Akik nem szeretik az állatokat (beszélgetés)
Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.
Ezt meg Gandhi monta.
Csak az a baj, hogy ettől a legfőbb étéktől kell félni a legjobban...
Nem igazán értem, hogy az ember miért gondolja, hogy fontosabb vagy értékesebb bármely élőlénynél.
Hogy a világ működjön, és egyensúlyban legyen, pl. azokra a pici pókokra is szükség van.
Az ember egoja határtalan...vagy inkább a butasága.
Én még úgy tanultam az iskolában, hogy legfőbb érték az ember. :)
Azt hiszem talán Lenin mondta.
a keresztesekkel, házipókokkal, kaszással stb sincs bajom. még a vérengző dajkapókhoz is volt szerencsém de nem bántott. Sőt a darázspókok is rendszeres látogatóink, őket etetni is szoktam :) meg a kereszteseket is néha :D
ha bent van a házban akkor se bántom max kipaterolom.
Csótányt is többre tartom mint néhány embert.. A meztelen csiga meg elvan a kertben :P
Ja, azt én is ismerem a rajzfilmből! :)
Élőben viszont állítólag csíp.
A nagy pókokat sokan szeretik, mert egzotikusak, de mi van a hazai terméssel, kicsikkel, amelyek elő-elő bújnak egy-egy sarokból? Pl. a keresztespók.
Csótány, meztelencsiga is jöhet? :)
A majmokkal csak az a bajom hogy irdatlan büdösek. Legalábbis nálunk a majomházban.
Nálam így van... masszív emberundorom tud lenni és gyűlölök néha emberek közé menni, a fizikai kontaktust pláne kerülöm főként idegenekkel (akár egy kézfogás)
de ha BÁRMILYEN állattal találkozom ez az érzés nincs meg bennem..
Anatole France tévedett ebben a kérdésben.
Mindenki azt választ szeretete tárgyául akit akar.
Önmagáért teszi, önzőségből, hogy a saját lelkének legyen jó.
Az meg különösen álságos, hogy az állatbarátok elsősorban a szép, puha, szőrös állatkákért rajonganak.
Az is elég gyakori jelenség, hogy akik "túlzottan" szeretik az állatokat, nem szeretik az embereket.
Ez egyfajta menekülés az emberek világából.
Én az embereket és az állatokat is szeretem, de az embereket azért fontosabbnak tartom.
Akármilyen rövid a pillanat, mely része a mellettünk élő állatok életének, felélénkíti a miénket, és minden szempontból jobbá, tartalmasabbá teszi azt.
John Muir
További ajánlott fórumok:
- Hölgyeknek / lányoknak az autókról -akik nem csak vezetni szeretik az autókat
- Akik nem szeretik a kutyákat és macskákat testközelben
- A MAGYAR TENGER-Balaton mellett lakók, és akik szeretik
- Létezik fogyókúra sanyargatás nélkül, van megoldás azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket?
- Miért marják egymást azok az emberek, akik állítólag szeretik egymást?
- Aki szeretik havat és azok is akik nem. :)