Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A kocsonya hízlaló? fórum

A kocsonya hízlaló? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
44. 06bfdda89d (válaszként erre: 42. - Szilvamama)
2010. dec. 3. 11:50
Ja...Persze,nem kalóriakihajításdiban gondolkodtam...:DDD Másban.De,várjuk ki a végét!Érdekel,mit mond.
43. 06bfdda89d (válaszként erre: 42. - Szilvamama)
2010. dec. 3. 11:49

:O

És mit csinálsz a citrommal?Bele nem rakhatod...Harapod hozzá?

:O

42. Szilvamama (válaszként erre: 41. - 06bfdda89d)
2010. dec. 3. 11:31
A kocsonyát én is citrommal szeretem, de kétlem, hogy a kalóriatartalmán ez valamit is változtatna. :) A kocsonya leve valóban nem hízlal, főleg, ha a zsírt leszedjük a tetejéről, ám a zsíros bőrke, csülök és társai cseppet sem diétásak ...
41. 06bfdda89d (válaszként erre: 37. - Lehoagi)
2010. dec. 3. 11:11

Kocsonyát?Citrommal?Egs!:D


Ezt a "citromos tehát nem hízlal" részt nem értem.Kifejtenéd?

40. 06bfdda89d (válaszként erre: 36. - 83e25137af)
2010. dec. 3. 11:10
Be veszlek a bótomba...Micsoda étrend...:DDD
2010. dec. 3. 08:18
A teteje és a sűrűbb része
38. 83e25137af (válaszként erre: 37. - Lehoagi)
2010. dec. 2. 22:30
nem azért nem hízlal mert citrommal eszed hanem akkor nem ha a zsírt leszeded róla mikor meghűl.. :) szénhidrát minimális van benne így abban igazad van hogy azt a kenyérrel kell számolni
2010. dec. 2. 22:11
én citrommal eszem, tehát nem hizlal!!!!!kenyér mennyiségen múlik, szerintem!!!!
36. 83e25137af (válaszként erre: 23. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 21:50

Akkor sült szalonnára fel!! :D


jön a disznyótor szezon.. a léböjt részét a sör, bor és házi pálinka adja majd.



Bemelegítés: 1-2 esetleg 3 disznóval való birkózás


Könnyű kezdésnek reggeli:

főtt vér hagymásan és szigorúan fehér kenyér :) pár kupica pálinka öblítésnek egy üveg sör :)


torna: disznó (disznók) szétkapása :)


Ebéd:

sült oldalas, zsírral locsolt krumplival :)

Szigorúan odafigyelve a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra néhány feles pálinka és egy kis (úgy fél liter) bor hogy szétcsapassa a zsírt :) (igény szerint sör)


(mozgás: kolbászhús darálása, begyúrása )


Vacsi


Annak aki még ezek után életben maradt:


töltött káposzta, sült kolbi, hurka

Inni: ami maradt.


levezető mozgás: eltalálni gps koordináták nélkül az ágyig :)



EGÉSZSÉGETEKRE :)))

35. 83e25137af (válaszként erre: 30. - Capuccino77)
2010. dec. 2. 21:42
szivesen :) csak "bizonyíték" volt no meg hátha hasznos valaki számára :))
34. 83e25137af (válaszként erre: 27. - 06bfdda89d)
2010. dec. 2. 21:41
jááááj :D ez jóóó :D
33. Pen80 (válaszként erre: 21. - Andi6020)
2010. dec. 2. 19:25
Jól van, hát én ilyen "gyakran" főzök kocsonyát... :) Hogy ennyi fogalmam van róla :)
32. capuccino77 (válaszként erre: 28. - 2104cc91e8)
2010. dec. 2. 18:55
Na hát akkor csak 5 évente eszünk tepertőcskét! Képzeljétek, akkor milyen jól fog esni! Hát ehhez képest a kocsonya "sovány réce"! :)
31. capuccino77 (válaszként erre: 27. - 06bfdda89d)
2010. dec. 2. 18:53
:))))))))))))
30. capuccino77 (válaszként erre: 17. - 83e25137af)
2010. dec. 2. 18:50

Köszi a recit, kimásoltam!!! :)

Én azon a véleményen vagyok, hogy az a zsír, ami a "lezsírozott" :) kocsonyában esetleg! benne van, annyi simán kell a szervezetnek! A szénhidrátokkal kell vigyázni, cukros, lisztes cuccokkal, zsír kell!!! :P Na de nem a zsírosbödön! :)) Én nyugodt szívvel megeszem (vagy enném, ha most itt lenne) a kocsonyát, bár a kenyérről inkább lemondok. :)

29. 06bfdda89d (válaszként erre: 28. - 2104cc91e8)
2010. dec. 2. 18:41
Dehogyis kalóriabomba: nincs már benne szénhidrát!:)
28. 2104cc91e8 (válaszként erre: 24. - Capuccino77)
2010. dec. 2. 18:39

Én is imádom, de sajnos az valóban kalóriabomba, így egy évben talán kétszer eszünk, de akkor nagyon jólesik!!

Akkor lehet nagyobb baj, ha sűsűn eszünk ebből a finomságból ami 800 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, szemben a zsír v. olaj 900 kalóriájával :)

27. 06bfdda89d (válaszként erre: 23. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 18:39
És a léböjt kúrában az olvasztott szalonna mehet,mert: folyik!!!:)
26. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 18:36
A zsír meg a szénhidrát az két külön dolog ☺
25. 2104cc91e8 (válaszként erre: 20. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 18:35

Teljes zsírtalanítást úgy lehet csinálni, hogy amikor estére megfőtt a kocsonya, hidegre (nem hűtőbe! Én az erkélyre teszem)tenni, reggelre egy darabban le lehet venni róla a zsírt!!

Majd szép lassan felolvasztani újra a kocsonyát és a szokásos módon tányérokba osztani :)


Sok sikert kívánok:)


(az Én "zsírtalan" kocsonyám, a naplómban látható, persze, csak akit érdekel ☺)

24. capuccino77 (válaszként erre: 23. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 18:34
Ez tuti??? :))) Imádom a tepertőt, de Nekem sajnos az tabu! :(
2010. dec. 2. 18:25

Egyébként azt tudtátok,hogy a tepertő sem hizlal ?

Miután kisült belőle a hizlaló zsír a kiéget kész tepertőben már nincs szénhidrát!

22. 83e25137af (válaszként erre: 20. - 37a3ebdd88)
2010. dec. 2. 18:24
kanállal leszeded a lé tetejéről.. :P
21. andi6020 (válaszként erre: 5. - Pen80)
2010. dec. 2. 18:23
:-)) Nem a zsírtól áll össze a leves kocsonyává
2010. dec. 2. 18:23

Zsírtalanitás? milyen szűrővel lehet,mert olyat én is vennék :)

Egyszer azt hallottam,hogy itatós papírral le lehet szedni a meleg húsleves tetején úszkáló összes zsírt!

19. e28ddc7c9b (válaszként erre: 12. - Pen80)
2010. dec. 2. 18:21
Ha baromfi, vagy halkocsonyára gondolsz akkor igen.
2010. dec. 2. 18:21

bocsi. ez lemaradt.. a lényeg XD


" * 2 db közepes sertéscsülök

* 4 db sertésköröm

* 30 dkg bőrke

* 5-6 fej vöröshagyma

* 2 fej fokhagyma

* 5 teáskanál só

* 1 közepes marék köménymag

* 1 közepes marék bors"

2010. dec. 2. 18:20

Tessék.. egy recept


"A bőrt, a csülköt és a körmöt megtisztítjuk, kivágjuk a pecséteket. 15 literes fazékba beletesszük a húsokat, majd felengedjük hideg vízzel, és feltesszük kis lángon főni. Amikor már sűrűbb a habja, lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már benne vannak hagymák, ismét lehabozzuk. Később beletesszük a borsot, a köménymagot és a sót. Nagyon kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 8-10 órán keresztül főzzük.


Ennyi idő alatt a hús teljesen megpuhul, leválik a csontról, és az ízek is rendesen kifőnek.


A húsokat kiszedjük egy tálcára, kicsontozzuk, majd a tányérokba szétosztjuk ízlés szerint. (16-18 tányér lesz.) A levet szűrőn átszűrjük, ZSÍRTALANÍTJUK, majd a tányérokba szétosztjuk.


Hideg helyen tároljuk. Ha megdermedt, nekilátunk. :) Friss ropogós kenyérrel fogyasztjuk.


Jó étvágyat hozzá!"


a kiemelt részt mindenki figyelmébe ajánlom. Puszi :)

16. 06bfdda89d (válaszként erre: 11. - Pen80)
2010. dec. 2. 18:19
Jövök én is!!!:DDD
15. 37a3ebdd88 (válaszként erre: 11. - Pen80)
2010. dec. 2. 18:19

100% persze,hogy nem lehet,de a nagyja lejön :)

Akkor igazunk van mind kettönknek :)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook