Akik hisznek a szellemekben és a hasonló dolgokban... (beszélgetés)
ezeknek a szóbeszédeknek biztosan van valóságalapjuk..!
álszentek én mondom... még hogy a világi dolgokat kizárják... cöcö..
majd kövi életükben.. talán.. :D
" Ő " is azért lett, mert volt a bűnös apja + anyja?!
Az alagutas verziót vagy 24 évvel ezelőtt hallottam. De csak burkoltan. Megkérdezték : Miért volt alagút a két épület között?? Mert ha fannt van, látják ott kinnt a mozgást. Így titokban maradt.
Nem tudom igaz - e, mert csak ennyit beszéltünk erről.
Úgy emlékszem, ez I.Henrik császár találmánya, aki 1014- ben a nyugat római birodalom - a katolikus keresztény rész - feje volt.Ő adta rendeletbe, hogy pap nem nősülhet, 1022 - ben. Semmi más, csak politikai oka volt ennek.Ugye, azt tanítja a Biblia, Éva + az alma, tehát a Nő a főbűnös, s így egy pap, nem szövetkezhet a főbűnössel, na + a testi vágy, a szex stb. az elítélendő, eretnek...szal, szerinte hülyén jött ki az az elötti helyzet.
Politikailag pedig a hatalom megszilárdítása, a sok pénzzel teletömött pap támogatása....
:DIgen, sutyiban, s, úgy van, ahogy írtad, nem mindegy a hogyan:)
Vagyis, nem volt annyira fontos a hit, átváltott hatalomba, hataloméhségbe, mert az első keresztes hadjárat is erről szól, ezekre rá 74 évre.
Nem értem miért kell alapból a cölibátus.. marhaság
természetellenes és egészségtelen is. de lám sutyiban tesznek az egészségükért ;)
Na!Ez máá valami!:)Neeem is tudoom, ugyan, mi oka lehetett?
Sose baj,ilyen is kell.Semmi sem elhanyagolandó.
Amit nem ismernek, azt nem is hiányolják.
Illetve ki tudja? Pécse ( azt hiszem ) a papnevelde és az apácák közt a föld alatt valami alagút van volt. Nem véletlen..
Ezer bocs ha nem így van..
De jól eltértünk a témától.. ;)
Na persze. én még sosem imádkoztam. úgy hagyományos módon nem..
Anno általánosban nálunk is volt hittan de fakultatív jelleggel bárki bemehetett. én valahogy nem éreztem késztetést. :)
Hormonok működnek. Nem lenne " férfi " ha nem.. Persze érdekes látvány lenne.
Takarja a nagy " bő pendely ".
Na ezért kellene megengedni.
Gondolj bele : esket. A menyasszonynak a dekoltázsa.. Melyik pasi nem fantáziál? Nem gyerek korába dönti el : Pap leszek.
Igen :) S milyen vicces lenne az utcán egy sétáló,dudoros reverenda :D :D
Pardon!
Nem akarom őket felmenteni. De jobb magyarázatot nem találok. Mostanság meg pláne..
Néha talán a " kihívó ruha " is ellódítja a fantáziákat. És akkor az férfi énjük mutatkozik..
,,Na igen. Hús és vér pasi Ő is."
Ez így van :) Tudta, mire vállalkozik, s én sem hiszek nekik, bennük.Ezektől aztán meg lehet tanulni a képmutatás magas iskoláját, ha valakinek megy, hát hasonlatosak a politikusokhoz.
Nem hisznek, de dumálják :) No gond! Kapnak kéglit, kocsit, jó fizut, költségekbe besegítést, mert az egyháznak van miből. Sokan ezért mennek.
Itt van papi fősuli. Kijönnek csoportosan, s hallhatod : - Ba** meg...! - S társai :)
Kevés a kivétel, azzal + még no taliztam
Na igen. Hús és vér pasi Ő is.
Ezért nem tudok nekik hinni.
Alkalmattán egy ismerősöm egy plébánosra rom. kat. - ra mondta : Nagyon nem szerettem azt az embert.
Egy másik ismerősöm szerint . Valamit félre értelmeztek abban, hogy az ilyen papok nem nősülhetnek..
Azért ez is hidegrázós eset.
2007- ben, az eset után felkerestem a papot, mondja meg, mit hallottam. Míg beszéltem, tátva maradt a szája, s azt mondta a végén,h ő nem hisz ebben, biztosan stressz vagy valami lelki gond okozta, s csak hiszem, h hallottam :D
3 év múlva megkérdeztem egy másikat, az azt mondta Angyal volt. Nem fogadtam el, mert - konkrét nem tudtam, miért - éreztem, h nem.Ezzel a pappal viszont barátságba keveredtem, s beszéltünk neten is - msn -. Kb. 2 hó után, egy este azt kérdezte:- Milyen bugyi van rajtad? - Írtam neki, ennyi volt.
:D :D S ezek adják fel az uccsó kenetet.S ezek prédikálnak a mennyről, Istenről:)Azt megnézném, hova kerülnek! Az ezoterikusokat pedig lealázzák a sárga földig -- Persze, itt is van, csak jóval kevesebb, aki megérdemli
Apám rendőr volt, de anyám titokban beiratott hittanra, amikor 6 éves voltam.Azt mondta, jót tesz nekem, sose lehet tudni :)
Jártam is hetente 1-szer, kaptunk szines könyvet, képekkel:) De, egyszer-pár hónap után -, azt mondta a pap: -Mikor lefekszel, egyik oldaladon az Ördög, másikon Isten van melletted.Ezért kell imádkozni - Majd megölt a félelem esténként. Leléptem hittanról, s nehezen aludtam. Ma már vicces, akkor nem volt az :)
-- Ez a menny, pokol dologról jött be
Igen, de nem kapsz választ arra, ami foglalkoztat, mert sohasem mesélik el a szellemek, hogy milyen. Még annak sem, aki látja őket. Egy megfoghatatlan másik világ szerintem.
És ha úgy fogjuk fel, hogy van élet a halálon túl, talán könnyebb beletörődni, hogy nem élünk örökké
Én biztos vagyok benne hogy van ilyen! különben meg annyira érdekes ez az egész. Ugye kicsi korunktól kezdve bemagyarázák ezt az egész menny és pokol dolgot. Elfogadod mert a megmagyarázhatatlanra egy fogjuk rá "ésszerű" magyarázat. Az életben is osztályozol: jó, rossz, kell, nem kell, és akkor "logikus" hogy a halál után is így van.
igazából FOGALMUNK nincs mi van utána :) és engem ezért foglalkoztat ennyire a dolog. bár időnként félelmetes de többnyire nem az.
Igen, szerintem sokan nem tudják.
Az ismerősömet sokáig zaklatta egy kislány, 5 éves forma. Mindig azt mondta, hogy ő ott lakik. És valószínűleg nem tudta hova tenni, hogy nem találja az anyukáját, és más lakik a házukban.
A nyáron, egy ismerősömmel mentem egy keskeny utcán, a központ felé. Beszélgettünk, mikor a hátam mögül egy férfi így szólt:,,Szabad?"
Hirtelen átszaladt az agyamon, milyen illetlen vok, hogy elfoglalom az egészet. Ismerősöm fújta a magáét, én mögé soroltam, s vártam, hogy a férfi elmenjen. Kb.pár mperc telt el, nem jött a pasi. Hátra néztem, senki.Ez egy 3 méteres szakaszon mehetett le,s nem volt se kapu, se üzlet, ahová bemehetett volna, se utca, se park.Ismerősöm semmit nem vett észre az egészből. Azt gondoltam, halucin a kimerültségtől, de tisztán hallottam:) 30- as férfi hangja volt.
Lehet, van, aki nem tudja, h meghalt?
S, ha ennyien vannak körülöttünk, akkor a történelem halmozta őket fel vagy más az oka?
Nekik nem,már megszokták.
Azt mondták, hogy ha kinéznek az ablakon, csak úgy hemzsegnek. Volt olyan, hogy beszélgettünk és azt mondta, benne állok az egyikben. Hát, köszi
ijesztő lehet de nem feltétlenül.
akik látják nekik is ijesztő?
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a szellemekben?
- Léteznek szellemek?
- A gyerekek látják a szellemeket?
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?