Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá? (tudásbázis)
Mondjuk nekem nincs ilyen gombóc érzet a torkomban, ami ennyire megnehezíti a mindennapjaidat. Gondolom neked nem mondaná az endokrinológus, hogy várjál egy hónapot. Az endo dokihoz háziorvos tud beutalót adni, ha esetleg elmennél szakrendelésre.
A háziorvos is kiírhat pm vérvételt. Csak lehet nem annyira ért a kezeléshez, ha gond van.
Úhh elég durva tüneteid vannak.
Igen sajnos laikusként nem igazán tudja eldönteni az ember, hogy mi is baj. Találgatni meg nem érdemes.
Hajtani kell a dokikat, hogy minél előbb kiderüljön mi a problémád.
Sajnos ilyen a magyar egészségügy. :-(
Attól függetlenül fontos a kivizsgálás és hogy pontosan kiderüljön alul vagy túlműködés áll a háttérben. Mint ahogy előttem írta egy kedves hozzászóló mindkét esetben más a kezelés.
Én is megyek majd pajzsmirigy vérvételre és ultrahangra. De előtte az endokrinológus orvos 1 hónap jódmentes étkezést írt elő. Így most várnom kell. A doki csak tudja, hogy mit hogyan érdemes vizsgálni.
nos.. azért nagyon fontos mert ellenkezőleg kezelendő az alul és a túlműködés.
Anyumnak alulműködés van. ő Euthyrox-ot kap rá
de neki pl jód kell amíg a túlműködésre meg ha jól tudom az tilos.
Ezt nem neked kell eldönteni, hanem belgyógyász szakorvosnak.
Amit felír, azt szedj rá.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?