Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Péterfy Sándor Utcai Kórházban melyik szülésznőt ajánlanátok? fórum

A Péterfy Sándor Utcai Kórházban melyik szülésznőt ajánlanátok? (tudásbázis kérdés)


20. Füge75 (válaszként erre: 19. - Wildiko)
2014. jan. 13. 12:49
Én tavaly januárban szültem a Péterfyben, végül pár napos bent tartózkodás után sürgősségi császárral. Molnárné S. Beus volt a választott szülésznőm, szerencsére éppen ügyeletben, mikor a császár mellett döntöttek. Valóban egy földre szállt angyal, bár sok dolga így nem volt. De istenien tud infúziót bekötni, minden őssejt levételhez szükséges papírt ő intézett, átnézte a leleteimet, bátorított. Meg tudom erősíteni, hogy igen, minden ellenszolgáltatás nélkül. Azóta sajnos átment a Margitba, szóval nem tudom, mi lesz Velem, ha jön a következő baba :-) Keserű Ágiról, Farkas Adriennről nagyon jókat hallottam, de amúgy tényleg szuper szülésznők vannak a Péterfyben.
2013. okt. 22. 23:22
Én 6 éve szültem a Péterfyben, az a szülésznő, akit ajánlottak, és akivel előzőleg beszéltem, pont szabira ment, így végül nem választottam szülésznőt, úgy éreztem, ez biztos égi jel, legyen, aki éppen ott van. Molnárné S. Bea volt akkor benn, és földre szállt angyalként lebegett körülöttem mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Csak ajánlani tudom, még a hangja is megnyugtató, és ami számomra még fontos volt, az az, hogy nem akart epidurálist rám erőszakolni. (Előző beszélgetéseim alapján ez nem mindenkinél egyértelmű.) Egyébként a Péterfys orvosok és szülésznők túlnyomó többsége tényleg jó, csak a csecsemősök kritikán alulian bunkók. Szerencsére baba-mama szobák vannak, szóval nincs túl sokat velük a baba.
2013. okt. 22. 12:47
Én az első babámat Maczó Heninél szültem...egy Angyal:))) A másodikat a mufurc néninél:)De nekem inkább határozottnak tűnt,mint mufurcnak,igazából nagy bajom nem volt vele,engem is kenegetett az olajaival és alig kellett vágni,pedig 4 és fél kilós lett a baba:)
2013. máj. 14. 16:24

Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy tapasztalataitok alapján a Péterfy Szülészetre mennyire biztonságos fogadott orvos nélkül szülni menni?

Nem igazán lesz anyagi keretem orvost fogadni...

Engem nem a szobák kényelme, hanem az érdekel, hogy mennyire vigyáznak egy "csak úgy betoppanó anyuka" gyerekére, hogy bánnak veled a szülőszobán?

Ezenkívül egy szülésznő fogadása segít-e, változtat-e az esetleges helyzeten és ha igen kit ajánlotok! Privát üzenete is szívesen várok!!! Nagyon köszi! egy 20 hetes kismama


Ja még egy: mivel 8. kerületi vagyok így oda tartozom, de csak az Auróra utcába mehetek terhesgondozásra. Erről mit tudtok?

16. Gazania (válaszként erre: 11. - Kókusztea)
2012. febr. 9. 18:43
No igen, a csecsemősök kritikán aluli módon viselkednek. :(
15. Gazania (válaszként erre: 1. - Kókusztea)
2012. febr. 9. 18:39
Én nem szülnék s Péterfyben, ha tehetném, pedig 2 gyereket szültem ott... :(
2012. febr. 9. 15:45
Azt nem tudom, hogy hogyan viselkedett volna velem Czifra Ildikó, ha mondjuk Farkas Adrienn vagy bármelyik kolleganője saját érdekemben "átpasszol" neki, a várható biztos hozományommal együtt. Egy a lényeg, hogy egy szülőnő, ott abban a helyzetben, amikor szül a legkiszolgáltatottabb helyzetben van, nagy fájdalmakat él meg, a legfontosabb számára, hogy mindamellett hogy szakmailag jó kezekben legyen, kedves, de határozott személyzet vegye körül. Ha valaki azért kedves, mert előre tudja, hogy pénzt fog kapni, az hát hogy is mondjam...nem az igazi, az olyan mesterkélt. Ha egy szülésznő mondjuk egy nehezebb anyagi helyzetben lévő szülőnővel is úgy bánik, mint egy jobb módúval, na, azt hívják elhivatott szakembernek, és megkülönböztetés nélküli munkavégzésnek. Egyébként a minap mondta az egyik ismerősöm aki a Péterfyben szült, hogy volt ott egy szülésznő, akinek a modora nem éppen tetszetős volt. Egyeztettünk, kiderült ki volt az, gondolom ti is sejtitek, de szerencsére nem nála szült az ismerősöm. Hallomásból egyébként úgy tudom, hogy alapvetően mindegyik szülésznő jó a Péterfyben Ágiról, Adriennről, Lilláról, Beáról, Margitról, Heniről, is csak jókat hallottam eddig, remélem nem felejtettem ki senkit. A főnővérrel, Lillával és Beával van egy kis személyes tapasztalatom is, nagyon kedvesek, aranyosak. Nyilván nekem Palotai Éva a top, olyannyira, hogy jelöltem is az „Év Bábája” cím elnyerésére.
2012. jan. 3. 17:01
Maczó Henit. :) Harmadik babámat fogom Vele szülni. Nélküle nem lenne az igazi :)
12. 3436656412 (válaszként erre: 11. - Kókusztea)
2011. nov. 28. 14:26

gratulálok:):):)

Ildikó egyszer bent volt,mikor engem vizsgáltak,egy TÜNDÉR!!!!!

Végh György .....érdekes ember..nekem nem szimpi!

11. kókusztea (válaszként erre: 10. - Szalzsuzsa)
2011. nov. 27. 11:15

Sziasztok!


Gondoltam, megírom, kit választottam végül, hátha valakinek még segítség lesz.


Szóval, Farkas Adriennt választottam végül, nagyon szimpi, talpraesett, figyelmes, kedves nő.

Szülés napján azonban végül máshogy hozta a sors. Amikor betefonáltam, mondta, hogy már 4. napja folyamatosan dolgozik, nem tud bejönni... Viszont beszól az ügyeletre, ahol éppen Czifra Ildikó szülésznő van - az a nagydarab mufurc nő, akiről szalzsuzsa is írt...


Hát megrémültem, mert ezt a nőt én is láttam már nst-n, és roppant unszimpi volt.

De nem volt választásom, menni kellett.

Ildikó engedett be a szülőszobába, és első perctől fogva egy tündér volt, anyáskodó, gondoskodó, biztos kezekkel vizsgált, és gyakorlatilag ő vezényelte le a szülésemet (ami nem volt egyszerű menet)


Az életemet is rábíztam volna, abszolút profi és végtelenül anyáskodó ember, még szülés után is többször összefutottunk a folyosón, még akkor is dícsért, hogy milyen hős voltam (2 órás kitolási szakasz, nagy buksijú baba, de végül sikerült természetes úton).

Gátmasszázst csinált végig a saját olajaival, és ha nem átlagon felüli a babám buksi-körfogata, akkor megúsztam volna a gátmetszést is. (így viszont megváltás volt a végén az a kis metszés...)


Dr Végh Györgyről sajnos nem tudok túl sok jót mondani, ha nincs az Ildikó, akkor a jóég tudja, mi történik velem szülés közben, inkább nem is részletezem. Azt sem, hogy sunyi módon indította meg a szülésemet még 2 nappal előtte, egy szimpla vizsgálat során (UH-n látszott, hogy már 37. héten nagy a baba buksija), de nem szólt semmit, csak megkínzott (kitágított 2 cm-re), és csak sejtelmesen handabandázott, hogy a babák úgyis akkor jönnek, amikor akarnak...

Na mindegy.

Végül is ma már a lényeg, hogy van egy 7 hónapos, gyönyörű, okos kisfiam, és hálás vagyok, hogy minden rendben ment végül a szülésnél.


De legközelebb nem a Péterfybe mennék, az is biztos. A csecsemős nővérekről már inkább nem is írnék.

2011. jún. 2. 12:32
Kunné Palotai Éva szülésznőt szívből tudom ajánlani, rendkívül jó szakember, folyamatosan felügyel, figyel rád, lelkileg támogat, nagyon kedves, empatikus. Mindent elmagyaráz, hogy mit és miért csinál, mit fogsz érezni, mi fog következni stb. (ez sem utolsó szempont) Egy nyugalmat sugárzó tünemény, aki szakmailag is ott van a topon. Ha nem akarod a véletlenre bízni magad, őt választod. Én is nála szültem, (szerencsére aznap épp ő volt bent, de nem ő vett fel) az első perctől kezdve bíztam benne, sajnos császár lett a vége. A második babánál is őt fogadnám meg, ha nem lenne császár, mert sajnos vannak negatív tapasztalataim is. Egy másik nagydarab szőke hosszú hajú szülésznő vett fel, akinek a nevét sajnos nem tudom, róla sajnos ezek ellenkezőjét tudom elmondani, egy mufurc durva pokróc, alig vártam, hogy váltás legyen ...és aztán jött Éva.
9. maca001 (válaszként erre: 7. - Kókusztea)
2011. márc. 26. 18:15
Én öt mindenkinek ajánlom!!! Nagyon nagyon jó orvos,és igen halkan beszél de ő a civil életben is ilyen!Bizalommal lehet hozzá fordulni,és a páciense érdekében mindent megtesz!!!
2011. jan. 7. 12:41

Arról nem hallottam,hogy milyen doki,a weboldalát olvasva jó!

Engem miután hazaengedtek császár után és rosszul lettem akkor ő vizsgált meg. Nekem fura volt,halk és olyan mintha állandóan aludna,de ettől lehet jó doki,nem tudok véleményt mondani,mivel nem ő volt a dokim. Egyébként nekem nem az orvos,hanem a szülésznő volt a fontos:) az én orvosom Dr.Zacher Pál volt

7. kókusztea (válaszként erre: 6. - 3436656412)
2011. jan. 7. 12:20
Dr Végh György. Ismered esetleg?
6. 3436656412 (válaszként erre: 5. - Kókusztea)
2011. jan. 7. 12:07
Megkérdezhetem ki az orvosod?
5. kókusztea (válaszként erre: 3. - Hanna1001)
2011. jan. 7. 12:04

Köszönöm mindkettőtöknek!

A dokim a Palotaival és a Farkas A.-el dolgozik együtt, így sajnos "csak" közülük választhatok.

4. Hanna1001 (válaszként erre: 2. - 3436656412)
2011. jan. 7. 11:53
Egyetértek!!!
2011. jan. 7. 11:53

Cser Kati szuper!!! Nála szültem, pedig nem ő volt a választott szülésznőm! Tündéri, aranyos és nagyon ott van. Szívből tudom ajánlani.

Farkas Adri a másik aki nagyon-nagyon szuper. Ő is igazi kincs ott. CSak a legjobbakat tudom mondani róla. Lelkiismeretes, ügyes. Tényleg nagyon jó.

2011. jan. 7. 11:46

CSER KATIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!

A legjobb!

2011. jan. 7. 11:43
Melyik Péterfy-s szülésznőt ajánlanátok? Kunné Palotai Éva vagy Farkas Adrienne?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook