A rúdtánc, mint sport (beszélgetés)
Húú, az jó:D bár nagyon drága is..de, ha nagyon sokszor mész, megéri:D
Hát igen, 3 bérletet jártam le, de mindegyik között több hónap kihagyás volt..mondjuk, ha rágyúrnék,h most vizsga, lehet,h menne, de igazából nem is cél, meg lassabban is haladok, merth nem vagyok hajlékony, meg sose csináltam semmi akrobatikus izét:D
Azzal akármennyi és akármilyen órára mehetek.
Hogy-hogy még csak egyesen vagy? Már régebb óta jársz, mint én... Kihagytál sokat? Nekem két hónap kellett, hogy szintvizsgára menjek.
Az milyen is? Mindenhova mehetsz?
Én még csak 1es:( Te?
Sziasztok!
Citybrandsnél most van akciós kupon, vettem kettőt is:) most a shake it-et is ki szeretném próbálni végre:)
Szia! Ami szerintem abszolút kibírható egymás után, az egy rúdtánc vagy erősítő edzés, és utána egy stretching. Akkor 6-tól 8.15-ig vagy bent este. Talán így könnyebb akkor két gyerek mellett, hogy csak kétszer mész be, de akkor egy órával tovább maradsz.
Amiben gyere, rövidnadrág és ujjatlan vagy rövidujjú top. Mindenképp rövid nadrában gyere, ne térd alattiban, mert úgy sokkal nehezebb a rúdon fent maradni. Shake-itre vagy stretchingre jöhetsz hosszabb nadrágban is, de marha meleg van a stúdióban, sajnos nincs légkondi.
Amit hozzál:
-víz
-apró törölköző vagy rongy (szerintem a mikroszálas törlőkendő a legtutibb) a rúd törléséhez (ez csak rúdtáncra kell)
- egy nagyobb törölköző, amit a polifoamra teszel (ez meg csak stretchingre kell, amúgy nem)
Ha van kitartásod, akkor itt biztosan lesz eredménye. Szerintem durva, hogy 2 hónap után ilyen látványos eredménye van rajtam, mindenki észreveszi. :) Pedig kilóban ugyanannyi vagyok.
A nőiességnek külön jót tesz. :) És kizártnak tartom, hogy bárki is azért elítélne ott, mert van rajtad felesleg. Nem csak bombázók vannak ott. :) De azért abból is sok van, aki már hármas szintű órára jár, annak már mind kockásodik a hasa, és full vékonyak. Mire odakerülsz, te is úgy fogsz kinézni. :) Csak türelmesnek kell lenni,ez nekem is nehéz, de végülis jól haladok. :)
Hát aerob mozgásforma. Mivel dohányzom, nekem nehezebben megy, mint a rúdtánc. :D
Nekem már ez az óra után nincs izomlázam, de úgy érzem, hogy kiköpöm a tüdőm. :S
Ha jársz futni, biztos kibírod. :)
Szia :)
Hát Te nagyon kedves vagy! Köszönöm!
Igazából a nőiességemre szeretnék rágyúrni, de rendesen, mert többek között válófélben vagyok :(( Aztán elegem van a sok hájból is, pedig kitartóan mozgok és fogyókúrázom, de nagyon nekezen megy le ez a plust 10kg Aztán nagyon szeretnék izmosodni és a hajlékonyságomon is van mit javítani és a tánc...szóval átváltoztatom magam, de rendesen :))Én is a heti 2 alkalmat találtam ideálisnak és kibírhatónak (2 gyerek mellett)Persze, majd meglátjuk, mert ha meg tudom oldani, akkor emelem az órák számát is. Én nekem ez nagy álmom, de addig míg 107kg voltam, nem nagyon tudtam elképzelni magam a rúd körül, tehát kedvem az abszolút meg van :)
Szinte biztos vagyok benne, hogy majd összefutunk valamikor!
Még egy kérdés: Milyen ruhában menjek? Mit vigyek magammal?
Szia! Én májusban kezdtem el oda járni, izmosodni, feszesedni szerettem volna, meg persze táncolni. :) Előtte tribal fusion táncos voltam, de annál nem láttam az alakomon látványos változást.
Júniusban egyáltalán nem mentem, mert nyaraltam, aztán a lemaradást pótoltam, tehát csak 2 hónapot jártam eddig összesen. Én vékony vagyok, de egyáltalán nem voltam izmos. :)
Az elején heti két edzést bírtam, attól is majd meghaltam. Aztán két rúdtánc, plusz egy stretching, majd két rúdtánc, két stretching, most már három rúdtánc, két stretching. :) A stretching is izmosít amúgy. Szóval gyyorsan erősödsz, rajtam már nagyon látványos az "izmosodás" is, főként a karomon, delta izmaimon, de meglepődve vettem észre egy régi nadrágom felpróbálásánál, ami kicsi volt rám, hogy a hasam is lement. :)
A lányok nagyon aranyosak, az sem baj, ha még picit duci vagy, nem mindenki sovány ott sem. :)
Ráadásul tök aranyosak a lányok, és nem nézik ki azt, aki kicsit kövér, sőt, inkább elismerést szokott kiváltani belőlünk, hogy így is csinálja, és nem adja fel, mert plusz kilókkal nyílván nehezebb azért.
Fokozatosan emeld majd az órák számát. A stúdióban van még shake it on pole, az zsírégető, ill. a boot camp, ez is az, de ezt inkább akkor ajánlom, ha már jobb kondiban vagy. Ill. az iron shake it, ami a shake it súlyzós változta, szintén nem kezdésnek való. Szerintem semmi más nem kell, ha oda bejársz. Van jackpot bérlet, az 20 ezer forint. Azzal annyit jársz be, amennyit akarsz. Az elején elég szerintem egy 10 alkalmas bérlet, az 15 ezer, mert heti kettő edzés is fájni fog. Aztán ha már jól bírod, akkor jöhet a jackpot, én már azt veszem. Erősítő órákra is jövő héttől kezdenék járni, eddig a rúdtánctól is durva izomlázam volt mindig.
Jah, és van még showgirl poledance, ami rudas koreográfia, az nem olyan durva edzés, az elején pont jó, és nagyon jót tesz a nőiességnek. :)
Akkor érdemes elkezdeni, ha már pár egyes szintű órán voltál.
Biztos, hogy most még gyenge vagy, de ott majd megerősödsz. A vékony lányok is azok az elején, akiknek nincs nagy sportmúltjuk. Szerintem bátran menj be és próbáld ki. :) Még mondanám azt is hogy megyek veled, de én már 2-es szintű órákra járok, múlt héten vizsgáztam sikerrel. :)
Nagyon szuper! Én imádok odajárni. Már vannak ott barátnőim, ha időm és a fizikumom engedné, mindennap ott lennék. :) Így is bemegyek heti háromszor, néha négyszer, de egy-két óránál többet egymás után nem bírok letolni, pedig vannak olyan napok, amikor 3 óra is van egymás után, ami szuper, ilyenkor alig tudok választani. :D
Na jó sokat írtam, de remélem, kedvet kapsz hozzá. :) Az biztos, hogy tökéletes alakot csinál, szóval ha azt szeretnél, jobbat nem is választhatnál. :)
Sziasztok,
Én jövő héten szeretném életemben először kipróbálni a rúdtáncot, de kicsit félek, hogy csak nagyon csinos vékony lányok lesznek :( Én 174cm vagyok és 83 kg! A cél hogy még 10kgot leadjak, most jelenleg 24kg-ot adtam le másfél év alatt.
Nagyon megköszönönném, ha tanácsokat is adnátok, hogy mellette mit érdemes még sportolni? most hetente 3szor futok .Nem vagyok túl kövér? vagy túl gyenge? köszi
Pont ezt mondom, hogy a szüleim nem aggódnak, pedig kb minden lépésemre figyelnek. Azt mondtam, h ha túl vékonynak látnának már rég elkezdtek VOLNA jajveszékelni, de nem kezdtek:D
Egyébként pajzsmirigy gondom is van, dokival konzultáltam, megvizsgált, ellenőrizte a diétámat, fogyásomat stb., és ő is azt mondta, h jó vagyok így.
Hát, még 43-44ig szeretnék eljutni, aztán abbahagyom:D ez még nem anorexia, annyi felesleg még van rajtam, különben már a szüleim is jajveszékelnének, hidd el:)
Amúgy nekem is Judy ideál:) bár ő talán már kicsit túl vékony is, de azért elfogadnám:)))
:DDDDD én vastagnak látom, de biztos csak más az "ideálom", mint neked:)
Hát, mert ezek szerint nem egyszerre járunk:)
Jó, mondjuk, ha kardió, akkor tán azért nem..:) Sokan voltak egyébként? Most "felizgattál", ki kell próbálnom:D
Hát..nekem hiába mondod, mindig utáltam a saját testem, de most, h lefogytam, jobb egy fokkal. Am ez a fogadd el magad dagin is sztem csak gyengeség, és önigazolás. Könnyebb ezt mondani:D
De irigylem tőled:D nekem a tartásom is sugározza, h vmi nem oké odabenn:DDD mert tök összegörnyedve járok, már a gerincem se oké tőle:s na, de ezért kezdtem rúdtáncra járni:))
Na megnéztelek közben. Nagyon szép a lábad. Mi a gond vele? Remélem, csak vicc, hogy vastagnak találod... :S
Amúgy nem vagy ismerős a táncóráról. :)
Kell keresni egy szuper keretet, mindenkinek lehet találni. :)
Dagi voltál, de már nem vagy az. ;) Csak arra vigyázz, hogy ne ess át a ló tulsó oldalára, mert szerintem kezdesz. 160 cm-hez már kevés a 46 kiló. Neked kb. 50-52 kiló lenne ideális, hogy ha vékony a csontozatod.
Hát elég nehéz az izolációs tánc, de nem nehezebb, mint a rúdtánc, csak nagyon más.
A shake-it után nem volt semmi izomlázam... Rúdtánc után azért szokott pedig. :) Szerintem a cigi a gond, alig kaptam levegőt.
Majd megnézlek mindjárt. :) Amúgy egyszerűbb magunkkal megbékélni. Nekem sosem lesz igazán vékony lábam, viszont cserébe formás, és egyenes. Magasabb sem leszek. A hajam nagyon vékonyszálú, semmi, úgyhogy szuper fodrászt kerestem, és mindig trendi rövid hajam van, így már ez sem zavar. :) Ki kell hozni magunkból a maximumot, azzal sem értek egyet, hogy valaki tök kövér, de meg sem próbál lefogyni, és akkor azt mondják neki, hogy fogadd el magad... Én azt mondanám, hogy figyelj oda magadra, békélj meg a testeddel, de tegyél meg mindent, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Amúgy nem vagyok gyönyörű nő, mint pl. Judy, vagy Ilka, de nagyon vonzó vagyok, és mindig nagyon sok pasinak tetszettem, és szerintem ez amiatt van, hogy van kisugárzásom, és vidám vagyok, sokat mosolygok, ezért szeretnek velem lenni. Nagyon szép a tartásom, szépen járok, erre odafigyelek, mióta elkezdtem táncolni. A királynői tartás és járás is sokat segít ehhez. :) Többet számítanak ezek a dolgok, mint hogy tökéletes-e az alakom vagy sem. :)
De nem így értem, hanem 2. órán még rámszóltak,h mit hogy, aztán azt 5. órára elfelejtem, és elrontom:DDD
Nekem itthonra van szemcsim, am kontaklencsés vagyok:) de lehet, h lenne, ami nekem is tetszene magamon..ami most van, rettenet:D de zavar is a fejemen, na..:DDDD
Én mindig az voltam:((
További ajánlott fórumok:
- Én, mint sportos testalkat baj, ha nem szeretem a nagy hasú, kövér férfiakat?
- Milyen vitamint tudnátok ajánlani az őszi, téli időszakra egy 12 éves kis sportoló fiúnak?
- Tudja valaki mi ennek a sportszernek a neve? Cipő talpára egy lap rugó szerű fém van szerelve, mintha két félkör kenne egymás felé fordítva?
- Érdemes az ugrókötelezést - mint sporttevékenységet - választani mozgásformaként? Formálja az alakot?
- Sport Flabelos-t próbáltatok már? Tapasztalat? Miben másabb mint a Flabelos?
- Cam Combi Family babakocsi vázának összecsukása után beakad úgy, mint ha rajta van a sportrész, vagy nem?