Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A szomszédasszonyom veri a gyerekét fórum

A szomszédasszonyom veri a gyerekét (beszélgetés)

1 2 3 4
45. fa97e451a7 (válaszként erre: 1. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 22:41
jelentsd a gyámügynek
44. Csicsóné galambom (válaszként erre: 43. - 4c1a787e8f)
2014. dec. 19. 22:39

Uhhh... :((

A hozzászólások se "gyengék"...:(

2014. dec. 19. 18:20
2014. dec. 19. 18:19

Ha minden ilyen gyereket elvinnének, tele lennének a gyermekotthonok.

Anyuka ki van borulva, talán igen, pont azért, mert túl "jó" neki. Az ilyen korú gyerekek tényleg tudnak szörnyűek lenni.

Kellene az anyukának pszichológusi segítség, plusz nevelési segítség, tréning, sőt talán családterápia is.

Lehetne javasolni a területi nevelési tanácsadót kezdésnek. Ott bármerre el tudják indítani a családot.

Az is bőven meglehet, hogy a kislány is extra nehéz eset, tényleg nagyon provokál. Anyuka extra nehéz helyzetben van, és egyszerűen nem ismer eszközöket. Csomót én se ismertem, amíg meg nem tanították. Mi jó gyerekek voltunk, én nem éltem azt át se magamnál, se az öcsémnél, hogy mit kell tenni, ha a gyerek ilyen, vagy olyan, nagyon nem fogad szót, stb.. Nem volt rá mintám. Bizony egy darabig én is sokszor megvertem, mert nagyon ki voltam. Aztán ki is derült, hogy nem véletlenül, mert autista, és tényleg nem százas.. Elmondtam a pszichológusnak, ő azzal kezdte, hogy nyugodjak meg, ilyen kórképpel még nem volt szülő, aki ezt ne tette volna meg.. Ezt csak azért írtam ide, hogy bizony nem minden gyerek egyforma.

A javuláshoz szakember kell, támogató család és tanulás.

Persze, ha nagyon eldurvulnának a dolgok, az más.

Volt itt nemrég egy ilyesmi fórum, ha megtalálom, belinkelem. Ott el is vették a gyereket, hamar, bár az azért gázabbnak tűnt a leírás alapján.

41. fincsi5 (válaszként erre: 22. - 000a221d50)
2014. dec. 19. 17:29
Te ismered ezt a szomszédasszonyt? :((
40. unom (válaszként erre: 22. - 000a221d50)
2014. dec. 19. 17:02
A stílusod alapján hová sorolod magad?
2014. dec. 19. 16:48
Szerintem a nővel kéne beszélni négyszemközt.Nem tolakodóan inkább úgy hogy érezze nem itéled el.Ha azt veszem alapul hogy tényleg depis mondjuk akkor nyilván kiakad ha nyilvánosan birálva van mert attól még inkább alkalmatlannak érzi magát sőt még attól is ha a férj közelit vagy rokon.Azt meg lehet támadásnak veszi.Általában rosszabbul fogadják egy szeretett személytől a "birálást" ami nyilván nem az de másképp fogja fel mint egy normális gondolkodású.
38. 677b566158 (válaszként erre: 35. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:40
Ebben igazad van.Nyilván nem mentség mindenre hogy lelki baj meg ilyenek,azért gondolom nem a leg kezelhetetlenebb fajta.Szóval valahol neki is van felelőssége nyilván hiszen a viselkedése másra is kiterjed nem csak magát emésztgeti.Az se jó persze de na..
37. Csicsóné galambom (válaszként erre: 32. - 677b566158)
2014. dec. 19. 16:39
Nagyon szeretem azt a kislányt, és általában a gyerekeket.
36. 677b566158 (válaszként erre: 33. - Trapiti)
2014. dec. 19. 16:38
Igen hallottam már én is ilyet:/bár segítségből,de mindent az anyuka helyett akartak megoldani,még boltba lemenni is.Anyuka meg bent hesszelt a lakásba egész nap,nézte a babót,aki ugye még nem sokat jelez vissza.Na még egy lapát..nem szeret a gyerekem?És persze ha van alapbetegség is máris ott a probléma.
35. Csicsóné galambom (válaszként erre: 27. - 677b566158)
2014. dec. 19. 16:38

Igazad lehet. Elképzelhető, hogy neki túl könnyen jön minden az életében, és ezért nem tudja értékelni a jó dolgokat. Gyanítom, hogy a szülei nem is kicsit elkényeztették.... túl jók akartak lenni, mindent megadni a gyereküknek, de nem vették figyelembe, hogy milyen könnyen önzővé válhat valaki, ha csak saját magával kell törődnie... És mindezek tetejébe talált magának egy olyan férjet, aki mindehhez az anyagi fedezetet is biztosítja.

Nyilván van valami lelki defektus, csak azzal szembe is kéne nézni....

34. trapiti (válaszként erre: 31. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:36

Ha vele nem jutsz dűlőre, akkor beszélj a férjjel. Ha imádja a nőt, hátha segíteni is hajlandó lenne csak nem találja a módját...

Az fontos, hogy ne támadj, inkább próbálj megértő lenni, mert csak így van esély hogy elfogadja amit mondasz.

33. trapiti (válaszként erre: 27. - 677b566158)
2014. dec. 19. 16:34

Igen, egyetértek. Nem hiszem hogy nem szereti, akkor nem húzná fel magát ennyire rajta. Inkább nem boldogul vele, amin a sok "segítség" még ront is, állandóan más van a gyerekkel, mindent más csinál, más old meg stb.

Anyósom csinálta ezt a sógornőmmel, akinek szintén volt egy enyhe szülés utáni depressziója, ami találkozott az egy háztartásban élő akarnok típusú anyóssal. Pár hét alatt ott tartottak hogy anyós aludt a babával, ő gondozta, midnent ő csinált, a sógornőm meg csak nézhette távolról a saját gyerekét, azzal a felkiáltással, nehogy kárt tegyen benne... egy évig ment ez így, akkor kapcsolt a férj hogy mi történik... most 8 éves a kislány, nagyjából mostanra sikerült úgy-ahogy helyrehozni ami kárt tettek egy év alatt. Ahelyett hogy az anyát támogatták volna meg a szerepében ill. a gyógyulásban.

32. 677b566158 (válaszként erre: 31. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:34
Azért nagyon kedves tőled hogy próbálsz segíteni:)
31. Csicsóné galambom (válaszként erre: 25. - Trapiti)
2014. dec. 19. 16:32

Megpróbálok vele beszélni még egyszer, bár ... ahhoz meg kellene értenem, hogy miért viselkedik így, de ez nekem nem fog menni....:(

És egyszer egy más témában, egy vita kapcsán (régebben) már nagyon flegma volt velem, elküldött a francba. Ezért is nem nagyon mer neki szólni senki.

De beszélek vele, lesz, ami lesz.

30. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 26. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:32
A hozzá hasonló pitsákat többnyire imádja a párjuk. Mazochista pasik is vannak.
29. 677b566158 (válaszként erre: 28. - 000a221d50)
2014. dec. 19. 16:31
Lehet hogy épp nem pi..ribi ahogy te irod nem láthatsz bele az életébe.Én majdnem egyedül csináltam végig egy rosszabb betegséget és elmondhatom nem egyszerű..Nem minden fekete meg fehér
28. 000a221d50 (válaszként erre: 23. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:28
Az a baj, hogy ezek a idióta pi..nabarbik azt hiszik, hogy a gyereket csak meg kell csinálni és akkor minden happy...de a gyerek nem lesz magától illemtudó, ha nem foglalkoznak vele, akkor igen idegesítő gyerek lesz, csak nevelés kérdése. Attól mert veri, nem lesz neveltebb... fú de felhúzott ez most.
27. 677b566158 (válaszként erre: 21. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:27
Lehet,azért mondom nem is olyan egyszerű ez feltéve ha ilyen baja van.Sokan nem is gondolnak arra hogy ezt lehet orvosolni,van aki fél mert sok az előítélet a kezelésekkel kapcsolatban,vagy csak épp a diagnózistól..vagy épp a válaszoktól.De talán elég lenne csak ennyit megértenie,hogy valahol valamiért rosszul sajátított el vagy rosszul rögzített egy gondolatsort és máris ott a baj.Évek teltek el holott lehet csak annyi volt hogy az elején nem fordultak orvoshoz,mert pl szégyellte bevallani,hogy nem úgy éli át az anyaságot,ahogy az a színes lufis mesékben le van írva.Lehet naiv vagyok de próbálok hinni abban hogy nem mindenki rossz:(
26. Csicsóné galambom (válaszként erre: 24. - 96e4cb8ca7)
2014. dec. 19. 16:26
A pasinak van pénze... Aki amúgy imádja ezt a nőt...fogalmam sincs, miért.
25. trapiti (válaszként erre: 18. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:26

Nem ilyen típusú segítség kell szerintem. Lehet hogy az is ront a helyzeten hogy mindent más csinál a gyerek körül, de lehet hogy ez éppen azért van mert a család látja hogy gondja van az anyának.

Szerintem ha őszintén tudsz az anyukával beszélgetni, akkor a legjobb ha neki mondod el őszintén hogy hogyan látod te a helyzetét kívülállóként és hogy hová vezethet ez ha nem változtat. Én első körben megpróbálnám rávenni az anyukát, hogy saját maga kérjen szakszerű segítséget (pszichológus, családsegítő) mert itt elsősorban neki van problémája (persze kiderülhet a háttérben a családon belül más ok is ami kívülről nézve nem ennyire nyilvánvaló). AZ anyukának is jobb lenne, ha jobb lenne a kapcsolata a kislánnyal.

Szülés utáni depresszió bőven lehet, amire a család nem a legszerencsésebben reagál azzal, ha mindent kivesz az anyuka kezéből, aki ezáltal még inkompetensebbnek érzi magát és ez egy olyan ördögi körhöz vezet amiből nehéz kiszállni, különösen amikor már ennyire eldurvul a helyzet.

Csak azt az utat látom, hogy az anya kerüljön pszichológus, családsegítő látószögébe minél hamarabb, de ne támadó hanem segítő módon.

2014. dec. 19. 16:25
Azt nem értem, hogy ha ennyire nem bírja elviselni a gyerekét akkor miért nem válnak el az apjával? Pénze ha jól értem, van, miért nem húz el a búbánatba (pasizni, bulizni, külföldre akárhova), miért nem lép ki a szerencsétlen gyerek életéből ha egyszer nem szereti? Ha az apja normális, ő viszont alkalmatlan a gyereknevelésre, úgyis a férfinak adja a bíróság a gyereket.
23. Csicsóné galambom (válaszként erre: 22. - 000a221d50)
2014. dec. 19. 16:24
Hát úgy hidd el, éppen ezen agyaltam a napokban... mert emlékszem, hogy annak idején emlegette, hogy már kéne baba.... és a következő hónapban terhes volt.
22. 000a221d50 (válaszként erre: 10. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:23
Engem ez azért is dűhít, hogy az ilyen fogyatékos büdös bunkók simán teherbe tudnak esni..más normális emberek meg küzdenek azért, hogy legyen gyerekük...
21. Csicsóné galambom (válaszként erre: 20. - 677b566158)
2014. dec. 19. 16:22

Nagyon értelmes nő egyébként... Ezért gondolom, hogy tudja, hova fordulhatna, ha mentális gondja lenne.

Én azt gyanítom, attól fél, hogy szembesítik azzal, hogy nem szereti a gyereket. Mert nem is foglalkozik vele.

20. 677b566158 (válaszként erre: 18. - Csicsóné galambom)
2014. dec. 19. 16:19
tapasztalatból mondom hogy a fogom magam és elmegyek pszichológushoz sajnos ez nem ilyen egyszerű..persze közel sem biztos hogy ilyen jellegű baja van.csak a miatt gondoltam,hogy elmondásod szerint ő is érzékeli a problémát.És mint írtam az egzisztencia nem függvénye egy mentális betegségnek.
19. Csicsóné galambom (válaszként erre: 9. - Fincsi5)
2014. dec. 19. 16:18
A férjem is ezt mondja....
18. Csicsóné galambom (válaszként erre: 15. - 677b566158)
2014. dec. 19. 16:16
Azt gondolom, hogy ő rengeteg segítséget kap. Ettől többet... mit?? Takarítónőjük van, nincs gondja a háztartásra, csodálatos szülei vannak, akik mindig jönnek, ha kell... Mi kellhet még? Ha pszichológusra lenne szüksége, akkor csak be kell ülnie az autóba, és elmenni hozzá...
17. Csicsóné galambom (válaszként erre: 13. - Lov.ildi)
2014. dec. 19. 16:13
Igen, fogok a férjével beszélni. Bár ő is tudja, látja....
2014. dec. 19. 16:11
Szerintem is fordulj a rokonokhoz,hogy találjanak ki valamit, csak tud beszélni az anyával valaki...abban is egyet értek,hogy az állami gondozásba vétel a legeslegutolsó megoldás legyen,ott aztán senkiben sem bízhatnak a gyerekek,gyakorlatilag bármit tehetnek velük..:(
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook