Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá? (tudásbázis)
De, a stressz sok érdekes dolgot tud produkálni. Én a helyedben vennék omega3-t és szedném, meg egy kis magnéziumot is.
Sokat mozognék, és sokat aludnék.
Köszi!
De nekem nincs problémám;)
Remélem olvassa a fórumindító is:DD
Akkor írd majd meg a véreredményt!
A hányás nem a gombóctól van, inkább pszichés lesz.
Hiába írjuk le, hogy milyen gyógyszert szedünk mi, te akkor sem tudsz hozzá jutni, mert vénykötelesek.
Amikor túlműködtem, akkor methotyrint szedtem, naponta 4 db-ot.
Most alulműködök és letroxot szedek 175 mg-t.
Túlműködés tünetei: fogyás, kéz és lábremegés, izgágaság, magas pulzus, fáradékonyság, száraz bőr, kéz és lábdagadás, meleg nem tűrés, stb.
Alulműködés tünetei: hízás, hajhullás, magas pulzus, kéz és lábdagadás, illetve arc felpuffadás, memória problémák, száraz bőr, hideg nem tűrés stb.
Amint látod sok tünet megegyezik, így ezek alapján sem lehet eldönteni, hogy hogyan működünk. Nekem mindkettő volt már, mert túlműködtem, majd kivették a pm-em, ekkortól meg alulműködtem, illetve a túlműködésre kapott gyógyszertől is működtem már alul, akkor iszonyatosan hullott a hajam, de másról nem tudok, mert valószínűleg nem emlékszem rá.....
Tehát, ha vérvétel lesz, akkor néznek TSH-t, ha ennek eredménye referencián kívül van, akkor megnézik az FT3 és FT4 értéket is. Már a TSH-ból is látható, hogy milyen a működés, de a három érték egyértelműen megmutatja. Ha az értékeid nem jók, akkor kapsz gyógyszert!
A túlműködésnél alacsony a TSH és magas az FT4 és FT3. Az alulműködésnél Magas a TSH és alacsony a másik két érték.
A gombóc érzés lehet ettől, főleg ha van is ott valami, de ettől még nem biztos, hogy a működéseddel gond van, így felesleges a gyógyszerek után érdeklődnöd, ugyan is ha a göb okoz ilyen problémát, akkor vagy megműtenek, vagy jódizotópos kezelést kapsz, és majd csak ezután gyógyszert, ha kell. Sajnos ki kell várnod a vizsgálatokat, mert biztos kezelést csak ezek ismeretében lehet alkalmazni, mert ellenkező esetben a hormonrendszerbe való turkálás, sokkal komolyabb dolgokat fog produkálni.
Tehát, nyugi!
Örülök, ha tudtam kicsit segíteni.
Köszönöm a jó kívánságot.
(Elárulom, hogy ha van vmi amit gyűlölök hallani az a "ne görcsölj" rá kifejezés. Sajnos ez nem olyan egyszerű, amikor az ember benne van a helyzetben.)
Sok sikert neked is! Jobbulást kívánok! :-)
Nekem nincs gombócérzet.
Mi a párommal kisbabát szeretnénk, de nem akar összejönni jó ideje. Nekem a nődoki javasolta, hogy nézessem meg a pajzsmirigyemet és a cukor érzékenységet. Ha gond van akkor általában ez a kettő együtt jár.
Nemrég voltam az endo dokinál.
Kérdezgetett sok mindent. A pajzsmirigy rendellenesség tüneteit kérdezte, hogy tapasztaltam-e pl.: haj- és bőrzsírosodást, hajhullast, túlzottan előfordulnak-e pattanásaim, renszeres-e a mensim, fáradékonyság, sok alvásigény, indokolatlan hangulat ingadozás, izzadékonysag van-e.
Én nem vagyok egy nádszál alkat. Meg ugye babát tervezünk. Gondolom ezek is meghatározták, hogy mit kérdez a doki.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?