Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik mostanában szeretnének teherbe esni... fórum

Akik mostanában szeretnének teherbe esni... (beszélgetés)

2098. Nívea (válaszként erre: 2068. - Bigibigi)
2011. dec. 5. 17:53

Nekem szerencsém van, mert már most minden kívánságomat lesi a párom. Bár itt hiába zavarnám este bármit beszerezni nem menne, mert semmi sincs nyitva :DD

Mi fel vagyunk készülve mindenre. A pénz is meg van az orvosi vizsgálatokhoz és a szüléshez. Igazából tényleg csak attól félek, hogy addig nem lesz kész a ház, mire megszületik a kicsi. A költözéstől és az építkezéstől nem félek, mert sok segítségünk van. Inkább az időjárástól és a bankok vacakolásától, ami nem rajtunk múlik. És ha nyáron szülni fogok, akkor addig be kell költöznünk. Elméletileg ha márciusban elkezdjük, akkor júniusra bent kellene már lakni.

2097. Nívea (válaszként erre: 2079. - 26f013b4e0)
2011. dec. 5. 17:50

Sziasztok!

Elég sűrű napjaim vannak, de azért olvaslak titeket!Mától van elvileg peteérés, de nem nagyon van időnk együtt lenni. Estére még ha belefér, és lesz erőnk, akkor majd meglátjuk. Eszünkbe sem jut egész nap a gyerek, annyi a dolgunk.

Vácon futottál Te is? Ott mentek el az orrunk előtt tegnap. Nem engedtek el minket az autóval.

2096. Bigibigi (válaszként erre: 2095. - Zamila)
2011. dec. 5. 16:05

Ausztriában mondjuk pont jó az ellátás.

De azt gondolhatnánk, hogy pl. Angliában is...na ott a szülészet katasztrófa :-)

Franciaországban úgy néztem körül egy kórházban, mint más a múzeumban...durva a különbség :-)

A többi országról nincs infóm :)

2095. Zamila (válaszként erre: 2093. - Bigibigi)
2011. dec. 5. 15:54
Kíváncsi vagyok különben,hogy milyen lehet ott az alapellátás,még nem jártam más ország kórházában szerencsére.De biztosan színvonalasabb mint itt,lehet,gondolok egyet és ott szülök,hisz csak 110km,és még fizeti is a párom cége a biztosítást :D Mondjuk bajban lennék nagyon,hisz nem ismerem a nyelvet :S
2094. Bigibigi
2011. dec. 5. 15:52

Már látom az első, erre létrejött vállalkozás marketinganyagát:

Advent Bécsben maternity csomag, utazás légkondicionált busszal, teljes ellátással, rostban gazdag fogásokkal a kismamáknak. :-))))

2093. Bigibigi (válaszként erre: 2092. - 5221355151)
2011. dec. 5. 15:49

Nekem tökéletesen használ a gyógyszer, köszönöm. Csak ugye lassan, mert az ember vére nem úgy van, hogy hipp-hopp terem, ezért kellett volna még időben elkezdeni kezelni.

Olyan hemoglobin szintről indultam, amit ha szülés után mérnek, azonnal vért adnak :-)

(Ez ugye 80-85 alatt van) Tehát ebbe végképp nem fért volna bele egy szülés, nem is tudom mi lett volna, ha így megyek szülni. Jobb nem is belegondolni.

Az viszont tényleg durva lett volna, ha 5 hetesen elmegyek üres petezsák diagnózissal megszakításra...mikor eszembe jut, mindig felmerül a kérdés, vajon hány nővel csinálják meg ugyanezt, akik bízva az orvosban, elmennek a műtétre...adott esetben olyan hölgyek, akik hónapok vagy évek óta próbálkoztak babával és végre sikerült...

Brutális, ami itt megy. És egyre kevesebb a normális, lelkiismeretes orvos az országban. Az utánpótlás pedig megy külföldre. Nem irigylem a következő generációt. Ma, aki megteheti, magánklinikára megy. 20 év múlva mi lesz? Ki kell menni Bécsbe szülni? :-)

2092. 5221355151 (válaszként erre: 2089. - Bigibigi)
2011. dec. 5. 15:31

Teljesen érthető, hogy ezek után máshova mentetek! Azért is írtam úgy, hogy nekem szerencsém volt. Nem volt minden tökéletes, de alapjában véve elégedett lehetek. Ha ilyenek történtek volna, én is máshova mentem volna, valahogy megoldottuk volna.

Én is vérszegény voltam, de cefetül. A háziorvosom millió meg egyféle vaskészítményt felírt, amik persze nem használtak. Homeósat szedtem, ha érdekel, megadhatom a nevét. Nekem csak és kizárólag azt használt.

2091. Zamila (válaszként erre: 2082. - 26f013b4e0)
2011. dec. 5. 15:23
Akkoriban kisvárosban laktunk,ahol SZTK sem volt :S Csak a terhesgondozás zajlott ott,beutalót az ottani orvos írt,UH-ra,a mellettünk lévő városba,de nem voltam vele elégedett ezért megkértem,hogy a mellettünk lévő másik városba írjon beutalót,jó fej volt meglehetett ilyet vele beszélni :)
2090. mandarin87 (válaszként erre: 2054. - Nívea)
2011. dec. 5. 15:23
Nem baj... addig megfogadtam nem idegelem magam számolgatással, tesztelgetéssel mert múltkor is csak azt értem el vele, hogy kiborultam. Szóval mostantól csak pozitivan. Egyébként én is elvesztettem a fonatalt, h mikor van volt vagy lesz pé.-m (hálisten) :).
2089. Bigibigi
2011. dec. 5. 15:04

Nekem annyira rossz tapasztalatom volt az állami kórházzal, hogy 4-5 hónapos várandós lehettem, mikor azt mondtam, hogy elég.

Hiába fizettem a fogadott orvosnak, a genetikai ultrahang egy éppen pár négyzetméteres szobában volt, ahol nyilván az ember félig le van vetkőzve. Eleve kellemetlen az egész, erre becsődült egy fél orvosi társaság oda, az egyik "hölgy" (ha az ilyet lehet annak nevezni...) rátehénkedett a teljes lábával arra az ágyra, amin én feküdtem UH közben, majd' rámfeküdt, úgy kellett odébb húzódni.

Az orvos kenetvizsgálatot csinált, megígérte, hogy az eredménnyel felhív, nem történt meg. Ezen kívül a vérképemen egyértelműen látszott, hogy nagyon durván vérszegény vagyok, amit nem kezelt (mikor a másik orvos meglátta a hemoglobin szintemet, majd' leesett a székről)

Ez a 3 dolog, ami történt, ez az utolsó alkalommal volt, mikor a kórházban voltunk. (Azért azt még megemlíteném, hogy 5 hetesen el akartak küldeni terhességmegszakításra, mert még nem látszott, csak egy üres petezsák. Nem hagytam magam, és most 35. hétben járunk...)

Szóval nekem betelt a pohár. Magánklinikát választottunk. Ha nem tehetnénk meg, akkor valószínűleg maradtunk volna a fent említett helyen, mivel nincs más választás, de így, hogy van lehetőségünk, jobbnak láttuk olyan helyre menni, ahol nincs futószalag és nem tehénkednek rá az emberre UH közben. (A vérszegénységemmel még azóta is küzd az orvos...mivel nem lett elkezdve idejében a kezelés, így sokkal nehezebb neki is, nekem is. Viszont elmondása szerint komoly hatással lehet a magzatra is az anya ilyen durva vérszegénysége, arról nem beszélve, ha ehhez még hozzájön a szülés közbeni vérveszteség, akkor ott már vért kell adni a kismamának)

Mi a Maternity Magánklinikát választottuk, több szempont alapján.

- világosan le van írva minek mennyi az ára. Nem kerül többe a császár, mint a sima szülés, így nem érdekeltek a császározásban

- a Kútvölgyi klinikai tömbhöz tartozik, így ha ne adj' Isten bármi komplikáció van, akkor a női klinika a magánklinika mögött áll

- összehasonlítva a többi magánklinikával, szerintem korrektek az árak. Találkoztam csillió-billiós összegekkel. Itt sem kevés, de nem is elrugaszkodott (pl Telki...)

2088. 5221355151 (válaszként erre: 2085. - E33ecb08b8)
2011. dec. 5. 14:31

Természetesen minden kötelező vizsgálaton ott voltam, rendszeresen jártam nőgyógyászhoz is. Voltam pluszban 4d-s ultrahangon, vérvételre is többször kellett járnom.

Akkoriban érdeklődtünk mi is, hogy mi hogy megy. Volt egy hely, ahol 100ezret kértek volna. Ebben minden vizsgálat benne volt, de a szülés még pluszban jött volna hozzá.

Mikor jöttünk haza, megkaptam a papírjaimat, akkor akartam odaadni a pénzt az orvosnak, amit arra szántam. De nem volt hajlandó elfogadni semmit. Ha megtehettem volna, hogy külön járok mindenhova, lehet, én is magánhoz járok.

2087. n.beja
2011. dec. 5. 14:25

Szeretném ha már ilyen gondjaim lennének! :D

De az 1 millió tényleg sok.

2086. 26f013b4e0 (válaszként erre: 2085. - E33ecb08b8)
2011. dec. 5. 14:21
én a dokinak 50ezret fizettem... az 1milliót "enyhe" túlzásnak tartom :-)
2085. e33ecb08b8 (válaszként erre: 2083. - 5221355151)
2011. dec. 5. 13:06

kkor ha jól értem, te nem "hálálkodtál "senkinek, jártál a kötelező orvoshoz a kötelező vizsgálatokra?

Az az igazság, h ezen én is gondolkodom, h ha oda kerül a sor, adjak e és kinek.

Egy magán kórházas szülész 1 millió körül van egyébként. Ugyanakkor mindig az van bennem, hogy tíz éve dolgozom, fizetem a TB-t s ehhez képest ha normális ellátást akarok akkor mindent csináltassak priviben. Nem biztos h jó megoldás.

2011. dec. 5. 12:55

Elvitték megvizsgálni meg fürdetni a picit, a férjem is ment velük. Az orvos összefoltozott engem, utána a nővérke megkérdezte, hogy visszahozza-e egy kicsit, megszoptatom-e. Naná! Velünk volt egy jó darabig. Aztán engem letoltak a szülőszobából. Első este nem lehetett velem. Aztán hajnalban hozták is. Fürdetni nem én fürdethettem, de azt is ott csinálták, ahol aludtunk, nem vitték el addig sem. Vizitelni is oda jöttek.

Egészében meg voltam elégedve.

2011. dec. 5. 12:53

Sziasztok!

Ki hogy áll?

Olvasgattam a hozzászólásokat. Nekem sem volt fogadott dokim. Nem is engedhettem volna meg. Én a fehérvári kórházban szültem. Biztos szerencsés voltam, mert nagyon jó orvosnál szültem. Nagyon kedves volt, először is oda jött bemutatkozott, hogy ő fogja levezetni a szülést. Minden nap megnézett minket, amíg hazajöttünk. Pénzt nem volt hajlandó elfogadni. Amikor csak vizsgálaton voltam nála párszor, akkor is nagyon kedves volt és odafigyelt mindenre. Ez is érdekes, hogy nekem anno azt mondták, hogy az orvos nem sok mindent csinál a szülésnél. Néha megnéz, gátmetszést csinálja ő. A szülésznő csinál mindent, az van bent. Hát nálam nem így volt. Ott volt a szülésznő is, de a doki csinált mindent. A szülésznő csak mondta, hogy mikor nyomjak, hogy vegyem a levegőt meg ilyesmi.

2082. 26f013b4e0 (válaszként erre: 2081. - Zamila)
2011. dec. 5. 09:10

Mivel Vácon csak egy kórház van, így több sztk-t hiába kerestem volna :-):-)

Én azért (is) szültem az Istvánban, mert végig a gyerekkel akartam lenni...

2081. Zamila (válaszként erre: 2079. - 26f013b4e0)
2011. dec. 5. 08:51
Ez nem igazan vita,legalabbis en nem annak szantam.az sztk,no az elso elmenyem nekem sem volt jo,ezert is mentem utana masikba,ahol minden rendben volt.
2080. Zamila (válaszként erre: 2078. - Bigibigi)
2011. dec. 5. 08:45
Épp ezért mondom,hogy ez csak az én véleményem.De tudod nyomhatod te az orvost pénzel,a nővérek,akikkel ott a legtöbbször találkozol majd,mert a doki max 5percre ugrik be hozzád majd naponta,szóval a nővéreket nem nagyon fogja érdekelni,hogy kinek mennyit perkálsz,ugyanolyan ellátást fogsz kapni tőlük.Az,hogy a babát elviszik-e mellőled,teljesen kórház függő.Nekem otthagyták amíg szülőszobán voltam,ott voltunk hármasban,apu a baba,és én.Gyönyőrű emlék:-)A lényeg sztem,hogy jól felszerelt korház legyen,ahol szülsz
2011. dec. 5. 08:38

Minden ember más, minden szülés más, ezen kár vitatkozni/rágódni.

Az, hogy velem az sztk-ban hogy viselkedtek, amikor először mentem, hogy nézzék meg, terhes vagyok-e stb... azt inkább nem kommentelném, mint egy futószalag, épphogy nem volt bent az utánam következő mikor vizsgáltak.. már a vizsgálóban elbőgtem magam, pedig 30on felül vagyok/voltam... utána nem győztek bocsánatot kérni, hogy hát nem így gondolták, stb...

inkább hagyjuk...

Hétvégén futóversenyen voltam, a nődokim vhogy a startnál mellém sodródott... nagyon jó fej volt, biztatott,stb.. hogy ügyesek legyünk a férjemmel...

Akárhányszor meglátom megnyugtat a jelenléte, én örülök, hogy nála szültem, vagy fogok szülni...

2078. Bigibigi
2011. dec. 5. 08:12

Én nem rongyrázásnak hívnám. De nem kell messzire menni, csak a szüléstörténetekhez, olyan hölgyek beszámolóját elolvasni, akik fogadott orvos / szülésznő nélkül mentek szülni és rájuk se hederítettek...sőt, volt olyan baba, aki meg is halt az orvos hibájából.

Én inkább kifizetem, amit ki kell, de bánjanak velem és a babával normálisan, ne vigyék el szülés után indokolatlanul hosszú időre, stb.

2077. Zamila (válaszként erre: 2075. - 26f013b4e0)
2011. dec. 5. 07:05
Igazából,én nem is nagyon érzékeltem szülés közben,hogy kik vannak a közelemben,ha veled vana a párod,sztem a többiek lényegtelenek.Persze,ez mindenkinek egyéni döntése,úgy ahogy írtad.Csak én tartom felesleges rongyrázásnak,ami persze,csak a saját véleményem,mindenki másképp gondolkozik dolgokról.Én sajnálnák kiadni annyi pénzt,lényegében a semmiért.
2076. Zamila (válaszként erre: 2074. - Bigibigi)
2011. dec. 5. 06:42
Tényleg szerencsés voltam,mert amikor szülni mentem az az orvos volt ügyeletes,aki már többször is vizsgált.A második lányomat,amikor szültem,az orvos bent sem volt a szülőszobán,akkor ért oda amikor varrni kellett.A szülésznők pedig mindkét esetben nagyon kedvesek voltak.
2075. 26f013b4e0 (válaszként erre: 2073. - Zamila)
2011. dec. 4. 22:14
Hát én konkrétan rosszul lettem volna, ha egy idegen férfinál, pláne nőnél szülök, akihez éppen beesek... az ismerőseimről meg fog. sincs, hogy milyen orvosuk v. szülésznőjük volt.. ez abszolút saját döntés, nem pedig divat..
2074. Bigibigi (válaszként erre: 2073. - Zamila)
2011. dec. 4. 21:33

Akkor roppant szerencsés vagy, ha fogadott orvos nélkül normális bánásmódban részesültél.

Nekem és tapasztalattal rendelkező közelebbi ismerőseimnek több budapesti kórházzal / orvossal van tapasztalata.

Ez is olyan, mint a töltött káposzta...ahány ház, annyi szokás.

2073. Zamila (válaszként erre: 2068. - Bigibigi)
2011. dec. 4. 09:05
De miért kellene magánklinikán szűlni? Vagy épp,orvost,szülésznőt fogadni? Én két gyereket szültem,egyiknél sem volt fogadott orvosom,ami nem jelenti,hogy mindig más orvos látott,mert mindig ugyanannak a rendelésére mentem.Ezek szerintem olyan felesleges pénzkidobások,hogy hajjaj,a legtöbben csak azért teszik,nehogy "rosszabbak" legyenek az ismerőseiknél,akiknek,persze,volt saját orvosa,szülésznője,vagy épp magánklinikán szültek.
2072. Bigibigi (válaszként erre: 2071. - 26f013b4e0)
2011. dec. 3. 22:53
Szerintem szinte minden fejben dől el. Én sem vagyok minden pillanattól elájulva. Kétségtelen...rengeteg a megismételhetetlen és mással össze sem hasonlítható pillanat. De ez negatív oldalról is igaz :-)))
2071. 26f013b4e0 (válaszként erre: 2070. - Bigibigi)
2011. dec. 3. 22:51

Sokszor elgondolkoztam azon, hogy olyan ismerőseim, akik a terhesség minden pillanatától el voltak ájulva, és nem is akartak igazán megszülni, inkább még magukban tartották volna a babát, mind tovább hordták a gyereket. Én meg, aki alig vártam már, hogy szüljek, és siettettem az időt, és már alig vártam, hogy a kezemben legyen Gréti, meg előbb szültem...

Persze aztán lehet semmi összefüggés nincs a kettő között..

2070. Bigibigi (válaszként erre: 2069. - 26f013b4e0)
2011. dec. 3. 22:40

Volt már olyan anyuka, aki szétszedett engem, hogy gondolhatok olyat, hogy nem rózsaszín minden...valószínűleg az idő utólag megszépíti :-))) De így a dolog kellős közepén, rengeteg megoldott és megoldásra váró probléma közepette nekem ez a véleményem.

Ettől függetlenül csodálatos dolog. Bár néha fura, hogy úgy mozog a hasam, mintha alian akarna kitörni :-))))

2069. 26f013b4e0 (válaszként erre: 2068. - Bigibigi)
2011. dec. 3. 22:32
Szívemből szóltál:-) Klasszul megfogalmaztad a dolgokat, gondolataimat a terhességgel kapcsolatosan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook