá egy csipet logisztika, egy nagy kanál önbizalom (rátermettség), 1-2 gyerkőc, és mérhetetlen kitartás.

Tapasztalat.😉

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 20:43

Mindenki másképpen, van aki talpraesett, van aki meg nem.

Egy ismerős külföldön, 5 gyerekkel ebből az utolsók (de nem utolsósorban) ikrek.

Skypen hallgatta az egyetemi kurzusait, vitte óvodába, iskolába a nagyobbakat, és takarított, főzött, tanult mindemellett.

Van, aki meg egyel is elúszik.

Nincs erre sajnos recept.

márc. 22. 20:17
Úgy eleve a hétköznapokban. Ismerek olyat akinek 2 gyereke van: 3 és 9 évesek. És ő pl. nem főz, mert a kicsit nem lehet egyedül hagyni. Vagy mióta ovis, folyton beteg. Ezért heti 4 nap a Mamánál van, 1 nap a Dédinél. De akinek senki segítsége nincs, mert nincsenek nagyszülők, dédik, nagynénik?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook