A kocsonya hízlaló? (tudásbázis kérdés)
:O
És mit csinálsz a citrommal?Bele nem rakhatod...Harapod hozzá?
:O
Kocsonyát?Citrommal?Egs!:D
Ezt a "citromos tehát nem hízlal" részt nem értem.Kifejtenéd?
Akkor sült szalonnára fel!! :D
jön a disznyótor szezon.. a léböjt részét a sör, bor és házi pálinka adja majd.
Bemelegítés: 1-2 esetleg 3 disznóval való birkózás
Könnyű kezdésnek reggeli:
főtt vér hagymásan és szigorúan fehér kenyér :) pár kupica pálinka öblítésnek egy üveg sör :)
torna: disznó (disznók) szétkapása :)
Ebéd:
sült oldalas, zsírral locsolt krumplival :)
Szigorúan odafigyelve a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra néhány feles pálinka és egy kis (úgy fél liter) bor hogy szétcsapassa a zsírt :) (igény szerint sör)
(mozgás: kolbászhús darálása, begyúrása )
Vacsi
Annak aki még ezek után életben maradt:
töltött káposzta, sült kolbi, hurka
Inni: ami maradt.
levezető mozgás: eltalálni gps koordináták nélkül az ágyig :)
EGÉSZSÉGETEKRE :)))
Köszi a recit, kimásoltam!!! :)
Én azon a véleményen vagyok, hogy az a zsír, ami a "lezsírozott" :) kocsonyában esetleg! benne van, annyi simán kell a szervezetnek! A szénhidrátokkal kell vigyázni, cukros, lisztes cuccokkal, zsír kell!!! :P Na de nem a zsírosbödön! :)) Én nyugodt szívvel megeszem (vagy enném, ha most itt lenne) a kocsonyát, bár a kenyérről inkább lemondok. :)
Én is imádom, de sajnos az valóban kalóriabomba, így egy évben talán kétszer eszünk, de akkor nagyon jólesik!!
Akkor lehet nagyobb baj, ha sűsűn eszünk ebből a finomságból ami 800 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, szemben a zsír v. olaj 900 kalóriájával :)
Teljes zsírtalanítást úgy lehet csinálni, hogy amikor estére megfőtt a kocsonya, hidegre (nem hűtőbe! Én az erkélyre teszem)tenni, reggelre egy darabban le lehet venni róla a zsírt!!
Majd szép lassan felolvasztani újra a kocsonyát és a szokásos módon tányérokba osztani :)
Sok sikert kívánok:)
(az Én "zsírtalan" kocsonyám, a naplómban látható, persze, csak akit érdekel ☺)
Egyébként azt tudtátok,hogy a tepertő sem hizlal ?
Miután kisült belőle a hizlaló zsír a kiéget kész tepertőben már nincs szénhidrát!
Zsírtalanitás? milyen szűrővel lehet,mert olyat én is vennék :)
Egyszer azt hallottam,hogy itatós papírral le lehet szedni a meleg húsleves tetején úszkáló összes zsírt!
bocsi. ez lemaradt.. a lényeg XD
" * 2 db közepes sertéscsülök
* 4 db sertésköröm
* 30 dkg bőrke
* 5-6 fej vöröshagyma
* 2 fej fokhagyma
* 5 teáskanál só
* 1 közepes marék köménymag
* 1 közepes marék bors"
Tessék.. egy recept
"A bőrt, a csülköt és a körmöt megtisztítjuk, kivágjuk a pecséteket. 15 literes fazékba beletesszük a húsokat, majd felengedjük hideg vízzel, és feltesszük kis lángon főni. Amikor már sűrűbb a habja, lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már benne vannak hagymák, ismét lehabozzuk. Később beletesszük a borsot, a köménymagot és a sót. Nagyon kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 8-10 órán keresztül főzzük.
Ennyi idő alatt a hús teljesen megpuhul, leválik a csontról, és az ízek is rendesen kifőnek.
A húsokat kiszedjük egy tálcára, kicsontozzuk, majd a tányérokba szétosztjuk ízlés szerint. (16-18 tányér lesz.) A levet szűrőn átszűrjük, ZSÍRTALANÍTJUK, majd a tányérokba szétosztjuk.
Hideg helyen tároljuk. Ha megdermedt, nekilátunk. :) Friss ropogós kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!"
a kiemelt részt mindenki figyelmébe ajánlom. Puszi :)
100% persze,hogy nem lehet,de a nagyja lejön :)
Akkor igazunk van mind kettönknek :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi kalória van a kocsonyában?
- Bevált kocsonyarecept! Van valakinek? Színtiszta, átlátszó, ízletes. Hogyan?
- Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába?
- Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám?
- Nem sikerült a kocsonyám!
- Esett egy kevés hó, így a hangulat adott..., kocsonyát főzök. 😁